Vorige | Volgende

Alexander Boersstraat 12 A 1071KX Amsterdam, Concertgebouwbuurt

Vraagprijs € 1.395.000 

Bouwjaar
2006
Woonoppervlakte
165 m²
Aantal kamers
5

Omschrijving

***Alexander Boersstraat 12 HS ***

Zeer comfortabel & royaal dubbel benedenhuis van 165 m² in een recent gebouwd kleinschalig appartementen complex in de meer dan geliefde Concertgebouwbuurt.
Als cultuurliefhebber wil je op deze exclusieve locatie wonen! Dit appartement is zeer ruim en uitermate goed ingedeeld. De woning heeft een ruime en charmante tuin alsmede een patio die grenst aan de ouder slaapkamer.
Het complex is in 2006 gebouwd en verkeerd in zeer goede staat, met betonnen vloeren, nieuwe fundering en een goede verdiepingshoogte op beide verdiepingen.

De statige entree vanaf de straat met hardstenen trapopgang geeft direct toegang tot de ruime hal die in het midden van de woning is gesitueerd. Aan de rechterzijde bereikt u de ruime woonkamer met drie grote ramen aan de voorzijde en de half open luxe keuken (Eggersmann) aan de achterzijde. De keuken is voorzien van Miele inbouwapparatuur.

Aan de linkerzijde van de woning in dit dubbel brede pand is een zeer ruime kamer gelegen, eveneens met drie ramen aan de voorzijde, die uitstekend dienst kan doen als kantoor maar ook eenvoudig kan worden omgezet naar één of twee slaapkamer(s). Aan deze zijde van woning bevindt zich ook een ruim toilet, garderobekast en bergkast. Het is mogelijk om hier een derde badkamer te creëren. Vanuit de hal heeft u toegang tot de heerlijke stadstuin die in de breedte is gelegen en waar u op zomerse dagen heerlijk kunt zitten onder het genot van een mooi glas wijn of sprankelend water.

Vanuit de woonkamer bereikt via een prettig loopbare hardhouten trap de tuinverdieping waar twee ruime, goede slaapkamers met ieder zijn eigen luxe badkamer zijn gelegen. De aan de achterzijde gelegen ouder slaapkamer heeft toegang tot een patio en een inloop kast voor uw kleding.

Omgeving:
De Alexander Boersstraat is een statige en rustige straat die twee beroemde Rijksmonumenten met elkaar verbindt; het Concertgebouw en het Vondelpark. Op loopafstand is er een breed scala aan restaurants, cafés, modezaken en musea te vinden. Maar ook de Cornelis Schuytstraat, PC Hooftstraat en de Van Baerlestraat liggen om de hoek. Op de Zuidermarkt is iedere zaterdag de boerenmarkt met biologische producten. In deze buurt vind u ook goede scholen, waaronder de British School. Parkeren gaat via een parkeervergunning die onmiddellijk beschikbaar is en er is genoeg parkeergelegenheid in de straat. Verder zijn er uitstekende openbaar vervoer voorzieningen in de buurt, zoals tram 2, 3, 5, 12 en bus 397 naar Schiphol. De uitvalswegen naar Schiphol, Den Haag en Utrecht zijn goed bereikbaar.


De foto's zijn in de woonkamer voorzien van twee impressies.

Bijzonderheden:
* Gelegen op eigen grond;
* A-locatie in Amsterdam Zuid;
* Woonoppervlakte 165 m2 (NEN meetrapport aanwezig);
* Nieuwbouw 2006;
* Goed geïsoleerd, Energielabel A;
* Marmeren vloeren met vloerverwarming;
* Drie slaapkamers;
* Vier slaapkamers mogelijk;
* Goede verdiepingshoogte
* Gezonde en actieve VvE (4 leden);
* Servicekosten € 309,-- per maand;
* Ruime berging van 12 m².

* Engelse tekst hieronder*

Extremely comfortable & generous double ground floor apartment of 165 m2 in a recently built, small-scale apartment complex in the much-loved Concertgebouw neighbourhood.

As culture vulture, this exclusive location is the place to be! The apartment is extremely spacious and has a stunning layout. The property also has a spacious and charming garden as well as a patio that runs along the master bedroom. The complex was built in 2006, is in outstanding condition and has high ceilings.


Layout:
Ground floor: features marble flooring with underfloor heating and a ceiling height of 2.85 metres.
The stately entrance with stone staircase from the street provides direct access to the spacious hallway, which is located in the heart of the property. To the right there is a spacious living room with three large windows to the front and a semi-open luxury Eggersman kitchen at the rear. The kitchen is equipped with Miele built-in appliances.

Garden floor: features marble flooring with underfloor heating and a ceiling height of 2.60 metres.
The garden floor is accessed via a comfortable hardwood staircase and accommodates two good-sized bedrooms, each with its own luxury en-suite bathroom. The rear master bedroom has patio access.

A further extremely spacious room is located on the left of the property and also has three windows at the front. This could form a stunning office or could be converted easily into two bedrooms. There is also a spacious toilet, built-in wardrobe and storage closet. A third bathroom could be created here. The stunning city garden, which extends the full width of the property, can be accessed from the hallway. It’s a beautiful haven in which to enjoy a chilled glass of wine or sparkling water on those warm summer days.


Surroundings:
Alexander Boersstraat is a stately and quiet street connecting two well-known national monuments; the Concertgebouw and the Vondelpark. A huge range of restaurants, cafés, fashion boutiques and museums are just a stone’s throw away, and Cornelis Schuytstraat, PC Hooftstraat and Van Baerlestraat are also just around the corner. Every Saturday a farmers’ market on Zuidermarkt offers delicious organic produce. The neighbourhood is also home to excellent schools, including the British School. Parking is arranged via a parking permit, which can be obtained immediately, and plenty of parking is available on the street. Public transport services in the area are also excellent, including trams 2, 3, 5, 12 and bus 397 to Amsterdam Airport Schiphol. Access roads to Amsterdam Airport Schiphol, The Hague and Utrecht are also within easy reach.


Particulars:
* Built on freehold land;
* A top location in Amsterdam Zuid;
* Living area 165 m2 (NEN measurement report available);
* New development from 2006;
* Well-insulated, Energy label A;
* Marble floors with underfloor heating;
* Three bedrooms;
* Potentially four bedrooms;
* High ceilings
* Sound and active homeowners’ association (VvE) (4 members);
* Service fees of €309 per month;
* Spacious storage space of 12 m².


We have compiled this information with the utmost care. However, no liability is accepted for any incompleteness, inaccuracy or otherwise, or the consequences thereof. All indicated dimensions and areas are approximate.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
07-09-2020
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
2006

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
165 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
5
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Museumkwartier

Deze wijk ligt binnen het Vondelpark, de Stadhouderskade, de Boerenwetering, het Zuideramstelkanaal en het Olympiaplein. Kenmerkend voor de wijk is het Museumplein met het Rijksmuseum, het Van Goghmuseum, het Stedelijk Museum en het Concertgebouw. Dit plein trekt veel bezoekers uit binnen- en buitenland. Regelmatig zijn er grote landelijke evenementen. Het Vondelpark is een grote publiekstrekker met meer dan één miljoen bezoekers per jaar. Het Hiltonhotel en de Apollohal zijn andere bijzondere voorzieningen in de wijk. Luxe winkels vind je in de P.C. Hooftstraat en Beethovenstraat. In deze wijk staan ook grote villa's, 19e-eeuwse herenhuizen en woningen in de stijl van de Amsterdamse School. De wijk is welgesteld en het merendeel van de (koop)woningen is relatief groot. De inwoners zijn veelal hoogopgeleid en hebben gemiddeld een hoog inkomen. Er wonen veel gezinnen in deze wijk, in de Apollobuurt wonen relatief veel ouderen.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder