Vorige | Volgende

Albert Luthulistraat 32 D 1091NW Amsterdam, Transvaalbuurt West

Bouwjaar
1924
Woonoppervlakte
61 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

Amsterdam Oost is gewild! In de Transvaalbuurt bieden we dit op de hoek liggende bovenhuis aan op de derde verdieping van 61 m2 met een extra slaapkamer op de vierde verdieping en een om de hoek lopend balkon van 12 m2 liggend op het Zuiden en het Westen.

Amsterdam Oost bruist en dat is niemand ontgaan, de locatie van dit appartement is top! Zo kun je één van de zonnige terrasjes pakken aan de Weesperzijde. Cocktails drinken op het dakterras van het Volkshotel, in de tuin van de Vergulden Eenhoorn of struinen over de Wibautstraat. Maar ook culinair genieten aan het Beukenplein of wandelen over de Dappermarkt behoort tot de mogelijkheden, vanaf deze locatie zijn de opties oneindig en biedt voor iedereen wat wils.
De hardlopers of groenliefhebbers kunnen kiezen tussen het Oosterpark of Park Frankendael (hier vindt elke laatste zondag van de maand de culinaire “Pure Markt” plaats).
En anders ben je zo bij de Amstel voor een wandeling langs het water of een lekker glas op een van de vele terrassen.
Boodschappen doe je in de vele buurtwinkels of de Albert Heijn om de hoek, de Dappermarkt en winkelgebied Oostpoort aan de Linnaeusstraat (met o.a. H&M, Hema, Douglas, etc.)

Het pand uit 1924 maakt deel uit van een uniek en toonaangevend complex gebouwd op basis van een plan van Nederlands bekendste architect Berlage. Het complex is een fascinerend voorbeeld van de Amsterdamse Schoolstijl, met veel aansprekende architectonische details.

Indeling:
Het appartement is excentrisch ingedeeld liggend over twee verdiepingen, de derde en vierde verdieping. Op de derde verdieping de royale hal, sfeervolle en lichte woonkamer liggend op de hoek, een aparte keuken met eenvoudige inrichting, separaat toilet, ruime slaapkamer aan de rustige achterzijde en badkamer met douche en wastafel. De woonverdieping is voorzien van een houten vloer. Via het gemeenschappelijke trappenhuis naar de vierde verdieping waar zich de extra slaapkamer annex berging bevindt met toegang tot het royale balkon. Je kijkt heerlijk weg over de andere daken met uitzicht op de Rembrandttoren en geniet optimaal de hele dag van de zon.

Bereikbaarheid:
Het Centrum van Amsterdam ligt op nog geen 10 minuten fietsen terwijl je zo de stad uit bent voor mooie fietstochten langs de Amstel.
Verschillende uitvalswegen treft u middels de Wibautstraat, waar de A10 binnen 10 minuten bereikbaar is. Daarnaast is het Amstel Station vlakbij waar zich diverse trein/metro/tram/bus verbindingen bevinden.

VIRTUEEL RONDLOPEN IN 3D? BEKIJK DE WONINGPRESENTATIE OP ONZE WEBSITE.
De knop virtuele tour op onze website geeft toegang tot een ultieme rondleiding in 3D.
Middels de muis loop je virtueel makkelijk van de ene naar de andere kamer, waardoor je een goed beeld krijgt van de woning en de ruimte. Het is alsof je zelf door de woning loopt.

Bijzonderheden:
* 2 slaapkamers, royaal balkon
* Zeer licht vanwege de hoekligging
* Woonoppervlakte 61 m2 en 10 m2 op de 4e verdieping
* Woonverdieping geheel voorzien van een houten vloer
* Gelegen op de bovenste verdiepingen, dus geen bovenburen
* Bijdrage VVE € 168,47 per maand
* Professioneel beheerde gezonde VvE
* Erfpacht is voor 50 jaar afgekocht tot 30 juni 2062
* Eeuwigdurend aangevraagd onder gunstige voorwaarden
* Oplevering in overleg
* Notariskeuze voor koper mits koopakte model Ring Amsterdam

Deze projectinformatie is met de grootste zorgvuldigheid samengesteld. Er wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheden of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.
Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper.
Van toepassing zijn de NVM-voorwaarden.

***This property is listed by a MVA Certified Expat Broker***
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
13-08-2020
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1924

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
61 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Transvaalbuurt

De Transvaalbuurt, ook wel de Afrikanerbuurt genoemd, ligt tussen de Transvaalkade, de Wibautstraat, het spoor tussen Stations Amstel en Muiderpoort en de Linnaeusstraat. Transvaal was een boerenrepubliek in Zuid-Afrika; veel straatnamen in de Transvaalbuurt refereren aan (geografische) begrippen uit die regio, zoals het Kruger- en Steve Bikoplein.
Stadsuitbreiding de Transvaalbuurt
In het kader van de stadsuitbreiding begon men ruim honderd jaar geleden met het bouwen van de Transvaalbuurt. Zoals in veel andere delen van de stad was architect Berlage de grondlegger van het stratenplan. Hij bedacht dat kromme en rechte straten afgewisseld moesten worden met pleinen en plantsoenen. Veel van de oorspronkelijke arbeidershuizen zijn – zoals kenmerkend voor die tijd - in de stijl van de Amsterdamse School gebouwd, met bijzondere hoekjes en mooie afwerkingen. Deze woningen waren oorspronkelijk vrij klein en werden voor de oorlog voor 70% bewoond door joodse bewoners.
Van Vogelaarwijk naar gewilde buurt
In 2007 was de wijk er sociaaleconomisch heel slecht aan toe en werd een Vogelaarwijk: met rijkssubsidie kwam een aanpak op gang om de veiligheid, openbare ruimte en lokale economie te verbeteren. Dit heeft zijn vruchten afgeworpen; De transvaalbuurt is anno 2018 veranderd van een onveilige buurt met een lage sociaaleconomische score, in een gewilde, multiculturele en kinderrijke buurt. Wel is er weinig openbaar groen, waardoor de bewoners voor recreatie aangewezen zijn op parken in omringende buurten. Er lopen in de Transvaalbuurt diverse initiatieven om buurttuinen te ontwikkelen.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder