Vorige | Volgende

Albrecht Durerstraat 41 - II 1077LX Amsterdam, Minervabuurt Midden

Vraagprijs € 1.300.000 k.k.

Bouwjaar
1930
Woonoppervlakte
195 m²
Aantal kamers
7

Omschrijving

Een fraai en goed onderhouden bovenhuis van maar liefst 195m2, met zeven kamers, eigen voordeur, twee balkons en een groot dakterras in de Apollobuurt nabij het Beatrixpark en de Zuid-As.

Om de hoek van de gezellige Beethovenstraat nabij het Museumkwartier en de Pijp, is dit heerlijke drie-laags appartement gelegen. De omgeving kenmerkt zich door de verschillende speciaal zaken, gezellige koffie tentjes en restaurants. Verder zijn in de nabije omgeving diverse goede basis - en middelbare scholen. Tevens is de Ring A-10 en het centrum van Amsterdam eenvoudig bereikbaar. Op loopafstand bevindt zich de halte van de tramlijnen 5 en 24 met een directe verbinding naar de binnenstad, het Centraal Station, station Amsterdam-Zuid WTC, het Concertgebouw en de Amsterdamse musea.

Indeling:
Eigen opgang vanaf de straat. De woning zelf begint op de tweede verdieping: brede overloop, toilet met fonteintje, woonkamer en-suite met aan de voorzijde een erker en een aparte (werk-)kamer. Aan de achterzijde bevindt zich de eetkamer met toegang tot het balkon met bergkast en de semi open keuken. De moderne keuken is in 2018 geplaatst en voorzien van een stenen werkblad, klepkasten met ingebouwde verlichting en luxe inbouwapparatuur(SIEMENS), zoals inductie kookplaat, volledig geďntegreerde afzuigkap, XL-vaatwasser, combi oven, grote koelkast, aparte vriezer en een Quooker combi kraan.

De derde verdieping heeft een overloop met toegang tot twee badkamers. Een kamer aan de achterzijde voorzien van een vaste kast, een ruime slaapkamer aan de achterzijde tevens met vaste kast en met toegang tot het balkon en de badkamer, deze badkamer is voorzien van een ligbad, wastafel en een toilet. De tweede badkamer is voorzien van een douche, wastafel en een toilet. Grote slaapkamer aan de voorzijde met een balkonnetje. Aan de voorzijde is nog een kamer voorzien van een wasmachine/droger aansluiting, Cv-installatie en een kitchenette met veel bergruimte.

De vierde verdieping beslaat een grote open ruimte en kan eventueel ook kan gebruikt worden als slaap-/logeerkamer of voor een au pair. Middels open slaande deuren is er direct toegang naar het achtergelegen ruime en zonnige dakterras.

De woning is gelegen op erfpachtgrond van de gemeente Amsterdam. De huidige canon bedraagt €2.422,01per jaar en het huidige tijdvak loopt tot en met 31-12-2051.De huidige eigenaar heeft de aanvraag gedaan om tegen een gunstig tarief over te stappen naar eeuwigdurende erfpacht. De verkopende makelaar kan u hier verder over informeren.

Bijzonderheden:
• 195 m2 woonoppervlakte ( NEN 2580);
• Kleinschalige vve bestaande uit twee leden
• Beschermd stadsgezicht;
• Verwarming en warm water middels Nefit CV (2007);
• Meegesplitst en vergund dakterras;
• De derde verdieping is geheel voorzien van een hoogwaardige, onderhoudsvrije PVC vloer (2017);
• Eigen voordeur en opgang vanaf de straat.

=================================

A well maintained apartment of 195m2 with private entrance, seven rooms, two bathrooms, two balconies, large roof terrace in the Apollobuurt close to the Beatrix park and the Zuid-As.

Around the corner from the Beethovenstraat close to the Museumkwartier and de Pijp, this is a wonderful three story apartment. The location is known for its variety of speciality shops, cosy coffee bars and restaurants. In the direct environment there are different primary and secondary schools (including a British school). The ring A10 and Amsterdam city center are easily reached. Tram lines 5 and 24 are at walking distance and are directly going to Amsterdam central station, Station Zuid WTC and the Museumplein.

Layout:
Private entrance from street level. The apartment is on the second floor: wide landing, separate toilet, large living room with en-suite doors, bay windows and separate (work- bed-)room on the front side. The dining room provides direct access to the balcony (with storage) and semi open kitchen. The modern kitchen was built in 2018 has a stone counter top, built in cupboard lights and high end appliances (SIEMENS) like: an induction cooker, built in extractor, XL-dishwasher, combination oven/microwave, fridge and separate freezer, and a Quooker tap (instant boiling water tap).

The third floor has a landing with access to two bathrooms. Two spacious bedrooms with each a built in wardrobe and a third bedroom also with storage The master room has direct access to a bathroom and balcony. The bathroom has a bath, washbasin and toilet. The second bathroom has a shower, washbasin and toilet. There is a further bedroom and a kitchenette/laundry room with the heating installation and storage room.

The fourth floor is an open plan space that is ideal as a guestroom or room for a live in nanny. The double doors give access to the spacious roof terrace.

The apartment is on leasehold ground owned by the municipality of Amsterdam. The current annual payment is € 2.422,01. The current owner has requested the eternal pay off for the leasehold before the first of January 2020. The broker for this house can provide additional information on this.

Specifics:
• 195m2 living space (NEN2580)
• Small homeowners association consisting of two members
• Protected city site
• Heating and hot water from Nefit CV installation from 2007
• Roof terrace (municipality licenced)
• Third floor is covered with a high end, maintenance free PVC floor ( 2017)
• Private entrance from street level
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
28-08-2020
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Appartement
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
195 m²
Inhoud
637 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
7
Aantal slaapkamers
5
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Apollobuurt

De Apollobuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en de Boerenwetering, het Noorderamstelkanaal, het Zuideramstelkanaal en de Parnassusweg met het Olympiaplein. De wijk heeft een ruime opzet met villa's, 19e-eeuwse herenhuizen en woningen in de stijl van de Amsterdamse School door elkaar heen. De bewoners zijn over het algemeen hoogopgeleid met gemiddeld een hoger inkomen, het merendeel van de (koop)woningen is relatief groot. Het Hiltonhotel en de Apollohal zijn bijzondere voorzieningen in de Apollobuurt. Amsterdamse School in de Apollobuurt De Apollobuurt is voor het grootste gedeelte gebouwd in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw en dat is te zien aan de huizen; deze zijn voor het merendeel gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School. De hele buurt is onderdeel van Plan Zuid, het stedenbouwkundigplan dat architect Berlage begin vorige eeuw voor Amsterdam Zuid presenteerde. Ondanks dat Berlage niet van de Amsterdamse School was, maar van het rationalisme, is de Apollobuurt toch het toonbeeld van Amsterdamse Schoolbouw omdat de architecten van de wijk voor de invulling van Plan Zuid hun inspiratie putten uit de Amsterdamse Schoolstroming. Straten vernoemd naar componisten De Bachstraat, Chopinstraat en de bekende winkelstraat de Beethovenstraat; het is slechts een greep uit de straten in de Apollobuurt die zijn genoemd naar beroemde componisten. Naast aan componisten hebben de straten in dit deel van Amsterdam Zuid hun namen ook te danken aan schilders en goden uit de Griekse mythologie. Voorbeelden hiervan zijn de Titiaanstraat, Leonardostraat en Raphaëlstraat en natuurlijk de Minerva- en Apollolaan, naamgever van de Apollobuurt..

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder