Vorige | Volgende

Albert Luthulistraat 24 A 1091NV Amsterdam, Transvaalbuurt West

Bouwjaar
1930
Woonoppervlakte
78 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

Half gemeubileerde en lichte benedenwoning van ca. 78 m met maar liefst 3 slaapkamers en ruime achtertuin.

INDELING:
Via het gemeenschappelijke entree is de woning te bereiken op de begane grond: hal met garderobemogelijkheden. De ruime woonkamer met open keuken is aan de achterzijde gelegen en heeft een ruimtelijke uitstraling mede door de hoge plafonds, het dakraam en de grote schuifpui aan de tuinkant. De moderne keuken voorzien van een 5-pits gasfornuis, koelkast met vriezer, vaatwasser, magnetron en een oven. Separate bergkast met tevens een wasmachine-/ drogeraansluiting en CV ketel. Naast de woonkamer is er tevens nog een slaap-/ werkkamer. Via een grote schuifpui is de achtertuin te bereiken, met een eigen berging/ schuur.
De twee slaapkamers bevinden zich aan de voorzijde en in het middendeel is de luxe badkamer, voorzien van douche, ligbad en wastafel. Separaat toilet met fonteintje.

OMGEVING & BEREIKBAARHEID:
De woning is gelegen in een leuke en rustige straat in de erg geliefde Transvaal buurt. Er zijn diverse supermarkten op loopafstand en gezellige en hippe horecagelegenheden zijn in de buurt op o.a. de Weesperzijde en op de Beukenweg. Op ca. 5 minuten fietsafstand ligt de Dappermarkt met lekkere verse producten (waaronder vis, groente, fruit en bloemen) en ook het Oosterpark en het Flevopark voor sport en ontspanning. Alle denkbare voorzieningen bevinden zich in deze populaire buurt.
Zeer gunstig gelegen ten opzichte van openbaar vervoer, treinstation Amsterdam Amstel is ca 5 minuten fietsen. En zeer goed gelegen ten opzichte van de snelwegen A10, A2 en A1.

BIJZONDERHEDEN:

- Beschikbaar per 1 november;
- Geen woningdelers;
- NVM woontoets;
- Huur is exclusief G/W/L;
- Gunning eigenaar;
- Half gemeubileerd;
- Minimale huurperiode van 1 jaar;
- Waarborg 2 maanden
- Woonoppervlakte: 77,80 m;
- 3 slaapkamers;
- Massief houten vloer;
- Ruime achtertuin.

***English***

Semi-furnished, light-filled ground floor apartment (ca. 78m) with three bedrooms and a large garden.

LAYOUT:
The ground-floor apartment is accessible through the shared entrance, which gives into the hallway with space for a wardrobe. The large living room with open-plan kitchen looks out onto the garden in the back. With its high ceilings, skylight and large sliding doors into the garden, it has a spacious ambiance. The modern kitchen features a five-burner gas stove, combined refrigerator and freezer, dishwasher, microwave and oven. Separate storage cabinet with space for a washing machine/dryer and the central heating boiler. There is a bedroom/study adjoining the living room. The garden with its shed is accessible through large sliding doors. The two bedrooms look out onto the street and are situated next to the luxury bathroom with shower, bathtub, and washbasin. Separate toilet with washbasin.

SURROUNDINGS & ACCESSIBILITLY:
The apartment is situated on a pleasant, quiet street in the popular Transvaal neighbourhood, with several supermarkets within walking distance. There are great and trendy cafs and restaurants nearby, among others on the Weesperzijde and Beukenweg. The Dappermarkt with its stalls selling fresh produce (fish, vegetables, fruit and flowers) is just a five minute bicycle ride away, as are the Oosterpark and Flevopark for sports and relaxation. The area boasts every possible facility. The apartment is easily accessible by public transport, with Amsterdam Amstel train station 5 minutes away by bicycle. The A10, A2 and A1 motorways are also within easy reach.

DETAILS:
- Available per 1st of November
- No sharing
- NVM background check
- Rent is exclusive of gas, water & electricity
- Subject to approval by the owner
- Semi-furnished
- Minimum rental period 1 year
- Two months deposit
- Living area 77.80m
- 3 bedrooms
- Massive wooden flooring
- Large garden

DISCLAIMER
This information has been compiled by us with the necessary care. On our part, however, no liability is accepted for any incompleteness, inaccuracy or otherwise, or its consequences. All sizes and dimensions are indicative.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
09-10-2020
Status
Verhuurd onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woning
benedenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
78 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Transvaalbuurt

De Transvaalbuurt, ook wel de Afrikanerbuurt genoemd, ligt tussen de Transvaalkade, de Wibautstraat, het spoor tussen Stations Amstel en Muiderpoort en de Linnaeusstraat. Transvaal was een boerenrepubliek in Zuid-Afrika; veel straatnamen in de Transvaalbuurt refereren aan (geografische) begrippen uit die regio, zoals het Kruger- en Steve Bikoplein.
Stadsuitbreiding de Transvaalbuurt
In het kader van de stadsuitbreiding begon men ruim honderd jaar geleden met het bouwen van de Transvaalbuurt. Zoals in veel andere delen van de stad was architect Berlage de grondlegger van het stratenplan. Hij bedacht dat kromme en rechte straten afgewisseld moesten worden met pleinen en plantsoenen. Veel van de oorspronkelijke arbeidershuizen zijn zoals kenmerkend voor die tijd - in de stijl van de Amsterdamse School gebouwd, met bijzondere hoekjes en mooie afwerkingen. Deze woningen waren oorspronkelijk vrij klein en werden voor de oorlog voor 70% bewoond door joodse bewoners.
Van Vogelaarwijk naar gewilde buurt
In 2007 was de wijk er sociaaleconomisch heel slecht aan toe en werd een Vogelaarwijk: met rijkssubsidie kwam een aanpak op gang om de veiligheid, openbare ruimte en lokale economie te verbeteren. Dit heeft zijn vruchten afgeworpen; De transvaalbuurt is anno 2018 veranderd van een onveilige buurt met een lage sociaaleconomische score, in een gewilde, multiculturele en kinderrijke buurt. Wel is er weinig openbaar groen, waardoor de bewoners voor recreatie aangewezen zijn op parken in omringende buurten. Er lopen in de Transvaalbuurt diverse initiatieven om buurttuinen te ontwikkelen.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Schakel een MVA/NVM makelaar in om te huren in Nederland

Het werkgebied van een makelaar reikt verder dan alleen het kopen of verkopen van huizen. Ook bij het vinden van een huurhuis is het inschakelen van een makelaar een verstandige keuze. Je makelaar kan je adviseren over welk soort woning het beste bij je past en in welke buurt deze het meest geschikt is.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder