Open Huis - 28 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Albert Cuypstraat 49 1 1072CL Amsterdam, Hercules Seghersbuurt

Vraagprijs € 625.000 

Bouwjaar
1883
Woonoppervlakte
90 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

*English translation below*

Op een geweldige locatie in de Pijp ligt dit dubbele bovenhuis op de 1e en 2e verdieping. De verzorgde en goed onderhouden woning ligt aan het rustige gedeelte van de Albert Cuypstraat en in de dynamiek van de Pijp. Het appartement is verdeeld over twee verdiepingen met op beide verdiepingen een balkon. Daarnaast beschikt het appartement over een lichte woonkamer, moderne open keuken en badkamer en twee royale slaapkamers.

Eerste verdieping: Entree in de woonkamer. Lichte woonkamer met aan de voorzijde grote raampartijen, laminaat vloer en bergkast. Vanuit de woonkamer is de hal bereikbaar met toegang tot het toilet en de trap naar de tweede verdieping. Moderne open keuken voorzien van 4-pits gasfornuis, koelkast, vriezer, combi-oven en spoelbak. Openslaande deuren naar het balkon aan de achterzijde.

Tweede verdieping: overloop met bergkast. Twee royale slaapkamers. De slaapkamer aan de voorzijde heeft veel lichtinval dankzij de grote raampartijen. De slaapkamer aan de achterzijde geeft via openslaande deuren toegang tot het tweede balkon. De overloop en slaapkamers zijn voorzien van een lichte laminaatvloer. Ruime badkamer voorzien van ligbad, douche, toilet en dubbele wastafelmeubel.

Ligging: Deze woning heeft een geweldige ligging aan het rustige gedeelte van de Albert Cuypstraat en in de dynamiek van De Pijp. Alle denkbare voorzienen zoals winkels, openbaar vervoer, restaurants en café’s zijn op loopafstand. De Albert Cuypmarkt ligt op korte afstand maar je ondervind geen last van de drukte aan dit deel van de straat.

Bijzonderheden:
- Woonoppervlakte 90m2, Inhoud 280m3 (NEN2580 ingemeten)
- Bouwjaar 1883
- Gelegen op eigen grond, geen erfpacht
- Aan het rustige gedeelte van de Albert Cuypstraat
- Servicekosten bedragen € 97,- per maand
- In de koopakte zal een niet-zelfbewoningsclausule worden opgenomen
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
This house is located on the 1st and 2nd floor in a great location in the Pijp. The well-kept and well-maintained house is located on the quiet part of Albert Cuypstraat and in the dynamics of the Pijp. The apartment is on two floors with a balcony on both floors. In addition, the apartment has a bright living room, modern open kitchen and bathroom and two spacious bedrooms.

First floor: Entrance into the living room. Bright living room with large windows at the front, laminate floor and storage cupboard. The hall is accessible from the living room with access to the toilet and the stairs to the second floor. Modern open kitchen with 4-burner gas stove, refrigerator, freezer, combi-oven and sink. Patio doors to the balcony at the rear.

Second floor: landing with storage cupboard. Two spacious bedrooms. The bedroom at the front has natural light thanks to the large windows. The bedroom at the rear gives access to the second balcony through French doors. The landing and bedrooms have a light laminate floor. Spacious bathroom with bath, shower, toilet and double washbasin furniture.

Location: This house has a great location on the quiet part of the Albert Cuypstraat and in the dynamics of De Pijp. All amenities such as shops, public transport, restaurants and cafes are within walking distance. The Albert Cuypmarkt is a short distance away, but you will not be bothered by the crowds on this part of the street.

Particularities:
- Living area 90m2, Volume 280m3 (NEN2580 measured)
- Built in 1883
- Located on private land, no leasehold
- On the quiet part of the Albert Cuypstraat
- Service costs are € 97 per month
- a clause stating the sellor has not occupied the property himself ('niet-zelfbewonings-clausule')
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
18-09-2020
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woning
bovenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1883

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
90 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Oude Pijp

De Pijp is een wijk in het noorden van stadsdeel Amsterdam-Zuid en grenst naast aan de rest van Zuid aan het centrum en Oost. Wat in de volksmond gewoon ‘De Pijp’ heet, bestaat officieel uit – van noord naar zuid - drie wijken: Oude Pijp, Nieuwe Pijp en Zuid Pijp.
De Pijp, toonbeeld van revolutiebouw
De Pijp wordt aan de noordzijde begrensd door de Stadhouderskade, in het westen door de Boerenwetering, in het zuiden door de Jozef Israëlskade en in het oosten door de Amstel. De bouw van de Pijp wordt anno nu gezien als een voorbeeld van revolutiebouw, terwijl in 1866 het nog de bedoeling was dat dit deel van de stad er heel anders uit zou gaan zien. In dat jaar presenteerde ingenieur Johannes van Niftrik namelijk een stadsuitbreidingsplan voor buurt YY, zoals het gebied toen nog heette. Het zou een mooi nieuw centrum worden, compleet met het Centraal Station van Amsterdam, villawijken en veel groen, met een grandeur zoals die van Parijs en Wenen. Wegens kosten en tijd werd het plan van Van Niftrik echter door de gemeenteraad afgekeurd. Er kwam een nieuw plan van Jan Kalff, directeur Publieke Werken, waarbij de bebouwing werd overgelaten aan de vrije markt; kleine bouwers gingen met geleend geld aan de slag en wilden snel winst maken. Ze bebouwden de ruimte die er was zo dicht en vol mogelijk; revolutiebouw. Het resultaat zijn de lange straten met huizen met vier bouwlagen, witte daklijsten, een hijsbalk en drie vensters breed die de Pijp tot op de dag van vandaag zo typerend maken.
De aantrekkingskracht van de Pijp
In de Pijp vind je al decennia een levendige mix van wonen en andere functies, zoals winkels, horeca, kleine bedrijven en natuurlijk de Albert Cuypmarkt, de Heineken Experience en het Sarphatipark. Samen met de gunstige ligging ten opzichte van het centrum, bepaalt dit de aantrekkingskracht van de buurt op haarbewoners (relatief veel hoger opgeleiden en studenten), de overige bewoners van de stad en de vele bezoekers van buitenaf.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder