Vorige | Volgende

Albert Cuypstraat 99 3+4 1072CR Amsterdam, Sarphatiparkbuurt

Vraagprijs € 450.000 

Bouwjaar
1887
Woonoppervlakte
72 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

*** FOR ENGLISH TRANSLATION PLEASE READ BELOW ***

Lekker ruim dubbel bovenhuis met een totaal woonoppervlak van 72 m2 plus balkon. Het pand waar het appartement onderdeel van uitmaakt staat op eigen grond (dus geen gedoe met erfpacht) en is gelegen aan de Albert Cuypmarkt, de gezelligste en bekendste markt van heel Nederland. Uw dagelijkse verse groente en andere levensmiddelen pal voor de deur, maar ook de entree van de Noord-Zuidlijn, het Sarphatipark en een diversiteit aan horecagelegenheden allen op loopafstand.

Onderhoud en (tijdelijke) verhoging VvE-bijdrage. In verband met het reeds uitgevoerde groot onderhoud is 2019 waarbij onder andere de kozijnen en ramen gedeeltelijk zijn vernieuwd en de buitenzijde van het pand is geschilderd, een totaal kostenpost van circa € 30.000,- is de actuele VvE-bijdrage tijdelijk verhoogt naar € 260,- per maand om weer een onderhoudsreserve op te bouwen.

Entree:
Toiletruimte, ruime en lichte doorzon woonkamer met aan de achterzijde de open keuken en toegang tot het balkon, trap naar bovengelegen verdieping; kast met opstelplaats voor wasmachine en droger, aan de voorzijde als ook aan de achterzijde elk een ruime slaapkamer met daar tussenin de badkamer met douche en ligbad.

Bijzonderheden:
- Eigen grond
- 72 m2 woonoppervlak (NEN2580 gemeten)
- Twee slaapkamers
- Gelegen aan de gezellige Albert Cuypmarkt
- Noord-Zuidlijn, centrum van Amsterdam en diverse musea op loopafstand
- Notaris ter keuze koper (binnen de gemeente Amsterdam)
- Levering in overleg, kan desgewenst snel

- Bezichtigingen op afspraak en conform de laatste corona voorschriften:
- Maximaal twee personen
- Anderhalve meter afstand
- Mondkapje op de Albert Cuypmarkt verplicht

*** ENGLISH ***

Nice spacious double upper house with a total living space of 72 m2 plus balcony. The building where the apartment is part of is standing on own land (so no hassle with leasehold) and is located on the Albert Cuypmarkt, the most pleasant and well-known market in the Netherlands. Your daily fresh vegetables and other food are right outside the door, but also the entrance of the North-South line, the Sarphatipark and a variety of catering establishments all within walking distance.

Maintenance and (temporary) increase VvE contribution. In connection with the major maintenance already carried out in 2019, whereby the frames and windows have been partially renewed and the outside of the building has been painted, a total cost of approximately € 30,000, the current VvE contribution has been temporarily increased to € 260. - per month to build up a maintenance reserve again.

Entrance:
Toilet room, spacious and bright living room with open kitchen at the rear and access to the balcony, stairs to the upper floor; cupboard with space for washing machine and dryer, at the front as well as at the rear, each a spacious bedroom, in between the bathroom with shower and bath.

Particularities:
- Own ground
- 72 m2 living space (NEN2580 measured)
- Two bedrooms
- Located on the cozy Albert Cuyp market
- North-South line, center of Amsterdam and various museums within walking distance
- Notary at the option of the buyer (within the municipality of Amsterdam)
- Transfer can be done quickly if desired

- Viewings by appointment and in accordance with the latest corona regulations:
- Maximum of two people
- Five feet distance
- Mouth mask necessary/demanded on the Albert Cuyp market
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
25-01-2021
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woning
Maisonnette
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1887

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
72 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Oude Pijp

De Pijp is een wijk in het noorden van stadsdeel Amsterdam-Zuid en grenst naast aan de rest van Zuid aan het centrum en Oost. Wat in de volksmond gewoon ‘De Pijp’ heet, bestaat officieel uit – van noord naar zuid - drie wijken: Oude Pijp, Nieuwe Pijp en Zuid Pijp.
De Pijp, toonbeeld van revolutiebouw
De Pijp wordt aan de noordzijde begrensd door de Stadhouderskade, in het westen door de Boerenwetering, in het zuiden door de Jozef Israëlskade en in het oosten door de Amstel. De bouw van de Pijp wordt anno nu gezien als een voorbeeld van revolutiebouw, terwijl in 1866 het nog de bedoeling was dat dit deel van de stad er heel anders uit zou gaan zien. In dat jaar presenteerde ingenieur Johannes van Niftrik namelijk een stadsuitbreidingsplan voor buurt YY, zoals het gebied toen nog heette. Het zou een mooi nieuw centrum worden, compleet met het Centraal Station van Amsterdam, villawijken en veel groen, met een grandeur zoals die van Parijs en Wenen. Wegens kosten en tijd werd het plan van Van Niftrik echter door de gemeenteraad afgekeurd. Er kwam een nieuw plan van Jan Kalff, directeur Publieke Werken, waarbij de bebouwing werd overgelaten aan de vrije markt; kleine bouwers gingen met geleend geld aan de slag en wilden snel winst maken. Ze bebouwden de ruimte die er was zo dicht en vol mogelijk; revolutiebouw. Het resultaat zijn de lange straten met huizen met vier bouwlagen, witte daklijsten, een hijsbalk en drie vensters breed die de Pijp tot op de dag van vandaag zo typerend maken.
De aantrekkingskracht van de Pijp
In de Pijp vind je al decennia een levendige mix van wonen en andere functies, zoals winkels, horeca, kleine bedrijven en natuurlijk de Albert Cuypmarkt, de Heineken Experience en het Sarphatipark. Samen met de gunstige ligging ten opzichte van het centrum, bepaalt dit de aantrekkingskracht van de buurt op haarbewoners (relatief veel hoger opgeleiden en studenten), de overige bewoners van de stad en de vele bezoekers van buitenaf.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder