Vorige | Volgende

Albert Cuypstraat 247 II 1073BH Amsterdam, Sarphatiparkbuurt

Bouwjaar
1892
Woonoppervlakte
49 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

Gezellig en licht drie kamer appartement gelegen op EIGEN grond van 49 m˛ midden in de bruisende Pijp.

*English text below*

De m˛ zijn optimaal ingedeeld, er is een lichte woonkamer met open keuken en bar waar je gezellig aan kunt borrelen.
Er zijn twee slaapkamers aan de achterzijde van de woning. De buitenruimte grenst aan één van de slaapkamers maar ook het Sarphatipark is op een steenworp afstand van het appartement, je 'eigen' achtertuin.

Ook bevat de woning dubbele beglazing, doordat de slaapkamers gelegen zijn aan de achterkant, is er weinig tot geen overlast van de markt.

De recent gerenoveerde badkamer bevat een inloopdouche en wastafelmeubel.

Er is een separaat toilet met fonteintje tegenover de badkamer.

Door het gehele appartement ligt een houten vloer.

Er is een ruime berging aanwezig op de zolderverdieping.

Ligging:
Het appartement ligt midden in De Pijp, aan de Albert Cuypmarkt. Dit gedeelte van de Pijp bruist. Voor boodschappen kun je terecht op de markt, Franse bakkers, of diverse delicatessenwinkels die de buurt rijk is.

Maar de buurt barst ook van de koffie-, lunch-, diner/restaurants en cafés zoals de talloze tentjes op het Gerard Douplein en het van der Helstplein.
Naast alle hotspots is ook het Sarphatipark, op 2 minuten loopafstand, waar je kunt sporten of heerlijk kunt ontspannen.

Bijzonder handig is dat metrohalte “De Pijp” op loopafstand ligt. Hiermee bereik je binnen 4 minuten het centrum, Amsterdam Noord, of binnen 25 minuten Schiphol Airport.

Met de fiets is alles snel bereikbaar. Er is nabij een bewaakte fietsenstalling.

Bijzonderheden
- Eigen grond
- 2 slaapkamers
- Dubbel glas
- Badkamer is net gerenoveerd
- Berging op de zolderverdieping aanwezig
- Er is een Meerjarenonderhoudsplan aanwezig
- De servicekosten bedragen € 125,- per maand
- Gepland door de VvE is het schilderwerk van de voorzijde in 2020.
- Sarphatipark op steenworp afstand
- Oplevering in overleg

VIDEO VIEWING!
Nu ook mogelijk, Video Viewing! Persoonlijke Rondleiding via Skype of FaceTime op afspraak!
Exclusief video rondleiding met persoonlijk contact met de makelaar. Bel ons kantoor tbv een afspraak!

------------------------------------------

Charming and light three-room apartment, FREEHOLD, surface area 49m˛, in the centre of the bustling neighbourhood De Pijp.
The well-thought out floor plan ensures optimal use of the surface area, there is a light living room with an open-plan kitchen and a kitchen bar to enjoy your drinks.

There are two bedrooms in the back of the apartment. The outdoor area is adjacent to one of the bedrooms but also the Sarphatipark your ‘own’ backyard, is at a stone’s throw from the apartment.

The apartment is equipped with double glazing and as the bedrooms are situated in the back, the market creates little, if any, noise pollution. The recently renovated bathroom has a walk-in shower and a wash basin cabinet.
Opposite the bathroom is a separate toilet with a small sink. A wood floor has been installed throughout the apartment. Ample storage room can be found in the attic.

Location:
The apartment is located in the centre of the neighbourhood ‘De Pijp’, bordering the Albert Cuypmarkt. This part of De Pijp is really bustling with activity. For daily errands there is of course the market, French bakeries and several delicatessen, all in the immediate vicinity.
In addition, there is an abundance of cafes, lunchrooms, restaurants and bars, for instance on Gerard Douplein or Van der Helstplein, all in this neighbourhood.
Also Sarphatipark, for sports or leisure, is only a two-minutes walk.

A real asset regarding accessibility, is the metrohalte ‘De Pijp’, within walking distance. The city centre is only a 4-minute tram ride, just like Amsterdam-Noord. Schiphol Airport can be reached in 25 minutes.
But also the bicycle is a good means of transport, a guarded bicycle parking facility is nearby.

Features:
-Freehold
-2 bedrooms
-Double glazing
-Recently renovated bathroom
-Storage in the attic
-Long-term maintenance plan available
-Service charges are € 125 per month
-New painting of the front of the building is planned for 2020 by the VvE (HOA)
-Sarphatipark is only a stone’s throw away
-Delivery in consultation

VIDEO VIEWING!
Now also possible, Video Viewing! Personal Tour via Skype or FaceTime by appointment!
Exclusive video tour with personal contact with the broker. Call our office for an appointment!
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
12-08-2020
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1892

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
49 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Oude Pijp

De Pijp is een wijk in het noorden van stadsdeel Amsterdam-Zuid en grenst naast aan de rest van Zuid aan het centrum en Oost. Wat in de volksmond gewoon ‘De Pijp’ heet, bestaat officieel uit – van noord naar zuid - drie wijken: Oude Pijp, Nieuwe Pijp en Zuid Pijp.
De Pijp, toonbeeld van revolutiebouw
De Pijp wordt aan de noordzijde begrensd door de Stadhouderskade, in het westen door de Boerenwetering, in het zuiden door de Jozef Israëlskade en in het oosten door de Amstel. De bouw van de Pijp wordt anno nu gezien als een voorbeeld van revolutiebouw, terwijl in 1866 het nog de bedoeling was dat dit deel van de stad er heel anders uit zou gaan zien. In dat jaar presenteerde ingenieur Johannes van Niftrik namelijk een stadsuitbreidingsplan voor buurt YY, zoals het gebied toen nog heette. Het zou een mooi nieuw centrum worden, compleet met het Centraal Station van Amsterdam, villawijken en veel groen, met een grandeur zoals die van Parijs en Wenen. Wegens kosten en tijd werd het plan van Van Niftrik echter door de gemeenteraad afgekeurd. Er kwam een nieuw plan van Jan Kalff, directeur Publieke Werken, waarbij de bebouwing werd overgelaten aan de vrije markt; kleine bouwers gingen met geleend geld aan de slag en wilden snel winst maken. Ze bebouwden de ruimte die er was zo dicht en vol mogelijk; revolutiebouw. Het resultaat zijn de lange straten met huizen met vier bouwlagen, witte daklijsten, een hijsbalk en drie vensters breed die de Pijp tot op de dag van vandaag zo typerend maken.
De aantrekkingskracht van de Pijp
In de Pijp vind je al decennia een levendige mix van wonen en andere functies, zoals winkels, horeca, kleine bedrijven en natuurlijk de Albert Cuypmarkt, de Heineken Experience en het Sarphatipark. Samen met de gunstige ligging ten opzichte van het centrum, bepaalt dit de aantrekkingskracht van de buurt op haarbewoners (relatief veel hoger opgeleiden en studenten), de overige bewoners van de stad en de vele bezoekers van buitenaf.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder