Vorige | Volgende

Albrecht Durerstraat 20 hs 1077MA Amsterdam, Minervabuurt Noord

Vraagprijs € 859.000 

Bouwjaar
1930
Woonoppervlakte
112 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

*** See below for the english version ***

JA! Ruim en luxueus 4/5- kamerappartement met STADSTUIN (benedenhuis, geheel gelijkvloers) van circa 112 m2 met een zeer ruime woonkamer en 3 slaapkamers op een toplocatie. Er zijn 2 keurige zolderkamers (circa 10m2) op de zolderverdieping van het gebouw (met lift). Het gebouw maakt deel uit van een karakteristiek monumentaal jaren 30 pand. Dit luxueuze appartement kenmerkt zich door hoge plafonds en een prachtige visgraat- parketvloer. Het sanitair en keuken zijn modern en wanden en plafonds zijn gestuukt.

OMGEVING
Het benedenhuis is gelegen op een toplocatie in het chique Oud Zuid in de Apollobuurt op de hoek van de Gerrit van de Veenstraat en direct bij de Beethovenstraat met zijn luxe winkels en restaurants en gezellige terrassen en de Cornelis Schuytstraat en de Zuidas en Station Zuid WTC liggen op loopafstand. De buurt kenmerkt zich door een ruime opzet met vele pleinen en statige groene lanen. Diverse lagere en middelbare scholen (ook The Britisch School) en diverse sportaccommodaties liggen plezierig dichtbij. Uitstekend bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer.

INDELING
Begane grond:
Alles is geheel gelijkvloers. Gemeenschappelijke entree in stijlvolle hal met lift, entree appartement, prachtige royale hal met intercom, garderobe- en meterkast, lichte ruime woonkamer, tussenhal, toilet voorzien van wasbakje, vaste kast met wasmachine/droger aansluiting, ruime keuken v.v. inbouwapparatuur zoals een Quooker/vaatwasser/koelkast/aparte vriezer en een stoer breed gasfornuis (Bertazzoni met 6 branders en een Teppan Yaki plaat). Vanuit de keuken is er toegang tot stadstuin/patio.

Er zijn 3 slaapkamers waarvan 1 met vaste kast en cv-opstelling en toegang tot de stadstuin, badkamer met dubbele wastafel in een natuurstenen blad met spiegel en inloopdouche v.v. regendouche. Als men de keuken verplaatst naar de woonkamer/hal dan creëer je een 4de slaapkamer of je kunt dan de kleine slaapkamer aan de achterzijde vergroten tot ouderslaapkamer (de woning op 2 hoog is op deze wijze ingedeeld)

Zolderverdieping met de lift bereikbaar:
Hier bevinden zich 2 keurige zolderkamers voorzien van laminaat vloer en 1 zolderkamer is voorzien van een vaste kast en een wastafel.

VERENIGING VAN EIGENAARS
Het pand is in appartementsrechten gesplitst in 2002 en in 2019 is er een wijziging splitsing geweest om het modelreglement te actualiseren naar het “Modelreglement 2017”. De woning maakt onderdeel uit van een kleinschalige vereniging van eigenaars. De administratie wordt verzorgd door de leden zelf. De bijdrage voor de servicekosten is € 400,-- per maand. Er zijn 4 leden (4 appartementsrechten) en elk lid heeft 1 stem. Volgens Informatie van de VVE over het onderhoud; schilderwerk buiten is gedaan in 2015 en het dak is voorzien van nieuwe pannen in 2015 en een nieuwe goot aangelegd. Er is geen meerjaren onderhoudsplan. Het gebouw bestaat uit een kelder (algemeen) 4 woonlagen en een zolderverdieping.

ERFPACHT
De grond is eigendom van de gemeente Amsterdam en de erfpacht is tot en met 15 februari 2054 afgekocht. De Algemene bepalingen 1994 zijn van toepassing en het betreft een voortdurend recht van erfpacht.

PARKEREN EN BEREIKBAARHEID
De woning is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer (bus/tram) en ligt vlakbij station Zuid/WTC. Met de auto heeft u een snelle aansluiting op de Ring A10 en een parkeervergunning voor bewoners is volgens informatie bij de gemeente Amsterdam aan te vragen en er is geen wachttijd (info oktober 2019)

BIJZONDERHEDEN
Verkoper wijst notaris aan; LOYENS & LOEFF N.V. te Amsterdam waar de koopakte en leveringsakte opgemaakt en gepasseerd dienen te worden.
Prachtige visgraat parketvloer in hal en woonkamer
Natuurstenen vloer in keuken/ badkamer en toilet
Wanden en plafonds zijn keurig gestuukt
Hoge plafonds 2.90 hoog
CV combiketel: Nefit type: Topline II Aquapower HRC 45 geplaatst in 2013
Woning is voorzien van alarm
Vloerverwarming in toilet en badkamer
Quooker
Gelegen in een gebied dat is aangewezen als beschermd stadsgezicht

OPLEVERING
In overleg.

English version:

Spacious and luxurious 4/5-room apartment with small garden (ground floor apartment,) of approximately 112 m2 with a very spacious living room and 3 bedrooms on a top location. There are 2 neat attic rooms (approximately 10 m 2) on the attic floor of the building (with elevator). The building is part of a characteristic monumental building. This luxurious apartment is characterized by high ceilings and a beautiful parquet floor. The bathroom and kitchen are modern and walls and ceilings are plastered.

SURROUNDINGS
The lower house is situated on a top location in the chic Old South in the Apollo neighborhood on the corner of the Gerrit van de Veenstraat and directly at the Beethovenstraat with its luxury shops and restaurants and cozy terraces and the Cornelis Schuytstraat and the Zuidas and Zuid WTC Station walking distance. The neighborhood is characterized by a spacious layout with many squares and stately green avenues. Various primary and secondary schools (including The Britisch School) and various sports facilities are pleasantly close. Easily accessible by car and public transport.

LAYOUT
Ground floor:
General entrance in stylish hall with elevator, entrance apartment, beautiful spacious hall with intercom, wardrobe and meter cupboard, bright spacious living room, intermediate hall, toilet with sink, separate space with washer / dryer connection, spacious kitchen with appliances such as a Quooker / dishwasher / fridge / separate freezer and a wide gas stove (Bertazzoni with 6 burners and a Teppan Yaki plate). From the kitchen there is access to the city garden / patio.

There are 3 bedrooms, 1 with a closet and central heating system and access to the city garden, bathroom with double washbasin in a natural stone top with mirror and walk-in shower with rain shower. If one moves the kitchen to the living room / hall then you create a 4th bedroom or you can then enlarge the small bedroom at the rear to a master bedroom (the apartment on 2 levels is arranged in this way)

Top floor accessible by elevator:
Here are 2 neat attic rooms with laminate flooring and 1 attic room has a cupboard and a sink.

ASSOCIATION OF OWNERS
The building was split into apartment rights in 2002 and in 2019 there has been a change in split to update the model regulations to the "Model Regulations 2017". The property is part of a small-scale association of owners. The administration is handled by the members themselves. The contribution for the service costs is € 400 per month. There are 4 members (4 apartment rights) and each member has 1 vote. According to VVE Information about maintenance; paintwork outside was done in 2015 and the roof was fitted with new tiles in 2015 and a new gutter was installed. There is no maintenance plan. The building consists of a basement (generally) 4 floors and an attic floor.

GROUND LEASE
The ground of the building is owned by the municipality of Amsterdam and the leasehold is payed off until 15 February 2054. The General provisions 1994 apply and it concerns a permanent right of leasehold.

PARKING AND ACCESSIBILITY
The property is easily accessible by public transport (bus / tram) and is close to the Zuid / WTC station. By car you have a fast connection to the A10 ring and a parking permit for residents can be requested from the municipality of Amsterdam; according to information and there is no waiting time (info October 2019)

PARTICULARITIES
The seller appoints a notary; LOYENS & LOEFF N.V. in Amsterdam where the purchase deed and delivery deed must be drawn up and passed.
Beautiful parquet floor in hall and living room
Natural stone floor in kitchen / bathroom and toilet
Walls and ceilings are neatly plastered
High ceilings 2.90 high
Central heating boiler: Nefit type: Topline II Aquapower HRC 45 installed in 2013
House is equipped with alarm
Floorheating in toilet and bathroom
Quooker
Located in an area designated as a protected cityscape

DELIVERY
In consultation.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
23-10-2019
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
112 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Apollobuurt

De Apollobuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en de Boerenwetering, het Noorderamstelkanaal, het Zuideramstelkanaal en de Parnassusweg met het Olympiaplein. De wijk heeft een ruime opzet met villa's, 19e-eeuwse herenhuizen en woningen in de stijl van de Amsterdamse School door elkaar heen. De bewoners zijn over het algemeen hoogopgeleid met gemiddeld een hoger inkomen, het merendeel van de (koop)woningen is relatief groot. Het Hiltonhotel en de Apollohal zijn bijzondere voorzieningen in de Apollobuurt. Amsterdamse School in de Apollobuurt De Apollobuurt is voor het grootste gedeelte gebouwd in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw en dat is te zien aan de huizen; deze zijn voor het merendeel gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School. De hele buurt is onderdeel van Plan Zuid, het stedenbouwkundigplan dat architect Berlage begin vorige eeuw voor Amsterdam Zuid presenteerde. Ondanks dat Berlage niet van de Amsterdamse School was, maar van het rationalisme, is de Apollobuurt toch het toonbeeld van Amsterdamse Schoolbouw omdat de architecten van de wijk voor de invulling van Plan Zuid hun inspiratie putten uit de Amsterdamse Schoolstroming. Straten vernoemd naar componisten De Bachstraat, Chopinstraat en de bekende winkelstraat de Beethovenstraat; het is slechts een greep uit de straten in de Apollobuurt die zijn genoemd naar beroemde componisten. Naast aan componisten hebben de straten in dit deel van Amsterdam Zuid hun namen ook te danken aan schilders en goden uit de Griekse mythologie. Voorbeelden hiervan zijn de Titiaanstraat, Leonardostraat en Raphaëlstraat en natuurlijk de Minerva- en Apollolaan, naamgever van de Apollobuurt..

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder