Vorige | Volgende

Albrecht Durerstraat 5 1 1077LS Amsterdam, Minervabuurt Noord

Vraagprijs € 1.050.000 

Bouwjaar
1930
Woonoppervlakte
142 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

English text below:

Een heerlijke woning van 142 m2, gelegen op de eerste verdieping. Uitzonderlijk en opvallend is de unieke breedte van bijna 12 meter, hierdoor heeft de woning een ruime en lichte uitstraling. De Albrecht Dürerstraat is een rustige straat zonder doorgaand verkeer en bevindt zich op een van de mooiste locaties van Amsterdam Zuid.

OMGEVING:
Op steenworp afstand bevindt zich de Beethovenstraat met vele winkels en leuke koffie /lunchtentjes, restaurants en een grote AH. Tevens zijn de Cornelis Schuytstraat, het Beatrix- en Vondelpark en het Museumplein in de nabije omgeving gelegen. De buurt kenmerkt zich al vele jaren door haar kindvriendelijkheid en de grote keuze aan scholen: zowel goede basis- als middelbare scholen, maar ook de British School is op enkele minuten lopen. Uitstekend bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer (diverse tram- en buslijnen). De Zuidas en Station Zuid WTC bevinden zich in de directe omgeving. Met de auto is de Ringweg A10 zeer goed bereikbaar en u kunt makkelijk voor de deur parkeren. Hier krijgt u nog twee parkeervergunningen en er is momenteel geen wachtlijst.

INDELING
Eigen entree naar een zeer ruime hal van waaruit alle vertrekken zijn te bereiken. Aan de voorzijde van de woning bevindt zich de studeer/slaapkamer met balkon aan de voorzijde. Deze kamer heeft een kamer-en suite verbinding naar de woonkamer met een aangrenzend balkon aan de voorkant.
Vanuit de woonkamer loopt u via de originele kamer-en suite verbinding naar de eetkamer aan de achterzijde. De eetkamer biedt toegang tot een prettig balkon op het zuidoosten. Naast de eetkamer ligt de keuken, voorzien van moderne inbouwapparatuur zoals een 5 pits gasfornuis, een oven en een afwasmachine.
De master bedroom met 2 vaste inbouwkasten aan de achterzijde biedt toegang tot de badkamer met ruime inloopdouche, ligbad, design radiator, wc en dubbele wastafel.
In de hal bevindt zich een separaat toilet en is er een aparte wasruimte met wasmachine- en droger aansluiting. Door het gehele appartement ligt een mooie houten vloer.


WOONOPPERVLAKTE
NEN 2580: woning heeft een gebruiksoppervlakte van 142 m² en balkon aan achterzijde en voorzijde in totaal 7 m2. De bruto vloeroppervlakte is 161 m2. Het inmeetrapport ligt ter inzage en wordt op verzoek verstuurd.

KADASTRALE GEGEVENS/SPLITSINGSAKTE
Gemeente Amsterdam, sectie Z, complex aanduiding 2034, appartementsindex 5
Het pand is op 30 juni 1971 gesplitst en er is een wijziging splitsing geweest in 2000 en 2004.

VERENIGING
De administratie van de vereniging wordt gedaan in eigen beheer.
De VVE heeft drie leden. De servicekosten voor dit appartement zijn vastgesteld op
€ 125 per maand.

ERFPACHT
De woning is gelegen op erfpacht
Voortdurend recht van erfpacht, voorwaarden 1994, tijdvak loopt t/m 31-08-2053
5 jaarlijkse indexering. De canon bedraagt € 2001,78 per jaar. De overstap naar eeuwigdurende erfpacht is in 2019 aangevraagd door verkoper.

BIJZONDERHEDEN
- Gebruiksoppervlakte 142 m2.
- dak is vernieuwd in 2011, inclusief dakpannen en regenwaterafvoer
- renovatie 2016:
* schilderwerk voorzijde
* renovatie voorgevel, reiniging en voegen
* beide balkons vervangen
* Stalen liggers gereinigd en behandeld en deels vervangen
- Verkoper heeft de aanvraag voor de erfpacht gedaan, waardoor u aanspraak kan maken op de gunstige voorwaarden.
- Oplevering in overleg
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A lovely house of 142 m2, located on the first floor. Exceptional and striking is the unique width of almost 12 meters, so the house has a spacious and bright appearance. The Albrecht Dürerstraat is a quiet street with no through traffic and is located on one of the most beautiful locations of Amsterdam South.

SURROUNDINGS
Just steps away are the Beethovenstraat with many shops and nice coffee / lunches, restaurants and a large AH. Also the Cornelis Schuytstraat, the Beatrix- and Vondelpark and the Museumplein are nearby. The neighborhood is characterized for many years by its child friendliness and the large choice of schools: both good primary and secondary schools, but also the British School is a few minutes walk away. Easily accessible by car and public transport (various tram and bus lines). The Zuidas and Station Zuid WTC are in the immediate vicinity. The A10 ring road is easily accessible by car and you can easily park in front of the door. Here you will get two more parking permits and there is currently no waiting list.

LAYOUT
Private entrance, very spacious hall from where all rooms are accessible. At the front of the house is the study / bedroom with balcony. This room has a room-en suite connection to the living room with an adjoining balcony at the front.
From the living room you walk through the original room-en suite connection to the dining room at the rear. The dining room provides access to a pleasant balcony facing southeast. Next to the dining room is the kitchen, equipped with modern appliances such as a 5 burner stove, an oven and a dishwasher.
The master bedroom with 2 build in closets at the rear provides access to the bathroom with spacious walk-in shower, bathtub, design radiator, toilet and double sink.
In the hall there is a separate toilet and a separate laundry room with washer and dryer connection. Throughout the apartment is a beautiful wooden floor.


LIVING AREA
NEN 2580: house has a usable area of 142 m² and balcony of 7 m2. The gross floor area is 161 m2. The measurement report is available for inspection and will be sent on request.

CADASTRAL DATA / DEED OF DIVISION
Municipality of Amsterdam, section Z, complex designation 2034, apartment index 5
The property was split on 30 June 1971 and there was a change in 2000 and 2004.

UNIT
The administration of the association is done in-house.
The VVE has three members. The service costs for this apartment are set at
€ 125 per month.

LEASE GROUND
The house is situated on lease ground
Perpetual right of leasehold, conditions 1994, period up to 31-08-2053
5 annual indexation. The canon amounts € 2001.78 per year. The transition to a perpetual leasehold has been requested by the seller in 2019.

PARTICULARITIES
- Usage area 142 m2.
- Roof was renewed in 2011, including roof tiles and rainwater drainage
- renovation 2016:
* paintwork front
* renovation facade
* replacement of balconies
* maintenance / replacement steelwork
- Seller has applied for the leasehold, so you can claim the favourable conditions.
- Delivery in consultation
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
04-05-2020
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
142 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Apollobuurt

De Apollobuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en de Boerenwetering, het Noorderamstelkanaal, het Zuideramstelkanaal en de Parnassusweg met het Olympiaplein. De wijk heeft een ruime opzet met villa's, 19e-eeuwse herenhuizen en woningen in de stijl van de Amsterdamse School door elkaar heen. De bewoners zijn over het algemeen hoogopgeleid met gemiddeld een hoger inkomen, het merendeel van de (koop)woningen is relatief groot. Het Hiltonhotel en de Apollohal zijn bijzondere voorzieningen in de Apollobuurt. Amsterdamse School in de Apollobuurt De Apollobuurt is voor het grootste gedeelte gebouwd in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw en dat is te zien aan de huizen; deze zijn voor het merendeel gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School. De hele buurt is onderdeel van Plan Zuid, het stedenbouwkundigplan dat architect Berlage begin vorige eeuw voor Amsterdam Zuid presenteerde. Ondanks dat Berlage niet van de Amsterdamse School was, maar van het rationalisme, is de Apollobuurt toch het toonbeeld van Amsterdamse Schoolbouw omdat de architecten van de wijk voor de invulling van Plan Zuid hun inspiratie putten uit de Amsterdamse Schoolstroming. Straten vernoemd naar componisten De Bachstraat, Chopinstraat en de bekende winkelstraat de Beethovenstraat; het is slechts een greep uit de straten in de Apollobuurt die zijn genoemd naar beroemde componisten. Naast aan componisten hebben de straten in dit deel van Amsterdam Zuid hun namen ook te danken aan schilders en goden uit de Griekse mythologie. Voorbeelden hiervan zijn de Titiaanstraat, Leonardostraat en Raphaëlstraat en natuurlijk de Minerva- en Apollolaan, naamgever van de Apollobuurt..

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder