Vorige | Volgende

Albert Cuypstraat 274 A 1073BR Amsterdam, Sarphatiparkbuurt

Vraagprijs € 595.000 

Bouwjaar
1891
Woonoppervlakte
91 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

Zeer charmant appartement van ca. 91 m2 met 2 slaapkamers en een eigen opgang, op het rustige stuk van de gezellige Albert Cuypstraat. Het appartement is gelegen op EIGEN GROND, dus geen Erfpacht. Tevens bestaat er de mogelijkheid om een ruim balkon aan de achterzijde van het appartement te realiseren.

De Pijp is een van de gezelligste buurten van Amsterdam. Buiten de grootste markt, de Albert Cuyp, treft u in de directe omgeving diverse uitstekende restaurants, gezellige cafés en winkels voor de dagelijkse boodschappen. Het appartement is gelegen op het rustige stuk aan het einde van de markt, vlakbij de van Woustraat. Op enkele minuten lopen ligt de gezellige Utrechtsestraat met zijn gevarieerde winkelaanbod.

Het appartement is met zorg en smaak verbouwd. Diverse originele details zijn behouden. Zo treft u in het appartement 2 fraaie hardstenen schouwen, plafonds met ornamenten, eiken visgraat parketvloeren en alle originele paneeldeuren. Vanuit de woonkamer vormen 2 en-suite deuren de ingang naar de ruime en moderne keuken. De 4 meter lange keuken, Italiaans design, is uitgevoerd in basalt grijze hoogglanslak en past prachtig in de laat 19e-eeuwse stijl van deze woning.

Indeling:
Middels de eigen entree komt u via de trap op de eerste verdieping. Ruime hal die alle vertrekken met elkaar verbindt. De ruime L-woonkamer en-suite heeft toegang tot een klein balkon aan de voorzijde. Een ruim 3 meter hoog plafond, gecombineerd met optimale daglichtinval geven deze ruimte een buitengewoon aangenaam volume. De luxe keuken is voorzien van koelkast, vriezer, vaatwasser, combi-magnetron, spoelbak, wasemkap, 5-pits gasfornuis en een bordenwarmer. Aan de andere kant van de hal treft u een separaat toilet en een stook- cq wasruimte. De luxe badkamer is voorzien van een ruime inloopdouche en een wastafel-opstelling. De twee slaapkamers beschikken beide over een wastafel en liggen aan de achterzijde. De master bedroom beschikt over een riante fraaie vaste kastenwand.

De bereikbaarheid is uitstekend. De ringweg A10 is op enkele autominuten afstand. In de nabijheid treft u diverse openbaar vervoer voorzieningen. De nodige bussen en trams brengen u snel naar alle plekken in de stad. Parkeren kan overdag in de Van Woustraat en ‘s avonds voor de deur.

Bijzonderheden:

- Eigen grond, dus geen erfpacht!
- Woonoppervlakte ca. 91 m².
- Eigen opgang
- Diverse authentieke details.
- Hoge plafonds van ruim 3 meter hoog.
- Balkon aan de voorzijde.
- Mogelijkheid om een balkon aan de achterzijde van het appartement te realiseren. (Hiervoor dient een omgevingsvergunning te worden aangevraagd bij de gemeente Amsterdam)
- Oplevering in overleg.

++++++++++

Very charming apartment of approx. 91 m2 with 2 bedrooms and a private entrance, on the quiet part of the cozy Albert Cuypstraat. The apartment is located on OWN GROUND, so no Leasehold. There is also the possibility to realize a spacious balcony at the rear of the apartment.

"De Pijp" is one of the nicest neighborhoods in Amsterdam. Outside the largest market, the Albert Cuyp, you will find several excellent restaurants, cozy cafes and shops for daily shopping in the immediate vicinity. The apartment is located on the quiet part at the end of the market, near the van Woustraat. The cozy Utrechtsestraat with its varied range of shops is just a few minutes' walk away.

The apartment has been renovated with care and taste. Various original details have been preserved. In the apartment you will find 2 beautiful stone fireplaces, ceilings with ornaments, oak herringbone parquet floors and all original panel doors. From the living room 2 en-suite doors form the entrance to the spacious and modern kitchen. The 4-meter long kitchen, Italian design, is finished in basalt gray high-gloss lacquer and fits beautifully in the late 19th-century style of this house.

Layout:
Through the private entrance you reach the first floor via the stairs. Spacious hall that connects all rooms. The spacious L-living room en-suite has access to a small balcony at the front. A more than 3 meters high ceiling, combined with optimal daylight incidence, give this space an exceptionally pleasant volume. The luxury kitchen is equipped with a refrigerator, freezer, dishwasher, combi-microwave, sink, extractor hood, 5-burner gas stove and a plate warmer. On the other side of the hall you will find a separate toilet and a boiler or laundry room. The luxurious bathroom has a spacious walk-in shower and a sink arrangement. The two bedrooms both have a sink and are located at the rear. The master bedroom has a spacious, beautiful closet wall. The accessibility is excellent. The A10 ring road is a few minutes away by car. In the vicinity you will find various public transport facilities. The necessary buses and trams take you quickly to all places in the city. You can park in the Van Woustraat during the day and in front of the door in the evening.

Details:
- Own land, so no leasehold!
- Living area approx. 91 m².
- Private entrance
- Various authentic details.
- High ceilings of over 3 meters high.
- Balcony at the front.
- Possibility to realize a balcony at the rear of the apartment. (For this, an environmental permit must be requested from the municipality of Amsterdam)
- Completion in consultation.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
2021-09-07
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
bovenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1891

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
91 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3

Energie

Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Oude Pijp

De Pijp is een wijk in het noorden van stadsdeel Amsterdam-Zuid en grenst naast aan de rest van Zuid aan het centrum en Oost. Wat in de volksmond gewoon ‘De Pijp’ heet, bestaat officieel uit – van noord naar zuid - drie wijken: Oude Pijp, Nieuwe Pijp en Zuid Pijp.
De Pijp, toonbeeld van revolutiebouw
De Pijp wordt aan de noordzijde begrensd door de Stadhouderskade, in het westen door de Boerenwetering, in het zuiden door de Jozef Israëlskade en in het oosten door de Amstel. De bouw van de Pijp wordt anno nu gezien als een voorbeeld van revolutiebouw, terwijl in 1866 het nog de bedoeling was dat dit deel van de stad er heel anders uit zou gaan zien. In dat jaar presenteerde ingenieur Johannes van Niftrik namelijk een stadsuitbreidingsplan voor buurt YY, zoals het gebied toen nog heette. Het zou een mooi nieuw centrum worden, compleet met het Centraal Station van Amsterdam, villawijken en veel groen, met een grandeur zoals die van Parijs en Wenen. Wegens kosten en tijd werd het plan van Van Niftrik echter door de gemeenteraad afgekeurd. Er kwam een nieuw plan van Jan Kalff, directeur Publieke Werken, waarbij de bebouwing werd overgelaten aan de vrije markt; kleine bouwers gingen met geleend geld aan de slag en wilden snel winst maken. Ze bebouwden de ruimte die er was zo dicht en vol mogelijk; revolutiebouw. Het resultaat zijn de lange straten met huizen met vier bouwlagen, witte daklijsten, een hijsbalk en drie vensters breed die de Pijp tot op de dag van vandaag zo typerend maken.
De aantrekkingskracht van de Pijp
In de Pijp vind je al decennia een levendige mix van wonen en andere functies, zoals winkels, horeca, kleine bedrijven en natuurlijk de Albert Cuypmarkt, de Heineken Experience en het Sarphatipark. Samen met de gunstige ligging ten opzichte van het centrum, bepaalt dit de aantrekkingskracht van de buurt op haarbewoners (relatief veel hoger opgeleiden en studenten), de overige bewoners van de stad en de vele bezoekers van buitenaf.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder