Vorige | Volgende

Albert Cuypstraat 54 2 1072CV Amsterdam, Hercules Seghersbuurt

Bouwjaar
1883
Woonoppervlakte
40 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

*** ENGLISH TEXT BELOW***

TOP APPARTEMENT (40,3 m2) MET RUIM BALKON OP DE 2e EN STUDIO OP DE 4e VERDIEPING (9,5 m2).

JA! Licht en praktisch ingedeeld appartement op de tweede verdieping gelegen, met een moderne living aan de voorzijde van de woning met een open keuken. Aan de achterzijde een ruime slaapkamer met toegang tot een heerlijk balkon op het zuiden. Tevens aan de achterzijde een moderne badkamer met Whirlpool - ligbad, douche, dubbele wastafel en vloerverwarming. Er is een aparte ruimte met wasmachine-aansluiting en een separaat toilet.
De praktisch ingedeelde studio op de vierde verdieping is uitgerust met een eigen badkamer en een keukenblokje en biedt ruimte voor een slaapbank/eenpersoonsbed en een bureau; dus heel geschikt voor’ thuiswerken’ of logés. Tevens is de woning gelegen op eigen grond.

Het appartement is gelegen aan het mooiste gedeelte van de Albert Cuypstraat en ligt NIET aan het marktgedeelte. Er rijdt inmiddels geen tram meer door dit deel van de straat. De metrohalte van de Noord-Zuidlijn ligt op twee minuten lopen. Het appartement ligt midden in de populaire wijk de Pijp met alle voorzieningen en vertier in de nabije omgeving van de woning. Op loopafstand ligt de beroemde Albert Cuypmarkt voor de dagelijkse boodschappen. De wijk staat bekend om de vele boetiekjes, gezellige cafés en restaurants. Voor een borrel kunt u terecht bij o.a.: Café Binnen Buiten en Five Brothers Fat. Dineren kan o.a. bij het Franse Auberge Jean & Marie, Cannibale Royale, het luxere Maris Piper of Izakaya. Het beroemde Museumplein met aangrenzend het Rijksmuseum, Stedelijk Museum en Concertgebouw zijn per fiets binnen 5 minuten te bereiken. Voor recreatieve ontspanning of een rondje hardlopen kunt u terecht in het nabijgelegen Vondelpark of Sarphatipark.

INDELING
De woning is gelegen op de tweede verdieping en kent de volgende indeling:

Entree, de lichte living bevindt zich aan de voorzijde van het appartement en biedt ruimte voor een eettafel, en een gezellige zithoek. De raampartij aan de voorzijde geeft een gezellig zicht op de Albert Cuypstraat. De moderne open keuken is uitgevoerd met witte, hoogglans keukenkastjes en is voorzien van een zwart blad en is uitgerust met diverse inbouwapparatuur o.a.: koelkast, vriezer, oven, inductie -kookplaat en afzuigkap. Aan de achterzijde van het appartement bevindt zich de ruime slaapkamer met plek voor een tweepersoonsbed en een royale kledingkast. Middels openslaande deuren is er toegang tot een ruim balkon op het zuiden met zicht op de groene binnentuinen. Vanuit de slaapkamer is ook de moderne badkamer te bereiken voorzien van o.a.: een Villeroy & Boch whirlpool ligbad, douche met halfronde glazen deur, dubbele wastafel met laden en een spiegel en Cv-ketel. De badkamer is modern uitgevoerd met grote witte tegels op de wand en zwarte tegels op de vloer met vloerverwarming. Verder is er op deze verdieping een aparte ruimte met wasmachine-aansluiting en een modern separaat toilet.

Vierde verdieping:
De praktisch ingedeelde en goed geïsoleerde studio bevindt zich op de vierde verdieping en biedt ruimte voor een slaapbank of eenpersoonsbed. Er is een keukenblokje met spoelbak en ingebouwde afzuigkap en ruimte voor een kast. De studio beschikt over een aparte badkamer met douche en toilet. Deze studio is heel geschikt voor ‘thuiswerken’ of logés en maakt het appartement aan de Albert Cuypstraat compleet.

WOONOPPERVLAKTE
De woonoppervlakte bedraagt 40,3 m².
De oppervlakte van de externe studio bedraagt 9,5 m².
NB. De opgegeven oppervlakte is door een gespecialiseerd bedrijf gemeten conform NEN2580.

KADASTRALE GEGEVENS
Gemeente Amsterdam, sectie R, nummer 7501-A, A-3.

KENMERKEN
- Traditionele bouwstijl met gemetselde gevels en bitumineus dak.
- Kunststof kozijnen, voorzien van deels dubbele beglazing en deels HR++ glas.
- Bouwjaar: 1895.
- Verwarming en warm water middels cv-ketel. (Bouwjaar: 2014 Merk: Remeha).
- Elektra: voldoende groepen met aardlekschakelaar.

EIGEN GROND
De woning is gelegen op eigen grond.

SPLITSINGSAKTE
- Het pand is op 10 januari 2006 gesplitst in 7 appartementsrechten door destijds notaris Mr. M.R. Meijer.
- Het appartementsrecht A-3 is voor 1.242/10.000e aandeel in de gemeenschap gerechtigd.

VERENIGING VAN EIGENAREN
- De VVE bestaat uit 7 leden en is in eigen beheer.
- De servicekosten bedragen € 62,10 per maand.
- Het betreft een financieel gezonde en actieve VvE.
- Er is een MJOP beschikbaar.

BEREIKBAARHEID EN PARKEREN
Het appartement is per auto bereikbaar vanaf de ringweg A-10 (S109). Er zijn diverse tramhaltes (3, 12 en 24) en bushaltes nabij. De Noord-Zuidlijn ligt op een paar minuten loopafstand van het appartement en brengt u in een paar minuten naar Amsterdam Noord en de Zuid-As. Op de openbare weg is het betaald parkeren op ma. t/m za. van 9:00 uur tot 0:00 uur (bron: www.amsterdam.nl). In de om de hoek gelegen parkeergarage zijn 600 parkeerplaatsen waarvan 300 gereserveerd voor vergunninghouders uit de buurt.

BIJZONDERHEDEN
- Gelegen aan het mooiste gedeelte van de Albert Cuypstraat.
- Er rijdt geen tram meer door de straat, er is een metrostation om de hoek.
- Middenin de Pijp met alle voorzieningen en vertier in de nabije omgeving.
- Licht en praktisch ingedeeld appartement.
- Moderne open keuken.
- Slaapkamer met toegang tot zonnig balkon op het zuiden.
- Badkamer met whirlpool ligbad, douche, dubbele wastafel en vloerverwarming.
- Extra studio op de zolderverdieping met eigen badkamer en keukenblokje.
- Gelegen op eigen grond.
- Elektrisch gekoppelde rookmelders, intercom, led- inbouwspots.

OPLEVERING
De oplevering zal plaatsvinden in overleg.

OP AANVRAAG BESCHIKBAAR
- Splitsingsakte
- Eigendomsakte
- Stukken VvE
- NVM-vragenlijst
- Lijst roerende zaken
- Energielabel


***************************************************

GREAT APARTMENT (40.3 m2) WITH SPACIOUS BALCONY ON THE 2nd AND STUDIO ON THE 4th FLOOR (9.5 m2).

YES! Light and well laid out apartment located on the second floor of the building. A freshly painted modern living room at the front with an open kitchen situated in the middle. At the rear a spacious bedroom with access to a lovely balcony facing south. Also at the rear there is a modern bathroom with Whirlpool bath, shower, double sink and underfloor heating. Very practical is the separate room with connection for washer and dryer and there is a separate toilet.
On the fourth floor you’ll find the practically designed studio, equipped with a private shower, toilet and a kitchenette. The studio offers space for a sofa bed/single bed and a desk. So this place is very suitable for "working from home" or guests. The house is located on private land.

The apartment is located on the most beautiful part of the Albert Cuypstraat: there is no tram passing anymore in the street and the location is not adjacent to the market area. In the middle of the popular district of De Pijp with all amenities and entertainment of the area. Within walking distance, the famous Albert Cuyp market for daily shopping. The district is known for its many boutiques, cozy cafes and restaurants. For a drink you can walk to Café Binnen-Buiten or Five Brothers Fat. You can dine at the French Auberge Jean & Marie, Cannibale Royale or the more luxurious Maris Piper or Izakaya. The famous Rijksmuseum, Stedelijk Museum and Concertgebouw can be reached by bike or foot within 5 minutes. For recreational relaxation or a round of running you can visit the nearby Vondelpark, Museumplein or Sarphatipark.

OWNERS ASSOCIATION
- The VVE consists of 7 members and is under own management.
- The service costs are € 62.10 per month.
- It is a financially healthy and active VvE.
- An MJOP is available.

ACCESSIBILITY AND PARKING
The apartment is accessible by car from the ring road A-10 (S109). There are several tram stops (3, 12 and 24) and bus stops nearby. The North-South line is a few minutes' walk from the apartment and takes you to Amsterdam-Noord and the Zuid-As in a few minutes. There is paid parking on public roads on Mon. until Sat. from 9:00 am to 12:00 am (source: www.amsterdam.nl). There are 600 parking spaces in the parking garage around the corner, 300 of which are reserved for permit holders from the neighbourhood.

PARTICULARITIES
- Located on the most beautiful part of the Albert Cuypstraat (no adjacent market).
- There is no tram passing anymore in the street. There is a metro-station around the corner.
- In the middle of the Pijp with all amenities and entertainment of the area.
- Light and well laid out apartment.
- Modern open kitchen.
- Bedroom with access to balcony facing south.
- Bathroom with whirlpool bath, shower, double sink and underfloor heating.
- Studio in the attic with bathroom and kitchenette.
- Located on private land.
- Electrically linked smoke detectors, intercom, LED recessed spotlights.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
10-10-2020
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woning
bovenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1883

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
40 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Oude Pijp

De Pijp is een wijk in het noorden van stadsdeel Amsterdam-Zuid en grenst naast aan de rest van Zuid aan het centrum en Oost. Wat in de volksmond gewoon ‘De Pijp’ heet, bestaat officieel uit – van noord naar zuid - drie wijken: Oude Pijp, Nieuwe Pijp en Zuid Pijp.
De Pijp, toonbeeld van revolutiebouw
De Pijp wordt aan de noordzijde begrensd door de Stadhouderskade, in het westen door de Boerenwetering, in het zuiden door de Jozef Israëlskade en in het oosten door de Amstel. De bouw van de Pijp wordt anno nu gezien als een voorbeeld van revolutiebouw, terwijl in 1866 het nog de bedoeling was dat dit deel van de stad er heel anders uit zou gaan zien. In dat jaar presenteerde ingenieur Johannes van Niftrik namelijk een stadsuitbreidingsplan voor buurt YY, zoals het gebied toen nog heette. Het zou een mooi nieuw centrum worden, compleet met het Centraal Station van Amsterdam, villawijken en veel groen, met een grandeur zoals die van Parijs en Wenen. Wegens kosten en tijd werd het plan van Van Niftrik echter door de gemeenteraad afgekeurd. Er kwam een nieuw plan van Jan Kalff, directeur Publieke Werken, waarbij de bebouwing werd overgelaten aan de vrije markt; kleine bouwers gingen met geleend geld aan de slag en wilden snel winst maken. Ze bebouwden de ruimte die er was zo dicht en vol mogelijk; revolutiebouw. Het resultaat zijn de lange straten met huizen met vier bouwlagen, witte daklijsten, een hijsbalk en drie vensters breed die de Pijp tot op de dag van vandaag zo typerend maken.
De aantrekkingskracht van de Pijp
In de Pijp vind je al decennia een levendige mix van wonen en andere functies, zoals winkels, horeca, kleine bedrijven en natuurlijk de Albert Cuypmarkt, de Heineken Experience en het Sarphatipark. Samen met de gunstige ligging ten opzichte van het centrum, bepaalt dit de aantrekkingskracht van de buurt op haarbewoners (relatief veel hoger opgeleiden en studenten), de overige bewoners van de stad en de vele bezoekers van buitenaf.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder