Open Huis - 28 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Alexander Boersstraat 16 hs 1071KX Amsterdam, Concertgebouwbuurt

Bouwjaar
1894
Woonoppervlakte
122 m²
Aantal kamers
8

Omschrijving

Karakteristiek en onderscheidend tweelaags benedenhuis met grote kelder

VIDEO VIEWING!
Nu ook mogelijk Video Viewing! Persoonlijke Rondleiding via Skype of FaceTime op afspraak!
Exclusief video rondleiding met persoonlijk contact met de makelaar. Bel ons kantoor tbv een afspraak!

**English text below**

Ruim dubbel benedenhuis met tuin in hartje Concertgebouwbuurt.

De woning heeft thans 3 slaapkamers en grote kelder onder de gehele woning. De gezellige tuin ligt op het oosten. Aan de achterzijde is boven de keuken een opkamer.
Totaal ca. 187 B.V.O, onderverdeeld in 122 m G.O. wonen en 65 m G.O. kelder en tussenkamer. Door verdieping van bijv. kelder kan dit totaal 187 G.O. wonen zijn.

Er zijn nog diverse originele plafonds en schouwen in de woning. Het pand is gelegen op eigen grond. De woning heeft een verrassende en onderscheidende indeling.

Indeling
Begane grond: Entree/gang, toilet, slaapkamer aan de voorzijde met wastafel, slaapkamer aan de tuinzijde met openslaande deuren en fraaie schouw. Keuken aan de tuinzijde en trap naar opkamer.
Eerste verdieping: L-vormige woonkamer met schouw en klein balkon. Boven de opkamer is de badkamer aan de tuinzijde met ligbad en twee wastafels. Afzonderlijk toilet.

Kelder onder de gehele woning met wasmachine aansluiting en cv-ketel. Toegang vanuit de kelder naar de tuin.
Het geheel is sfeervol bewoond, doch niet luxe en behoeft modernisering.

Omgeving:
Het huis is gelegen in de Alexander Boersstraat, nabij het Museumplein en de Cornelis Schuytstraat en op loopafstand van het Vondelpark.

In de omgeving zijn veel gezellige horeca gelegenheden en vooraanstaande delicatessenwinkels. De Cornelis Schuytstraat is o.a. voorzien van luxe mode winkels, kwaliteit slagerij, bloemist, stomerij, juwelier, brillenzaak en biologische bakkerij.
In de nabijheid van verschillende lagere en middelbare scholen.

De Alexander Boersstraat is gunstig gelegen ten opzichte van het Vondelpark en dichtbij de Zuid-As. Goed bereikbaar met het openbaar vervoer via Station WTC en meerdere tramhalten op de Willemsparkweg, De Lairessestraat en bij het Museumplein.

Bijzonderheden:
Eigen grond
Volwaardige verdieping
Stadstuin op het oosten
Oppervlakte G.O. wonen 122 m + 65 m G.O. overige ruimte (kelder), totaal 187 m
VvE met 2 leden
Originele plafonds en schouwen
Dubbel glas aan de voorzijde
Linker gezamelijke zij-bouwmuur is vanuit naast gelegen pand opnieuw gefundeerd
Optie om de kelder uit te diepen tot goede stahoogte


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Characteristic and distinctive ground-level duplex with a large basement

VIDEO VIEWING!
Now also possible Video Viewing! Personal Tour via Skype or FaceTime by appointment!
Exclusive video tour with personal contact with the broker. Call our office for an appointment!

Spacious ground-level duplex with a garden in the heart of Concertgebouw district.
The property currently features 3 bedrooms and a large basement underneath the entire house. The welcoming garden faces east. At the rear, above the kitchen, is an elevated extra room.
Total GFA approx. 187 sqm, divided into 122 sqm NFA living and 65 sqm NFA basement and intermediate room. By deepening the basement for example this can become total 187 GFA living.

The property showcases a number of its original ceilings and fireplace mantels. This is a freehold property. The house has an unconventional, characteristic layout.

Layout
Ground floor: Entrance/hall, restroom, bedroom at the front with a sink, bedroom facing the garden with French doors and a beautiful mantel. Kitchen facing the garden and steps to the raised room.
First floor: L-shaped living room with a mantel and small balcony. The bathroom is over the raised room, facing the garden and fitted with a bathtub and two sinks. Separate restroom.

Basement underneath the entire home with the fittings for the laundry machine and the central heating unit. Access from the basement to the garden.
The property is charming, but basic and requires updating.

Area:
The house is on Alexander Boersstraat, nearby Museumplein and Cornelis Schuytstraat and within walking distance of Vondelpark.

The area is home to countless lovely cafes and eateries and renowned delis. Cornelis Schuytstraat offers a range of luxury fashion boutiques, a quality butcher, florist, dry cleaners, jewelry shop, optician and organic bakery.
Close to several primary and secondary schools.

Alexander Boersstraat is in an excellent location relative to Vondelpark and close-by Zuid-As. Excellent connectivity by public transportation via Station WTC and tram stops on Willemsparkweg, De Lairessestraat and Museumplein.

Specifications

Freehold property
Full floor
East-facing city garden
Residential floor area 122 sqm + 65 sqm floor area further indoor space (basement), total of 187 sqm
HOA with 2 members
Original ceilings and fireplace mantels
Double glazing in the front
Left shared wall newly piled from the adjacent building
Option to dig out the basement to good standing height
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
01-05-2020
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1894

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
122 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
8
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Museumkwartier

Deze wijk ligt binnen het Vondelpark, de Stadhouderskade, de Boerenwetering, het Zuideramstelkanaal en het Olympiaplein. Kenmerkend voor de wijk is het Museumplein met het Rijksmuseum, het Van Goghmuseum, het Stedelijk Museum en het Concertgebouw. Dit plein trekt veel bezoekers uit binnen- en buitenland. Regelmatig zijn er grote landelijke evenementen. Het Vondelpark is een grote publiekstrekker met meer dan n miljoen bezoekers per jaar. Het Hiltonhotel en de Apollohal zijn andere bijzondere voorzieningen in de wijk. Luxe winkels vind je in de P.C. Hooftstraat en Beethovenstraat. In deze wijk staan ook grote villa's, 19e-eeuwse herenhuizen en woningen in de stijl van de Amsterdamse School. De wijk is welgesteld en het merendeel van de (koop)woningen is relatief groot. De inwoners zijn veelal hoogopgeleid en hebben gemiddeld een hoog inkomen. Er wonen veel gezinnen in deze wijk, in de Apollobuurt wonen relatief veel ouderen.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder