Open Huis - 28 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Albert Cuypstraat 252 3 1073BP Amsterdam, Sarphatiparkbuurt

Bouwjaar
1905
Woonoppervlakte
112 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

Zeer ruim en fraai verbouwd dubbelbovenhuis met balkon en terras gelegen middenin de hippe Pijp. De woning heeft 3 slaapkamers, ligt op eigen grond en de mogelijkheid bestaat om nog een groot dakterras aan te leggen op de 4e verdieping.

OMGEVING EN LIGGING
Het appartement ligt op de Albert Cuypstraat, aan de wat rustiger zogenaamde ‘derde markt’, vlak op de hoek met de Van Woustraat en op de hoek bij het populaire restaurant/café Escobar en de Boksschool. In de buurt bevinden zich een tal van gezellige restaurants, cafés en winkels. Op de Albert Cuyp maar ook bij de Albert Heyn en Jumbo kunt u terecht voor uw dagelijkse boodschappen. Het Sarphatipark en de Amstel liggen op steenworp afstand waar u in de zomer heerlijk van het mooie weer kunt genieten.

Het appartement is goed bereikbaar vanaf de ringweg A-10 (via afrit S100/108). Ook met het openbaar vervoer is het appartement goed te bereiken, er liggen diverse tram- en bushaltes (tram 3 en 4 en buslijnen 354, 346, 355) op loopafstand. Tevens bevindt de Noord Zuidlijn zich aan het einde van de straat (Ferdinand Bolstraat). Parkeren gaat door middel van vergunningensysteem. Er geldt momenteel een wachttijd van 3 maanden voor het aanvragen van de parkeervergunning.

INDELING

Via het gemeenschappelijke trappenhuis bereikt u de 3e verdieping waar deze woning is gelegen. In de splitsingsakte is geregeld dat het mogelijk is de voordeur van deze woning op de overloop op de tweede verdieping te plaatsen.

Entree, hal en toilet. De royale doorzon woonkamer is gelegen op de 3e verdieping en heeft toegang naar de open keuken en het balkon. Het balkon ligt op het zuiden en hier kunt u van 's ochtends vroeg tot een uur of 6 genieten van de zon. De moderne open keuken is voorzien van een koelkast, 3-laden vrieskast, 6-pits gasfornuis met extra brede oven (90 cm), afzuigkap, vaatwasser en een combimagnetron.

Met de vaste trap is de vierde verdieping te bereiken. Op deze verdieping liggen 3 slaapkamers en de badkamer. De keurig onderhouden badkamer heeft een douche, ligbad, dubbele wastafel en toilet. Verder is er op de overloop nog een wasruimte aanwezig en heeft de masterbedroom airco. Aan de achterzijde ligt een terras op het zuiden van 11,2 m2. Ook hier kunt u een groot gedeelte van de dag genieten van de zon. Aan de achterzijde is het zeer rustig en is het 's ochtends wakker worden met het getjilp van vogels.

De mogelijkheid bestaat om een groot dakterras te maken bovenop de slaapverdieping. Het dak is hiervoor al verzwaard (twee extra balken tussen de bestaande liggers) en er is al een sparing in het dak (voor een trapgat) gemaakt. In de splitsingsakte is door de VVE reeds toestemming gegeven voor een dakterras. Een omgevingsvergunning via de gemeente dient nog wel aangevraagd te worden.

DUURZAAMHEID
De woning heeft energielabel D.
Wilt u weten hoe u deze woning kunt verduurzamen? Kijk verderop in de brochure waar u aan kunt denken en wat u kunt doen.

EIGENDOM
De woning is gelegen op eigen grond.

KADASTRALE AANDUIDING
Het appartementsrecht, rechtgevende op het uitsluitend geruik van de woning op de derde (3de) verdieping van na te melden gebouw met alle daarbij behorende bergingen o de zolderverdieping van na te melden gebouw en een gedeelte van het trappenhuis op de tweede (2de) verdieping van na te melden, plaatselijk bekend als Albert Cuypstraat 252-3 te 1073 BP Amsterdam, kadastraal bekend gemeente Amsterdam, sectie R, complexaanduiding 6420-A, appartementsindex 10, uitmakende het zes/zestiende (6/16de) onverdeeld aandeel in de gemeenschap.

VERENIGING VAN EIGENAARS
De vereniging van eigenaars is genaamd 'Albert Cuypstraat 252' te Amsterdam en bestaat uit 4 leden. Het beheer wordt door de leden zelf uitgevoerd. De servicekosten bedragen €141,- per maand. Het trappenhuis zal binnen afzienbare tijd opgeknapt worden. Wanneer dit precies gaat gebeuren is op dit moment nog niet duidelijk. De VVE heeft per 03-05-2021 € 9.836,- in kas.

BIJZONDERHEDEN
- De gehele woning is intern in 2005 gerenoveerd. Destijds is ook al het elektrawerk en leidingwerk vernieuwd.
- Balkon en terras gelegen op het zuiden.
- De badkamer is voorzien van vloerverwarming.
- De grote slaapkamer is voorzien van een airco.
- Eigen grond.
- Woning is deels voorzien van dubbelglas
- Mogelijkheid tot een dakterras.
- Mogelijkheid om de voordeur op de overloop van de 2e verdieping te plaatsen (zie splitsingstekening).
- Verwarming en warm water middels cv combiketel uit 2005.
- Aan de achterzijde is het zeer rustig en is het 's ochtends wakker worden met het getjilp van vogels.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Very spacious and beautifully renovated double upper house with balcony and terrace located in the middle of the trendy Pijp. The house has 3 bedrooms, lies on private land and the option exists to build a large roof terrace on the 4th floor.

SURROUNDINGS AND LOCATION
The flat is on Albert Cuypstraat, right in the middle of the bustling Pijp area with its many cosy restaurants, cafés and shops. You can get your daily groceries at the Albert Cuyp but also at the Albert Heyn and Jumbo. The Sarphatipark and the Amstel, where you can enjoy the beautiful weather in the summer, are just steps away.

The flat is easily accessible from the ring road A-10 (via exit S100/108). The flat is also easily accessible by public transport, there are several tram and bus stops (tram 3 and 4 and bus lines 354, 346, 355) within walking distance. The North South Line too is at the end of the street (Ferdinand Bolstraat). Parking is by means of a permit system. At the moment there is a waiting period of 3 months to apply for a parking permit.

SET UP

Through the common staircase you can reach the 3rd floor, where this flat is located. The deed of division allows placing the front door of this flat on the landing on the second floor.

Entrance hall and toilet. The spacious living room is located on the 3rd floor and has access to the open kitchen and balcony. The balcony faces south and here you can enjoy the sun from early morning until about 6 o'clock. The modern open kitchen is equipped with a refrigerator, 3-drawer freezer, 6-burner cooker with extra wide oven (90 cm), extractor fan, dishwasher and microwave.

The fixed staircase brings you to the fourth floor. On this floor, there are 3 bedrooms and the bathroom. The well maintained bathroom has a shower, bathtub, double sink and toilet. Furthermore, there is a laundry room on the landing and the master bedroom has air conditioning. At the rear is a south facing terrace of 11.2 m2. Here too you can enjoy the sun for a large part of the day. At the rear it is very quiet and you will wake up in the morning to the chirping of birds.

The options exists to make a large roof terrace on top of the sleeping floor. The roof has already been weighted down for this (two extra beams between the existing beams) and a recess has already been made in the roof (for a stairwell). In the deed of division, the VVE has already given permission for a roof terrace. An environmental permit from the municipality still needs to be applied for.


DETAILS
- The entire house was renovated internally in 2005. All electrical and plumbing work was also renewed at that time.
- Balcony and terrace facing south.
- The bathroom has floor heating.
- The master bedroom is provided with air conditioning.
- Own land.
- Partially double glazed.
- Possibility of a roof terrace.
- Possibility to place the front door on the landing of the 2nd floor (see division drawing).
- Heating and hot water by CV/boiler (combi) from 2005.
- At the rear it is very quiet and you will wake up in the morning to the chirping of birds.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
2021-05-24
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
bovenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1905

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
112 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4

Energie

Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Oude Pijp

De Pijp is een wijk in het noorden van stadsdeel Amsterdam-Zuid en grenst naast aan de rest van Zuid aan het centrum en Oost. Wat in de volksmond gewoon ‘De Pijp’ heet, bestaat officieel uit – van noord naar zuid - drie wijken: Oude Pijp, Nieuwe Pijp en Zuid Pijp.
De Pijp, toonbeeld van revolutiebouw
De Pijp wordt aan de noordzijde begrensd door de Stadhouderskade, in het westen door de Boerenwetering, in het zuiden door de Jozef Israëlskade en in het oosten door de Amstel. De bouw van de Pijp wordt anno nu gezien als een voorbeeld van revolutiebouw, terwijl in 1866 het nog de bedoeling was dat dit deel van de stad er heel anders uit zou gaan zien. In dat jaar presenteerde ingenieur Johannes van Niftrik namelijk een stadsuitbreidingsplan voor buurt YY, zoals het gebied toen nog heette. Het zou een mooi nieuw centrum worden, compleet met het Centraal Station van Amsterdam, villawijken en veel groen, met een grandeur zoals die van Parijs en Wenen. Wegens kosten en tijd werd het plan van Van Niftrik echter door de gemeenteraad afgekeurd. Er kwam een nieuw plan van Jan Kalff, directeur Publieke Werken, waarbij de bebouwing werd overgelaten aan de vrije markt; kleine bouwers gingen met geleend geld aan de slag en wilden snel winst maken. Ze bebouwden de ruimte die er was zo dicht en vol mogelijk; revolutiebouw. Het resultaat zijn de lange straten met huizen met vier bouwlagen, witte daklijsten, een hijsbalk en drie vensters breed die de Pijp tot op de dag van vandaag zo typerend maken.
De aantrekkingskracht van de Pijp
In de Pijp vind je al decennia een levendige mix van wonen en andere functies, zoals winkels, horeca, kleine bedrijven en natuurlijk de Albert Cuypmarkt, de Heineken Experience en het Sarphatipark. Samen met de gunstige ligging ten opzichte van het centrum, bepaalt dit de aantrekkingskracht van de buurt op haarbewoners (relatief veel hoger opgeleiden en studenten), de overige bewoners van de stad en de vele bezoekers van buitenaf.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder