Vorige | Volgende

Albert Cuypstraat 254 B 1073BP Amsterdam, Sarphatiparkbuurt

Bouwjaar
1900
Woonoppervlakte
55 m²
Aantal kamers
2

Omschrijving

Deze leuke en ruime 2-kamerwoning is gelegen op de tweede verdieping in een goed onderhouden pand in de hippe en gewilde Pijp. Het appartement heeft een zonnig balkon op het zuiden en een externe berging op de zolderverdieping.

Het appartement ligt gelegen in de bekende Albert Cuypstraat. Vanuit het appartement is er vrij uitzicht over de Albert Cuypmarkt waar zich vele cafés, restaurants, winkels en boetiekjes bevinden. Voor de dagelijkse voorzieningen heeft u de Albert Heijn en Dirk van den Broek om de hoek en uiteraard de bekende Albert Cuypmarkt. Ook het Sarphatipark is op steenworp afstand gelegen, een prachtig stadspark met diverse bruggetjes en een fontein.

INDELING
Via het gemeenschappelijke trappenhuis bevindt zich op de tweede verdieping het appartement. Middels de hal is er toegang naar alle vertrekken. De ruime woonkamer (3 ramen breed) is gelegen aan de voorzijde. De ruime slaapkamer is gelegen aan de achterzijde. De keuken is voorzien van losse apparatuur en heeft toegang naar het zonnige balkon. Deze ligt op het zuiden. De keuken kan eventueel verplaatst worden naar de woonkamer zodat er een tweede slaapkamer gecreëerd kan worden. De nette badkamer heeft een douche, wastafel en toilet.

Middels het trappenhuis is de zolderverdieping te bereiken waar de ruime, eigen berging ligt.

BEREIKBAARHEID
Het appartement is goed bereikbaar met het openbaar vervoer (o.a. tram 3, 7, 10, 16, 24 en de Noord Zuid-lijn) ook met de auto is het appartement goed bereikbaar via de uitvalswegen naar de A10.

EIGENDOM
Het appartementsrecht is gelegen op grond uitgegeven in erfpacht. De canon is vooruitbetaald tot en met 30 april 2056. De algemene bepalingen van 2000 van de gemeente Amsterdam zijn van toepassing. Overstap eeuwigdurende erfpacht is in 2019 aangevraagd! Inmiddels heeft de verkoper een aanbieding van de gemeente ontvangen voor de overstap naar eeuwigdurende erfpacht met een jaarlijkse canonbetaling. Bij een eventuele overstap bedraagt de jaarlijkse canonbetaling € 920,25. Dit is vanaf 2056 en dit is een optie die koper heeft. Indien de koper de canon alsnog eeuwigdurend zou willen afkopen dan is dit ook nog mogelijk.

KADASTRALE AANDUIDING
Het appartementsrecht, rechtgevende op het uitsluitend gebruik van de woning met balkon op de tweede verdieping en berging op de vierde verdieping van het gebouw, plaatselijk bekend te (1073 BP) Amsterdam als Albert Cuypstraat 254-II, kadastraal bekend gemeente Amsterdam, sectie R complexaanduiding 7638-A indexnummer 3, uitmakende het zesenzestig/driehonderdste (66/300e) aandeel in de gemeenschap.

VERENIGING VAN EIGENAARS
Het appartementsrecht maakt onderdeel uit van de VvE Albert Cuypstraat 254 te Amsterdam. De administratie wordt uitgevoerd door De Alliantie VvE beheer. Het betreft een actieve en gezonde VvE. De maandelijkse servicekosten bedragen € 122,17 per maand.

BIJZONDERHEDEN:
- Ruime en lichte woning.
- Zonnig balkon.
- Zeer centrale locatie. Midden in de Pijp.
- Eigen berging op zolder.
- Wachttijd parkeervergunning: 4 maanden (bron: website gemeente Amsterdam).
- Energielabel D.
- Erfpacht is afgekocht t/m 30-04-2056.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
This nice and spacious 2-room apartment is located on the second floor in a well-maintained building in the trendy and popular Pijp. The apartment has a sunny south-facing balcony and a separate storage room in the attic.

The apartment is located in the famous Albert Cuypstraat. From the apartment there is an unobstructed view of the Albert Cuyp market where there are many cafés, restaurants, shops and boutiques. For your daily shopping you can go to the Albert Heijn and Dirk van den Broek around the corner and of course the famous Albert Cuyp market. The Sarphatipark is also a stone's throw away, a beautiful city park with various bridges and a fountain.

LAYOUT
Via the communal staircase you reach the apartment on the second floor. From the hall there is access to all rooms. The spacious living room (3 windows wide) is located at the front. The spacious bedroom is located at the rear. The kitchen is equipped with free-standing equipment and has access to the sunny south-facing balcony. The kitchen could be moved to the living room in order to create a second bedroom. The well-maintained bathroom has a shower, a wash basin and a toilet.

The staircase will take you to the attic with spacious, private storage.

ACCESSIBILITY
The apartment is easily accessible by public transport (including tram 3, 7, 10, 16, 24 and the North South line). The apartment is also easily accessible by car via arterial roads to the A10.

PROPERTY RIGHTS
The apartment right is located on land that has been issued on leasehold. The ground lease is prepaid up to and including 30 April 2056. The general provisions of the Municipality of Amsterdam 2000 apply. Transfer to perpetual lease was requested in 2019! The seller has since received an offer from the municipality to switch to perpetual lease with an annual ground lease payment. In the event of a transfer, the annual ground lease payment is € 920.25 starting from 2056. This is an option for the buyer. The option for the buyer to surrender the ground lease will still be available.
FEATURES:
- Spacious and bright home.
- Sunny balcony.
- Central location. In the middle of the Pijp.
- Private storage room in the attic.
- Waiting list for parking permit: 4 months (source: website municipality of Amsterdam).
- Energy label D.
- Leasehold surrendered up to 30/04/2056.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
01-02-2020
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1900

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
55 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Oude Pijp

De Pijp is een wijk in het noorden van stadsdeel Amsterdam-Zuid en grenst naast aan de rest van Zuid aan het centrum en Oost. Wat in de volksmond gewoon ‘De Pijp’ heet, bestaat officieel uit – van noord naar zuid - drie wijken: Oude Pijp, Nieuwe Pijp en Zuid Pijp.
De Pijp, toonbeeld van revolutiebouw
De Pijp wordt aan de noordzijde begrensd door de Stadhouderskade, in het westen door de Boerenwetering, in het zuiden door de Jozef Israëlskade en in het oosten door de Amstel. De bouw van de Pijp wordt anno nu gezien als een voorbeeld van revolutiebouw, terwijl in 1866 het nog de bedoeling was dat dit deel van de stad er heel anders uit zou gaan zien. In dat jaar presenteerde ingenieur Johannes van Niftrik namelijk een stadsuitbreidingsplan voor buurt YY, zoals het gebied toen nog heette. Het zou een mooi nieuw centrum worden, compleet met het Centraal Station van Amsterdam, villawijken en veel groen, met een grandeur zoals die van Parijs en Wenen. Wegens kosten en tijd werd het plan van Van Niftrik echter door de gemeenteraad afgekeurd. Er kwam een nieuw plan van Jan Kalff, directeur Publieke Werken, waarbij de bebouwing werd overgelaten aan de vrije markt; kleine bouwers gingen met geleend geld aan de slag en wilden snel winst maken. Ze bebouwden de ruimte die er was zo dicht en vol mogelijk; revolutiebouw. Het resultaat zijn de lange straten met huizen met vier bouwlagen, witte daklijsten, een hijsbalk en drie vensters breed die de Pijp tot op de dag van vandaag zo typerend maken.
De aantrekkingskracht van de Pijp
In de Pijp vind je al decennia een levendige mix van wonen en andere functies, zoals winkels, horeca, kleine bedrijven en natuurlijk de Albert Cuypmarkt, de Heineken Experience en het Sarphatipark. Samen met de gunstige ligging ten opzichte van het centrum, bepaalt dit de aantrekkingskracht van de buurt op haarbewoners (relatief veel hoger opgeleiden en studenten), de overige bewoners van de stad en de vele bezoekers van buitenaf.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder