Vorige | Volgende

Alblasstraat 17 huis 1079ZH Amsterdam, Rijnbuurt West

Bouwjaar
1936
Woonoppervlakte
55 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

Midden in de Rivierenbuurt ligt dit handig ingedeelde 3-kamer appartement van ca. 55m met openslaande deuren naar de tuin ca. 25m met terras aan de achterzijde van de woning.
Dit appartement biedt ook goede mogelijkheden voor een alternatieve indeling.

Indeling:
entree, gang, meterkast.
Badkamer bestaande uit een wastafel, douche en een toilet.
Slaapkamer aan de voorzijde van de woning.
Woonkamer en suite (voor- en achterkamer) met diverse inbouwkasten en schuifdeuren. De achterkamer heeft openslaande deuren naar het terras.
Nette keuken met deur naar de tuin.

De Alblasstraat is een rustige zijstraat van de Uiterwaardenstraat en ligt vlakbij het Martin Luther Kingpark (De Parade), het Beatrixpark, de winkels, cafs en restaurants aan onder andere de Schelde-, Maas- en de Rijnstraat.
Dichtbij diverse op- en afritten van de A-10, de Noord- Zuidlijn (lijn 52), NS-station Rai, de Zuidas en Schiphol op 10 minuten afstand.

Bijzonderheden:
- professionele beheerder;
- servicekosten ca. 110,-- per maand;
- afgekochte erfpacht tot en met 31 januari 2062;
- eenvoudig te wijzigen indeling;
- goed parkeren in de straat op de openbare weg (wachttijd ca. 1 maand);
- oplevering in overleg.

This conveniently arranged 3-room apartment of approx. 58m is situated in the middle of the Rivierenbuurt. It has a terrace at the rear of the house and patio doors that open to the garden of approx. 25m.
This apartment offers good options for an alternative layout.

Layout:
Entrance, hallway, meter cupboard.
Bathroom consisting of a sink, shower and toilet.
Bedroom at the front of the house.
Living room en suite (front and back room) with various fitted wardrobes and sliding doors.
The back room has patio doors that open to the terrace.
Neat kitchen with a door to the garden.

The Alblasstraat is a quiet side street of the Uiterwaardenstraat. It is close to the
Martin Luther King park (De Parade), the Beatrixpark, the shops, cafes and
restaurants on the Schelde-, Maas- and Rijnstraat, among others.

It is near several entrances and exits of the A-10. The North-South line (line 52), NS
station Rai, the Zuidas and Schiphol Airport are 10 minutes away.

Features:
- professional owners association manager;
- service costs approx. 110 per month;
- surrendered leasehold until January 31, 2062;
- easily changeable layout;
- available in consultation
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
24-08-2020
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woning
benedenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1936

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
55 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Rijnbuurt

Rijnbuurt De Rijnbuurt ligt in de Rivierenbuurt aan de oostkant van Amsterdam Zuid. Het is het deel ten noordoosten en zuidwesten van de Rijnstraat en wordt aan de noordelijke zijde afgesloten door de Vrijheidslaan en de Uiterwaardenstraat. Aan de zuidzijde wordt de Rijnbuurt begrensd door de rivier de Amstel met daaraan de bekende begraafplaats Zorgvlied. Middenin de buurt ligt de President Kennedylaan, met vele zijstraten, waaronder de Hunzestraat en de Vechtstraat. Het grootste park is het Martin Luther Kingpark, waar in de zomer altijd de Parade neerstrijkt. Plan Zuid In gebied rondom de Rijnstraat wonen gemiddeld meer hoger opgeleiden dan in de rest van Amsterdam en over het geheel wat minder kinderen. Het grootste deel van de bouw in de Rijnbuurt dateert, net als de bouw van de rest van de Rivierenbuurt, uit de jaren twintig tot veertig van de twintigste eeuw en maakt deel uit van Plan Zuid, het uitbreidingsplan dat architect Berlage voor Amsterdam Zuid bedacht. Amsterdamse School in de Rivierenbuurt Ondanks dat Berlage zelf niet in Amsterdamse Schoolstijl ontwierp, deden zijn opvolgers dat wel. Zie daar, de zo herkenbare stijl van de Rivierenbuurt, die veel architectuurliefhebbers naar deze wijk trekt. Naast de door velen geliefde bouwstijl, is de Rijnbuurt uiteraard ook een aantrekkelijke woonbuurt; zowel dichtbij het centrum als bij bijvoorbeeld de populaire Pijp en de ring.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder