Vorige | Volgende

Albrecht Durerstraat 27 I- III 1077LV Amsterdam, Minervabuurt Midden

Bouwjaar
1906-1930
Woonoppervlakte
212 m²
Aantal kamers
7

Omschrijving

Fantastisch en royaal bovenhuis van 212 m² met balkons én mogelijkheid tot het maken van een dakterras!

De Albrecht Durerstraat is een rustige straat zonder doorgaand verkeer, gelegen nabij de Beethovenstraat en Zuid-as.

INDELING

Eigen entree, ruime trap naar de eerste etage, hal met toegang alle vertrekken.

Eerste verdieping: een tweede ruime hal met toegang tot de keuken en eetkamer aan de achterzijde. Woonkamer en-suite met open haard aan de voorzijde en aan de achterzijde toegang tot het ruime balkon. Separate toilet en bergkast in de gang. Aan de achterzijde de master bedroom met en suite badkamer welke is voorzien van alle gemakken zoals toilet, bidet, dubbele wastafel, bad en douche. In de badkamer bevindt zich een kast voor de wasmachine en droger. De tweede slaapkamer ligt aan de voorzijde van het appartement, deze is te bereiken via de hal of de badkamer.

Via de interne trap bereikt men derde verdieping, deze is momenteel ingericht als aparte woning, maar men kan hier ook drie of vier slaapkamers realiseren.

Derde verdieping: Heerlijk knusse woonkamer aan de voorzijde. Eerste slaapkamer met toegang tot balkon en badkamer voorzien van dubbele wastafel, douche, bad en toilet aan de achterzijde. In het midden de open keuken met inbouwapparatuur.

Vanuit de woonkamer een trap naar de vliering op de vierde verdieping, waar ruimte is voor een slaapkamer en een mogelijkheid om het platte dak te betreden alwaar men een dakterras kan aanleggen.

BEREIKBAARHEID

Om de hoek in de Beethovenstraat bevinden zich vele leuke winkels, restaurant en koffietentjes en een grote AH. Vele musea, maar ook het Beatrixpark en het Vondelpark liggen in de nabijheid. Er is een grote keuze aan scholen: zowel goede lagere- als middelbare scholen, maar ook de British School is op enkele minuten lopen. Uitstekende bereikbaarheid per auto en parkeren doet u zo voor de deur. U krijgt hier 2 parkeervergunningen en daarvoor is op dit moment geen wachttijd (conform opgave stadstoezicht). Er zijn zeer goede aansluitingen op het openbaar vervoer (tram 5, bus 358 en 612) en ook NS station en WTC is dichtbij. Vanaf hier bent u zo in de stad, op uw werk, op de Zuid-as en op Schiphol.

BIJZONDERHEDEN

- Royale bovenwoning;
- Heel geschikt voor dubbele bewoning (momenteel ook zo ingericht) of voor een groot gezin.
- Actieve VvE (3 leden), professionele beheerder;
- Gelegen op grond van de gemeente Amsterdam (Algemene voorwaarden 1994);
- Canon bedraagt € 2.085,98 per jaar (tijdvak loopt t/m 31-12-2051);
- Aanvraag overstap erfpacht onder (zeer) gunstige voorwaarden is gedaan in 2019. Aanbieding afkoop binnen per 19 januari 2021.

DISCLAIMER
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

NEN CLAUSULE
De gebruiksoppervlakte is berekend conform de branche vastgestelde NEN 2580- norm. De oppervlakte kan derhalve afwijken van vergelijkbare panden en/of oude referenties. Dit heeft vooral te maken met deze (nieuwe) rekenmethode. Koper verklaart voldoende te zijn geïnformeerd over de hiervoor bedoelde normering. Verkoper en diens makelaar doen hun uiterste best de juiste oppervlakte en inhoud te berekenen aan de hand van eigen metingen en dit zoveel mogelijk te ondersteunen door het plaatsen van plattegronden met maatvoering. Mocht de maatvoering onverhoopt niet (volledig) overeenkomstig de normering zijn vastgesteld, wordt dit door koper aanvaard. Koper is voldoende in de gelegenheid gesteld de maatvoering zelf te (laten) controleren. Verschillen in de opgegeven maat en grootte geven geen der partijen enig recht, zo ook niet op aanpassing van de koopsom. Verkoper en diens makelaar aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid in deze.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
2021-03-13
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
bovenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1906-1930

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
212 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
7

Energie

Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Apollobuurt

De Apollobuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en de Boerenwetering, het Noorderamstelkanaal, het Zuideramstelkanaal en de Parnassusweg met het Olympiaplein. De wijk heeft een ruime opzet met villa's, 19e-eeuwse herenhuizen en woningen in de stijl van de Amsterdamse School door elkaar heen. De bewoners zijn over het algemeen hoogopgeleid met gemiddeld een hoger inkomen, het merendeel van de (koop)woningen is relatief groot. Het Hiltonhotel en de Apollohal zijn bijzondere voorzieningen in de Apollobuurt. Amsterdamse School in de Apollobuurt De Apollobuurt is voor het grootste gedeelte gebouwd in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw en dat is te zien aan de huizen; deze zijn voor het merendeel gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School. De hele buurt is onderdeel van Plan Zuid, het stedenbouwkundigplan dat architect Berlage begin vorige eeuw voor Amsterdam Zuid presenteerde. Ondanks dat Berlage niet van de Amsterdamse School was, maar van het rationalisme, is de Apollobuurt toch het toonbeeld van Amsterdamse Schoolbouw omdat de architecten van de wijk voor de invulling van Plan Zuid hun inspiratie putten uit de Amsterdamse Schoolstroming. Straten vernoemd naar componisten De Bachstraat, Chopinstraat en de bekende winkelstraat de Beethovenstraat; het is slechts een greep uit de straten in de Apollobuurt die zijn genoemd naar beroemde componisten. Naast aan componisten hebben de straten in dit deel van Amsterdam Zuid hun namen ook te danken aan schilders en goden uit de Griekse mythologie. Voorbeelden hiervan zijn de Titiaanstraat, Leonardostraat en Raphaëlstraat en natuurlijk de Minerva- en Apollolaan, naamgever van de Apollobuurt..

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder