Vorige | Volgende

Alexander Boersstraat 11 1 1071KT Amsterdam, Concertgebouwbuurt

Bouwjaar
1891
Woonoppervlakte
142 m²
Aantal kamers
7

Omschrijving

In het hart van de Concertgebouwbuurt, vlakbij het Museumplein en het Vondelpark, gelegen bovenhuis (142m²) bestaande uit 2 verdiepingen met dakterras. Eigen toegang en op eigen grond. Het appartement heeft nog veel behouden authentieke details, zoals paneeldeuren, sierstucwerk en schoorsteenmantels.

Dit appartement ligt in de rustige Alexander Boersstraat. De straat verbindt de Willemsparkweg met het Concertgebouw. De verspringende gevels van de aanliggende huizen volgen de enigzins bochtige straat. Het gebouw waar het appartement deel van uit maakt bestaat uit daarnaast uit een dubbel beneden huis. Er is dus spraken van een kleine VvE. Uitermate centrale ligging op de grens van het Museumkwartier en Concertgebouwbuurt. Knooppunt van openbaar vervoer verbindingen.

Indeling:
Via een paar treden van een natuurstenen trap bereikt men de eigen entrée op niveau van de bel-etage. Met de eigen trap kom je in de hal op de 1ste verdieping. Kamer en suite, zijkamer voorzijde, keuken aan de achterzijde, balkon achterzijde (west). Afzonderlijk toilet. 2de verdieping: Vanuit de overloop zijn 4 slaapkamers bereikbaar. De badkamer is gesitueerd tussen de grote voor- en achterkamer. Vaste trap naar het dakterras, met elektrisch te openen toegangsluik.

De Alexander Boersstraat ligt in een rustige straat maar dichtbij alle voorzieningen en uitgaans-gelegenheden. Het Vondelpark en Museumplein liggen op steenworp afstand en het concertgebouw kun je zelfs zien liggen vanaf het balkon.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
05-10-2020
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woning
bovenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1891

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
142 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
7
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Museumkwartier

Deze wijk ligt binnen het Vondelpark, de Stadhouderskade, de Boerenwetering, het Zuideramstelkanaal en het Olympiaplein. Kenmerkend voor de wijk is het Museumplein met het Rijksmuseum, het Van Goghmuseum, het Stedelijk Museum en het Concertgebouw. Dit plein trekt veel bezoekers uit binnen- en buitenland. Regelmatig zijn er grote landelijke evenementen. Het Vondelpark is een grote publiekstrekker met meer dan één miljoen bezoekers per jaar. Het Hiltonhotel en de Apollohal zijn andere bijzondere voorzieningen in de wijk. Luxe winkels vind je in de P.C. Hooftstraat en Beethovenstraat. In deze wijk staan ook grote villa's, 19e-eeuwse herenhuizen en woningen in de stijl van de Amsterdamse School. De wijk is welgesteld en het merendeel van de (koop)woningen is relatief groot. De inwoners zijn veelal hoogopgeleid en hebben gemiddeld een hoog inkomen. Er wonen veel gezinnen in deze wijk, in de Apollobuurt wonen relatief veel ouderen.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder