Vorige | Volgende

Albert Cuypstraat 98 3 1072CX Amsterdam, Sarphatiparkbuurt

Vraagprijs € 425.000 

Bouwjaar
1892
Woonoppervlakte
56 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

*** FOR ENGLISH TRANSLATION PLEASE READ BELOW ***

Bijzonder fraai en licht 3-kamer dubbel bovenhuis met een totaal woonoppervlak van 56,1 m2, gelegen op eigen grond en met een riant dakterras (20,4 m2). De fundering van het pand is in 2016/2017 vernieuwd, de dakbedekking plus het dakterras is aangebracht (met vergunning) in 2019. Het pand staat in het centrum van de ‘Oude Pijp’ aan de gezellige en altijd bruisende Albert Cuypmarkt, de gezelligste en bekendste markt van heel Nederland. Uw dagelijkse verse groente en andere levensmiddelen pal voor de deur, maar ook de entree van de Noord-Zuidlijn, het Sarphatipark en een diversiteit aan horecagelegenheden allen op loopafstand.

De VvE-bijdrage is slechts € 85,- per maand, vrijwel al het onderhoud; vernieuwen fundering, vernieuwen dakbedekking inclusief isolatie, verwijderen loden waterleidingen en gietijzeren standleiding, hebben in de afgelopen drie jaar plaatsgevonden.

Entree:
Hal (met trap naar boven gelegen slaapverdieping en) entree naar ruime en lichte woon-verdieping met open woon-eetkeuken en opstelplaats voor de cv-ketel. Vierde verdieping; Overloop, zowel aan de voorzijde als ook aan de achterzijde, elk een slaapkamer, centraal in het midden de recent vernieuwde badkamer, er recht-tegenover de separate toiletruimte. Trap naar het bovengelegen riante dakterras met een oppervlak van 20,4 m2.

Bijzonderheden:
- Eigen grond
- fundering in 2017 vernieuwd
- 56,1 m2 woonoppervlak (NEN2580 gemeten)
- 20,4 m2 dakterras (met vergunning)
- Twee slaapkamers
- WOZ-waarde € 453.000,- (01-01-2019)
- VvE in eigen beheer, VvE-bijdrage slechts € 85,- per maand
- Noord-Zuidlijn, centrum van Amsterdam en diverse musea op loopafstand
- nieuwe elektrische groepenkast en HR smart cv-ketel in 2016
- nieuwe vloeren in 2020
- dakbedekking incl. isolatie en dakterras, badkamer keuken (allen vernieuwd 2019/2020)
- Notaris ter keuze koper (binnen de gemeente Amsterdam)

- Bezichtigingen op afspraak en conform de laatste corona voorschriften:

*** ENGLISH ***

Particularly beautiful and light 3-room double upper house with a total living area of 56.1 m2, located on private land and with a spacious roof terrace (20.4 m2). The foundation of the building was renewed in 2016/2017, the roofing plus the roof terrace where installed (with permit) in 2019. The building is located in the center of the 'Oude Pijp' on the cozy and always bustling Albert Cuyp market, the most pleasant and most famous market in the Netherlands. Your daily fresh vegetables and other food are right outside the door, but also the entrance of the North-South line, the Sarphatipark and a variety of catering establishments all within walking distance.

The VvE contribution is only € 85 per month, almost all maintenance; renewal of the foundation, renewal of roof covering including insulation, removal of lead water pipes and cast iron pipes, have taken place in the past three years.

Entrance:
Hall (with stairs to the top bedroom floor and) entrance to spacious and bright living floor with open living-dining kitchen and space for the central heating boiler. Fourth floor; Landing, both at the front and at the rear, each with a bedroom, centrally in the middle the recently renovated bathroom, right opposite the separate toilet. Stairs to the spacious roof terrace with a surface of 20.4 m2.

Particularities:
- own ground
- foundation renewed in 2017
- 56.1 m2 of living space (NEN2580 measured)
- 20.4 m2 roof terrace (with permit)
- two bedrooms
- WOZ value € 453,000 (01-01-2019)
- HOA contribution only € 85 per month
- North-South line, center of Amsterdam and various museums within walking distance
- new electrical group box and HR smart boiler in 2016
- new floors in 2020
- roofing incl. insulation and roof terrace, kitchen bathroom (all renewed 2019/2020)
- Notary at the option of the buyer (within the municipality of Amsterdam)

- Viewings by appointment and in accordance with the latest corona regulations:
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
14-10-2020
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woning
bovenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1892

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
56 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Oude Pijp

De Pijp is een wijk in het noorden van stadsdeel Amsterdam-Zuid en grenst naast aan de rest van Zuid aan het centrum en Oost. Wat in de volksmond gewoon ‘De Pijp’ heet, bestaat officieel uit – van noord naar zuid - drie wijken: Oude Pijp, Nieuwe Pijp en Zuid Pijp.
De Pijp, toonbeeld van revolutiebouw
De Pijp wordt aan de noordzijde begrensd door de Stadhouderskade, in het westen door de Boerenwetering, in het zuiden door de Jozef Israëlskade en in het oosten door de Amstel. De bouw van de Pijp wordt anno nu gezien als een voorbeeld van revolutiebouw, terwijl in 1866 het nog de bedoeling was dat dit deel van de stad er heel anders uit zou gaan zien. In dat jaar presenteerde ingenieur Johannes van Niftrik namelijk een stadsuitbreidingsplan voor buurt YY, zoals het gebied toen nog heette. Het zou een mooi nieuw centrum worden, compleet met het Centraal Station van Amsterdam, villawijken en veel groen, met een grandeur zoals die van Parijs en Wenen. Wegens kosten en tijd werd het plan van Van Niftrik echter door de gemeenteraad afgekeurd. Er kwam een nieuw plan van Jan Kalff, directeur Publieke Werken, waarbij de bebouwing werd overgelaten aan de vrije markt; kleine bouwers gingen met geleend geld aan de slag en wilden snel winst maken. Ze bebouwden de ruimte die er was zo dicht en vol mogelijk; revolutiebouw. Het resultaat zijn de lange straten met huizen met vier bouwlagen, witte daklijsten, een hijsbalk en drie vensters breed die de Pijp tot op de dag van vandaag zo typerend maken.
De aantrekkingskracht van de Pijp
In de Pijp vind je al decennia een levendige mix van wonen en andere functies, zoals winkels, horeca, kleine bedrijven en natuurlijk de Albert Cuypmarkt, de Heineken Experience en het Sarphatipark. Samen met de gunstige ligging ten opzichte van het centrum, bepaalt dit de aantrekkingskracht van de buurt op haarbewoners (relatief veel hoger opgeleiden en studenten), de overige bewoners van de stad en de vele bezoekers van buitenaf.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder