Vorige | Volgende

Amaliastraat 16 H 1052GP Amsterdam, Frederik Hendrikbuurt Noord

Bouwjaar
1906-1930
Woonoppervlakte
67 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

Wat een geweldige leuke, moderne benedenwoning gelegen in een geweldig sfeervol Amsterdams straatje!
In 2016 voor een groot deel intern opgeknapt (nieuwe keuken, nieuwe badkamer, inbouwspotjes, elektra vernieuwd, cv ketel vernieuwd) en aan de achterzijde uitgebouwd zodat nu een lekker ruime woning van 67m2 is ontstaan met 2 fatsoenlijke slaapkamers, een ruime woonkamer en badkamer. Ook zaken als VvE en erfpacht zijn goed geregeld. Een kijkje meer dan waard!

OMGEVING EN BEREIKBAARHEID
Het appartement is gelegen in de Frederik Hendrikbuurt, nabij de Jordaan, de Kostverlorenvaart en het mooie, groene Frederik Hendrikplantsoen en het gezellige Hugo de Grootplein. Hier heb je diverse leuke horecagelegenheden. Diverse winkels voor de dagelijkse boodschappen zijn in de buurt, waaronder ook diverse markten in de Jordaan. Ook het Westerpark/ Westergasterrein met o.a. een bioscoop, de Bakkerswinkel, Bierbrouwerij Troost en in de zomer zijn er volop leuke festivals en marktjes. Door de centrale ligging is dit een erg populaire buurt!

De bereikbaarheid is ook erg goed, er zijn meerdere bussen en tramhaltes richting o.a. het centrum en treinstation Amsterdam Centraal. Met de auto is de Ring A-10 en de A-5 snel bereikbaar.

INDELING
Entree, lange hal, bergkast met wasmachine aansluiting, modern separaat toilet met fontein, vernieuwde strakke badkamer met ruime inloopdouche, 2e toilet en dubbele wastafelmeubel, grote woonkamer met luxe open keuken voorzien van kookeiland met bar en inbouwapparatuur (koelkast, vaatwasser, keramische kookplaat, afzuigkap, vaatwasser, oven) en fraaie kastenwand, openslaande deuren naar de achtertuin met kleine berging, slaapkamer aan de voorzijde en slaapkamer aan de achterzijde.

EIGENDOM
Het appartement is gelegen op grond uitgegeven in erfpacht. Het huidige tijdvak loopt tot 01-08-2029. Thans bedraagt de erfpachtcanon EUR 70,75 per jaar met een jaarlijkse canonindexering (conform AB 2000).
De aanvraag naar eeuwig durende erfpacht is afgerond en gepasseerd bij de notaris. Er is gekozen voor een jaarlijkse canon. De jaarlijkse schaduwcanon bedraagt nu € 812,02. Deze eeuwig durende canon wordt jaarlijks aangepast aan de daadwerkelijke inflatie van het voorgaande jaar (conform AB 2016) en zal dus pas verschuldigd zijn na afloop van het huidige tijdvak.

KADASTRALE GEGEVENS
Het appartementsrecht, rechtgevende op het uitsluitend gebruik van de woning gelegen op de begane grond van na te melden gebouw met achtergelegen tuin en berging gelegen te 1052 GP Amsterdam, Amaliastraat 16 H, kadastraal bekend gemeente Amsterdam, sectie Q, complexaanduiding 8225, appartementsindex 1, uitmakende het acht/dertigste (9/30) aandeel in de gemeenschap.

VERENIGING VAN EIGENAARS
Het appartement maakt onderdeel uit van de VVE “Vereniging van Eigenaars Amaliastraat 16”. Starrip VVE Beheer voert de administratie uit. De servicekosten bedragen €85,71 + €14,29 voor de berging per maand (dit komt voort omdat de berging in de tuin ooit een eigen appartementsindex heeft gekregen). MJOP wordt nog opgesteld. En het dak zal dit jaar nog aangepakt worden. Daar worden momenteel offertes voor opgevraagd. Mogelijk dat er een eigen bijdrage betaald zal moeten worden maar daarover dient nog besloten te worden.

BIJZONDERHEDEN
- Ruime 3 kamer woning met tuin
- in 2018 gerenoveerd
- gunstige erfpachtvoorwaarden 2016 geaccepteerd en afgehandeld
- toplocatie
- snel te betrekken
- Gezonde en actieve VvE

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A beautiful, modern ground floor apartment located in a great atmospheric Amsterdam street!
Internally refurbished in 2016 (new kitchen, new bathroom, recessed spotlights, electricity renewed, central heating boiler renewed) and expanded at the rear, creating a nice spacious house of 67m2 with 2 large bedrooms, a spacious living room and bathroom. Issues such as the HOA and ground lease are also well taken care of. Well worth a look!

ENVIRONMENT AND ACCESSIBILITY
The apartment is located in the Frederik Hendrik neighborhood, near the Jordaan, the Kostverlorenvaart and the beautiful, green Frederik Hendrikplantsoen and the cozy Hugo de Grootplein. Here you have various nice bars, cafés and restaurants. Several stores for daily shopping are nearby, including various markets in the Jordaan. You also have the Westerpark/ Westergasterrein with a cinema, the Bakkerswinkel, Bierbrouwerij Troost, and in the summer there are plenty of fun festivals and markets. Due to its central location, this is a very popular neighborhood!

The accessibility is also very good, there are several buses and tram stops including the center and Amsterdam Central Station. By car, the A-10 ringroad and the A-5 are quickly accessible.

LAYOUT
Entrance, long hallway, storage closet with washing machine connection, modern separate toilet with fountain, renovated sleek bathroom with spacious walk-in shower, 2nd toilet and double sink cabinet, large living room and luxury open kitchen with cooking island with bar and appliances (refrigerator, dishwasher, ceramic hob, extractor, dishwasher, oven) and beautiful cabinetry, patio doors to backyard with a little storage, front bedroom and rear bedroom.

PARTICULARITIES
- Spacious 3 room house with garden
- renovated in 2018
- favorable leasehold terms accepted and settled in 2016
- prime location
- quick to move into
- Healthy and active homeowner association
- Later this year the roof will be done. At this moment the VvE is searching for a contractor to do the work. Maybe that the members will have to pay extra for this work. The decission will follow later this year.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
2021-08-07
Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
benedenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1906-1930

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
67 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3

Energie

Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Frederik Hendrikbuurt

De Frederik Hendrikbuurt is een wijk in Amsterdam West en ligt tussen de Singelgracht (Nassaukade) en de Kostverlorenvaart, ten noorden begrensd door de Kattensloot (Jacob Catskade) en ten zuiden door de Hugo de Grootkade. De belangrijkste straat in deze wijk is – hoe kan het ook anders - de Frederik Hendrikstraat, het Frederik Hendrikplantsoen is het groene hart van de wijk. Ook leuk om te weten: Frederik Hendrik was een stadhouder in de eerste helft van de 17e eeuw.
Frederik Hendrikbuurt: een diverse wijk vlakbij de Jordaan
De ligging van de Frederik Hendrikbuurt is uitmuntend. De wijk grenst direct aan de Jordaan. Echter, van de drukte van dit deel van de stad heeft de wijk geen last; het is een echte woonwijk, met ruim opgezette huizen en goede en gevarieerde voorzieningen, zoals behalve Albert Heijn ook een goede Turkse supermarkt. Het winkelgebied van deze buurt is de Hugo de Grootbuurt, rond het Hugo de Grootplein. In 2007 is het plein opgeknapt en is een rotonde aangelegd. Op het plein is veel horeca met terrassen. Ook de winkelgevels zijn opgeknapt om ze in de oorspronkelijke staat terug te brengen. De bewoners zijn zeer divers, zowel qua achtergrond als inkomen. Van revolutiebouw tot nieuwbouw De bouw van de Frederik Hendrikbuurt begon zo eind 19e eeuw, toen in 1870 woningbouw mogelijk werd gemaakt in het gebied dat daarvoor industriegebied was geweest. Bij de bouw werd, zoals ook in andere wijken van Amsterdam, veel revolutiebouw toegepast; een relatief goedkope manier van bouwen. Gelukkig werd vrijwel alles van deze bouw later vervangen door ‘nieuwbouw’. Zo gaf architect Berlage in 1912 opdracht om een woningbouwcomplex aan de Rombout Hogerbeetsstraat en Zaagmolenstraat te bouwen. Ook kwam in de jaren 60 en 70 van vorige eeuw een groot deel van de woningen uit de buurt in bezit van woningbouwvereniging Zomers Buiten, die de slechtste complexen sloopte en verving door nieuwe woningen. Andere complexen werden gerenoveerd.
Molen De Otter
Molen De Otter langs de Kostverlorenvaart is de enige overgebleven molen in het gebied, dat vroeger in de Zaagmolenbuurt lag; dit stuk van Amsterdam werd gekenmerkt door molens die hout zaagden voor de scheeps- en woningbouw. Een mooi stukje historisch erfgoed dus, daar in de Frederik Hendrikbuurt. De molen had er zonder de bemoeienis van de bewoners waarschijnlijk niet meer had gestaan.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder