Open Huis - 28 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Albert Luthulistraat 15 D 1091NR Amsterdam, Transvaalbuurt West

Bouwjaar
1906-1930
Woonoppervlakte
79 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

Albert Luthulistraat 15 D, 1091 NR Amsterdam

Dubbele bovenwoning van ca. 80 m2 met een balkon op de derde en vierde verdieping. Gelegen op een fantastische locatie in Amsterdam-Oost!

Locatie/bereikbaarheid:
De woning ligt om de hoek van het Oosterpark, de Weesperzijde, de Linnaeusstraat en het winkelcentrum Oostpoort. Slechts 10 minuten fietsen naar hartje Centrum en een paar minuten rijden naar de Ring A10 Oost. Gelegen in de snel opkomende Transvaalbuurt in hot & happening Amsterdam-Oost, om de hoek bij Michel-Inn en Eddy Spaghetti en dichtbij het Beukenplein met o.a. Maxwell, La Cerveceria en Bar Bukowski. Voor de dagelijkse boodschappen biedt de Transvaalbuurt onder meer Albert Heijn, Marqt, Vomar en Lidl. Verder zeer gunstig gelegen ten opzichte van openbaar vervoer met het treinstation Amsterdam Amstel en het metrostation op de Wibautstraat op circa 5 minuten loopafstand.

Indeling:
Gemeenschappelijke entree met trappenhuis naar alle verdiepingen.

Derde verdieping:
Entree met aan uw rechterhand een separaat toilet. Ruim opgezette woonkamer met aangrenzend de open keuken die is voorzien van diverse inbouwapparatuur. Vanuit de keuken komt u op het balkon. Op deze verdieping treft u ook een studeer/slaap- kamer met toegang naar het balkon.

Vierde verdieping:
Via de interne trap komt u uit op de vierde verdieping met twee zeer goed bemeten slaapkamers en een ruime badkamer voorzien van een douche, een wasmachine aansluiting en een wastafel. In het midden nog een berging. Op deze verdieping treft een zeer veel bergruimte en kasten aan. In de grote slaapkamer is een inloopkast gemaakt. Via de grote slaapkamer komt u uit op het riante balkon.


Albert Luthulistraat
De Zuid-Afrikaan Albert John Luthuli (1898-1967), voormalig president van het African National Congress (ANC) was tot in de jaren vijftig de voornaamste woordvoerder van het geweldloze verzet tegen de apartheid. In 1960 ontving hij de Nobelprijs voor de Vrede.

Bijzonderheden:
- Appartementsrecht van ca. 80 m2 (NEN2580 Meetrapport aanwezig)
- Gezonde en actieve vereniging van eigenaren, dus wordt beheerd door Ymere
- De maandelijkse servicekosten bedragen 122,74
- Recht van erfpacht, de canon is afgekocht tot 15-juli-2058 (de aanvraag voor de gunstige voorwaarden is ingediend)
- Oplevering in overleg.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
2021-05-05
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
bovenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1906-1930

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
79 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4

Energie

Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Transvaalbuurt

De Transvaalbuurt, ook wel de Afrikanerbuurt genoemd, ligt tussen de Transvaalkade, de Wibautstraat, het spoor tussen Stations Amstel en Muiderpoort en de Linnaeusstraat. Transvaal was een boerenrepubliek in Zuid-Afrika; veel straatnamen in de Transvaalbuurt refereren aan (geografische) begrippen uit die regio, zoals het Kruger- en Steve Bikoplein.
Stadsuitbreiding de Transvaalbuurt
In het kader van de stadsuitbreiding begon men ruim honderd jaar geleden met het bouwen van de Transvaalbuurt. Zoals in veel andere delen van de stad was architect Berlage de grondlegger van het stratenplan. Hij bedacht dat kromme en rechte straten afgewisseld moesten worden met pleinen en plantsoenen. Veel van de oorspronkelijke arbeidershuizen zijn zoals kenmerkend voor die tijd - in de stijl van de Amsterdamse School gebouwd, met bijzondere hoekjes en mooie afwerkingen. Deze woningen waren oorspronkelijk vrij klein en werden voor de oorlog voor 70% bewoond door joodse bewoners.
Van Vogelaarwijk naar gewilde buurt
In 2007 was de wijk er sociaaleconomisch heel slecht aan toe en werd een Vogelaarwijk: met rijkssubsidie kwam een aanpak op gang om de veiligheid, openbare ruimte en lokale economie te verbeteren. Dit heeft zijn vruchten afgeworpen; De transvaalbuurt is anno 2018 veranderd van een onveilige buurt met een lage sociaaleconomische score, in een gewilde, multiculturele en kinderrijke buurt. Wel is er weinig openbaar groen, waardoor de bewoners voor recreatie aangewezen zijn op parken in omringende buurten. Er lopen in de Transvaalbuurt diverse initiatieven om buurttuinen te ontwikkelen.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder