Open Huis - 28 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Albert Luthulistraat 24 B 1091NV Amsterdam

Bouwjaar
1931-1944
Woonoppervlakte
54 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

Charmant en licht 3-kamer appartement van 54 m2 in de populaire Transvaalbuurt in Amsterdam Oost. Gelegen op de eerste verdieping met balkon en een eigen berging van 12 m2 op de zolderverdieping.

Het pand uit 1924 maakt deel uit van een uniek en toonaangevend complex gebouw van de bekende Nederlandse architect J. Gratama en Versteeg. Het complex is een fascinerend voorbeeld van de Amsterdamse Schoolstijl, met veel aansprekende architectonische details.

Indeling:
Gemeenschappelijk entree met trappenhuis. Eigen entree op de eerst verdieping.

Eerste verdieping:
Entree woning, hal met separaat toilet. Aan de voorzijde van de woning bevindt zich ruime en lichte woonkamer met grote ramen met uitzicht over de Albert Luthulistraat. In de woonkamer is een ideale ruimte gecreëerd voor een studeer/-werkplek. De praktisch ingedeelde keuken is vanuit de woonkamer te bereiken en is voorzien van een mooi natuurstenen werkblad en een inbouwvaatwasser. Het balkon op het noordwesten ligt aan de achterzijde van de woning. De slaapkamer ligt ook aan de achterzijde en heeft uitzicht over de achtertuinen van de onderburen. Ook de slaapkamer heeft toegang tot het balkon en is voorzien van een ruime inloopkast. Deze ruimte kun je eenvoudig terug brengen naar een 2de slaapkamer. Centraal gelegen in de hal ligt de badkamer en die is voorzien van een douche en een wastafelmeubel.

Vierde verdieping:
Eigen berging 12 m2.

Opzoek naar een heerlijk licht appartement in een bruisende buurt? Maak dan snel een afspraak!

Amsterdam Oost bruist en dat is niemand ontgaan, de locatie van dit appartement is top! Zo kun je genieten van de zonnige terrasjes aan de Weesperzijde, cocktails drinken op het dakterras van het Volkshotel of struinen over de Wibautstraat. Heerlijk eten bij een van de vele restaurants op het Beukenplein of zelf inkopen doen op de Dappermarkt.

De hardlopers of groenliefhebbers kunnen kiezen tussen het Oosterpark of Park Frankendael (hier vindt elke laatste zondag van de maand de culinaire “Pure Markt” plaats).
En anders ben je zo bij de Amstel voor een wandeling langs het water of een lekker glas op een van de vele terrassen.
Boodschappen doe je in een van de vele buurtwinkels of bij de Albert Heijn om de hoek, de eerder genoemde Dappermarkt of in winkelcentrum Oostpoort. Kortom, vanaf deze locatie is alles binnen bereik.

VIRTUEEL RONDLOPEN IN 3D? BEKIJK DE WONINGPRESENTATIE OP ONZE WEBSITE.
De knop [3D View] op onze website geeft toegang tot een virtuele rondleiding in 3D.
De virtuele tour geeft u de mogelijkheid om de woning op een realistische manier te ontdekken. Het is alsof u daadwerkelijk in de woning bent.

Bereikbaarheid
Binnen 10 fietsminuten ben je in het centrum van Amsterdam maar je bent bijna net zo snel de stad uit voor een mooie fietstocht langs de Amstel.
De Ring A10 is op enkele minuten via de Wibautstraat te bereiken. Tram, bus en NS-station Amstel , Science Park en Muiderpoort liggen op steenworp afstand van de woning.


Bijzonderheden:
- Woonoppervlakte van 54 m2, meetrapport aanwezig
- 2 slaapkamers, huidig gebruik als walk in closet
- Balkon noordwesten
- Woonkamer met studeer/-werkplek
- Berging van 12 m2 op zolderverdieping
- Energielabel D
- Bijdrage VvE € 151,- per maand
- Professioneel beheerde VvE
- Erfpacht afgekocht tot 2062
- Oplevering flexibel
- Notariskeuze koper, volgens Ring model Amsterdam.

Deze projectinformatie is met de grootste zorgvuldigheid samengesteld. Er wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheden of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.
Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Van toepassing zijn de NVM-voorwaarden.

***This property is listed by a MVA Certified Expat Broker.***
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
--
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Bouwjaar
1931-1944

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
54 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Aantal badkamers
1

Energie

Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Transvaalbuurt

De Transvaalbuurt, ook wel de Afrikanerbuurt genoemd, ligt tussen de Transvaalkade, de Wibautstraat, het spoor tussen Stations Amstel en Muiderpoort en de Linnaeusstraat. Transvaal was een boerenrepubliek in Zuid-Afrika; veel straatnamen in de Transvaalbuurt refereren aan (geografische) begrippen uit die regio, zoals het Kruger- en Steve Bikoplein.
Stadsuitbreiding de Transvaalbuurt
In het kader van de stadsuitbreiding begon men ruim honderd jaar geleden met het bouwen van de Transvaalbuurt. Zoals in veel andere delen van de stad was architect Berlage de grondlegger van het stratenplan. Hij bedacht dat kromme en rechte straten afgewisseld moesten worden met pleinen en plantsoenen. Veel van de oorspronkelijke arbeidershuizen zijn – zoals kenmerkend voor die tijd - in de stijl van de Amsterdamse School gebouwd, met bijzondere hoekjes en mooie afwerkingen. Deze woningen waren oorspronkelijk vrij klein en werden voor de oorlog voor 70% bewoond door joodse bewoners.
Van Vogelaarwijk naar gewilde buurt
In 2007 was de wijk er sociaaleconomisch heel slecht aan toe en werd een Vogelaarwijk: met rijkssubsidie kwam een aanpak op gang om de veiligheid, openbare ruimte en lokale economie te verbeteren. Dit heeft zijn vruchten afgeworpen; De transvaalbuurt is anno 2018 veranderd van een onveilige buurt met een lage sociaaleconomische score, in een gewilde, multiculturele en kinderrijke buurt. Wel is er weinig openbaar groen, waardoor de bewoners voor recreatie aangewezen zijn op parken in omringende buurten. Er lopen in de Transvaalbuurt diverse initiatieven om buurttuinen te ontwikkelen.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder