Vorige | Volgende

Alexanderkade 2 II 1018CH Amsterdam, Alexanderplein e.o.

Vraagprijs € 550.000 

Bouwjaar
1888
Woonoppervlakte
63 m²
Aantal kamers
2

Omschrijving

Alexanderkade 2-II – Toplocatie! Appartement met vrij zicht op de mooie Singelgracht

Dit prachtige appartement met vrij zicht op de Singelgracht en het Tropenmuseum is per direct beschikbaar. Amsterdam is veel mooie plekjes rijk, maar hier woon je wel heel fijn.
Super centraal en toch heerlijk rustig. Het chique pand staat aan een sfeervolle, doodlopende straat.
Wandel richting de brug en geniet direct van alles wat de Plantagebuurt en Amsterdam-Oost te bieden hebben.

Maak er jouw droomhuis van
Het appartement ligt op de 2e verdieping en is heerlijk licht door de grote ramen voor en achter. In 2019 zijn de badkamer en het toilet volledig gerenoveerd. Ook de keuken is vernieuwd en dat is heel stijlvol gedaan met mooie gouden kraan en spoelbak. Verder is dit een appartement dat je nog helemaal naar jouw hand kunt zetten, zowel qua styling als indeling.

INDELING
De 63 m2 woonoppervlakte zijn verdeeld over de hal, keuken, badkamer, apart toilet en een bijna
12 meter diepe woonkamer met open verbinding naar de achterkamer. De achterkamer heeft een kastenwand. De grote open ruimte van zo’n 43 m2 kun je gemakkelijk opdelen, zodat je wel een aparte werk- en/of slaapkamer hebt. En dan nog houd je volop ruimte over.

Zowel in de raampartijen en de hoge plafonds als in de schouw en de klassieke deuren zie je terug dat dit pand uit 1888 stamt. Voeg hier de stijl van nu aan toe en je hebt echt iets heel bijzonders in handen.

LIGGING
De Alexanderkade ligt op de grens van de Plantagebuurt en Amsterdam-Oost en dus pik je van al het goede een graantje mee. De chique Plantagebuurt is vele hotspots rijk. Artis ligt om de hoek en het Tropenmuseum, daar kijk je op uit. Verder stopt de tram om de hoek en fiets je in een paar minuten naar heel veel andere leuke plekken in Amsterdam. Dat je geen eigen buitenruimte hebt, maakt niet uit, want het Oosterpark is zo’n beetje je achtertuin. Daarbij kun je ook gewoon lekker aan het water voor de deur gaan zitten op een mooie dag. Leef het goeie leven!

Klinkt dit aantrekkelijk? We laten je dit appartement graag zien.

BIJZONDERHEDEN
• Per direct beschikbaar
• Woonoppervlakte ca. 63 m2
• Geheel voorzien van dubbele beglazing
• Badkamer, toilet en keuken vernieuwd in 2019
• Uitzicht over de prachtige Singelgracht en het Tropenmuseum
• Toplocatie vlakbij Artis
• Erfpachtgrond, canon is afgekocht tot en met 30 september 2049
• Maandelijkse bijdrage VvE € 62,-
• Vaste notaris Spier en Hazenberg

Vanzelfsprekend leiden wij u graag rond voor een bezichtiging. Maar, we hebben in deze tijd wel enkele corona voorzorgsmaatregelen. Wij vertellen het u graag bij het inplannen van de bezichtiging.
Bent u geďnteresseerd maar wilt u (nog) geen fysieke bezichtiging laat het ons weten, dan kunnen wij u de woning laten zien via videobellen en kunt u aan onze collega alle vragen stellen die u heeft terwijl hij/zij in de woning met u rondloopt.

Deze woning is gemeten volgens de Meetinstructie. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Hoewel wij de woning met veel zorg hebben opgemeten kan het zijn dat er verschillen zijn in de afmetingen. Noch verkoper noch de makelaar accepteert enige aansprakelijkheid voor deze verschillen. De maatvoeringen worden door ons gezien als zuiver indicatief. Indien de exacte maatvoering voor u van belang is, raden wij u aan de maten zelf te (laten) meten.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
2021-09-09
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
bovenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1888

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
63 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2

Energie

Energielabel
Klasse F
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Weesperbuurt/Plantage

Oost staat bekend als de stille kant van het Centrum, een gebied met veel groen, water en grote (culturele) instellingen. Deze eigenschappen maken de oostelijke binnenstad tot een aantrekkelijk woongebied. Vergeleken met de binnenstad wonen in deze buurten veel jongeren. Oost is met de Oostelijke Eilanden en het oude havengebied nog een relatief onbebouwd gebied waar veel zal veranderen. Ook de Weesper- en Plantagebuurt ontwikkelt zich nog volop.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder