Open Huis - 28 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Albert Luthulistraat 35 C 1091NS Amsterdam, Transvaalbuurt West

Bouwjaar
1923
Woonoppervlakte
40 m²
Aantal kamers
2

Omschrijving

Wonen in Amsterdam in een rustige straat in de populaire 'Transvaalbuurt' en met de gezelligheid van hartje centrum binnen handbereik, wie wil dat nou niet?
De Albert Luthulistraat is gelegen in Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer. De woning ligt om de hoek van het Oosterpark, de Weesperzijde, de Linnaeusstraat en winkelcentrum Oostpoort. Slechts 10 minuten fietsen naar hartje Centrum en een paar minuten rijden naar de Ring A10 Oost. Gelegen in de snel ontwikkelende Transvaalbuurt van hot & happening Amsterdam Oost, om de hoek bij Michel-Inn en Eddy Spaghetti en dichtbij het Beukenplein met o.a. Maxwell, La Cerveceria en Bar Bukowski. Voor de dagelijkse boodschappen biedt de Transvaalbuurt o.a. een Albert Heijn, Marqt, Dirk en Lidl. Verder zeer gunstig gelegen ten opzichte van openbaar vervoer met het Amsterdam Amstel treinstation en metrostation op de Wibautstraat op circa 5 minuten loopafstand. Nu al genoeg redenen om een kijkje te komen nemen bij dit fraaie tweekamerappartement.

Het appartement zelf is gelegen op de tweede verdieping, heeft een zonnig balkon op het zuid-oosten en een aparte berging op de bovenste etage van het complex. Als nieuwe eigenaar komt u in een gespreid bedje: de huidige eigenaar heeft de woning keurig onderhouden en recent voorzien van een nieuwe badkamer (niet gebruikte) én keuken (de keuken is ook recent voorzien van een nieuwe vloer en finif-ondervloer). Bij binnenkomst treft u een gezellige woonkamer v.v. een laminaatvloer, aangrenzend treft u een ruime slaapkamer welke heerlijk rustig gelegen is aan de achterzijde van het complex met toegang naar het balkon. Vanuit de hal bereikt u de moderne keuken v.v. koelkast met vriesvak, composiet aanrechtblad, oven, gasfornuis en vaatwasser. Vanuit de keuken heeft u tevens toegang tot het balkon. De nieuwe badkamer is geheel betegeld en v.v. een douchehoek, wastafelmeubel en toilet (van het merk Villeroy & Boch) en voorzien van een electrische badkamer ventilator.

Het zonnige balkon is rustig gelegen en geeft een vrij uitzicht op tuinen en groen. Tot slot kunt u voor extra bergruimte gebruik maken van een separaat gelegen berging op de vierde verdieping van het complex.
Kortom, dit is heerlijk wonen in een gezellige omgeving.

Indeling

Parterre; gezamenlijke entree, bellenplateau met intercom systeem, trappenhuis;

2e verd: entree, hal, woonkamer, moderne dichte keuken met wasmachine-aansluiting, 1 slaapkamer met toegang tot het balkon, badkamer (v.v. douchehoek, wastafelmeubel en toilet);

4e verd: bergkamer aanwezig.

Isolatie:
- ramen : geheel v.v. isolerende beglazing.

Energielabel:
- definitief Energielabel C (geldig tot 27-10-2025);

Bijzonderheden:
- v.v. C.V. (eigen combiketel);
- voortdurende erfpacht, erfpachtcanon is afgekocht tot 15-07-2058 (offerte eeuwigdurende erfpacht aanwezig);
- servicekosten € 66,10;
- meterkast vernieuwd januari 2020;
- keuken en badkamer vernieuwd in 2020;
- stadshart van Amsterdam op 10 minuten fietsen;
- t.b.v. berging op de 4e verdieping dient een gebruikersovereenkomst (zonder kosten) met de VVE te worden afgesloten.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
29-05-2020
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1923

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
40 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Transvaalbuurt

De Transvaalbuurt, ook wel de Afrikanerbuurt genoemd, ligt tussen de Transvaalkade, de Wibautstraat, het spoor tussen Stations Amstel en Muiderpoort en de Linnaeusstraat. Transvaal was een boerenrepubliek in Zuid-Afrika; veel straatnamen in de Transvaalbuurt refereren aan (geografische) begrippen uit die regio, zoals het Kruger- en Steve Bikoplein.
Stadsuitbreiding de Transvaalbuurt
In het kader van de stadsuitbreiding begon men ruim honderd jaar geleden met het bouwen van de Transvaalbuurt. Zoals in veel andere delen van de stad was architect Berlage de grondlegger van het stratenplan. Hij bedacht dat kromme en rechte straten afgewisseld moesten worden met pleinen en plantsoenen. Veel van de oorspronkelijke arbeidershuizen zijn – zoals kenmerkend voor die tijd - in de stijl van de Amsterdamse School gebouwd, met bijzondere hoekjes en mooie afwerkingen. Deze woningen waren oorspronkelijk vrij klein en werden voor de oorlog voor 70% bewoond door joodse bewoners.
Van Vogelaarwijk naar gewilde buurt
In 2007 was de wijk er sociaaleconomisch heel slecht aan toe en werd een Vogelaarwijk: met rijkssubsidie kwam een aanpak op gang om de veiligheid, openbare ruimte en lokale economie te verbeteren. Dit heeft zijn vruchten afgeworpen; De transvaalbuurt is anno 2018 veranderd van een onveilige buurt met een lage sociaaleconomische score, in een gewilde, multiculturele en kinderrijke buurt. Wel is er weinig openbaar groen, waardoor de bewoners voor recreatie aangewezen zijn op parken in omringende buurten. Er lopen in de Transvaalbuurt diverse initiatieven om buurttuinen te ontwikkelen.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder