Vorige | Volgende

Amaliastraat 6 - II 1052GN Amsterdam, Frederik Hendrikbuurt Noord

Huurprijs excl. € 1.300 per maand

Bouwjaar
1906-1930
Woonoppervlakte
60 m²
Aantal kamers
2

Omschrijving

Amaliastraat 6-II, 1052GN Amsterdam

Een fijn appartement gelegen aan de Amaliastraat in het populaire stadsdeel Westerpark, aan de rand van het centrum! De Amaliastraat is een rustige straat, gelegen op een toplocatie nabij het Frederik Hendrikplantsoen. De Jordaan ligt op een steenworp afstand, waar veel verschillende winkels, café's, restaurants en markten (waaronder de bekende Noordermarkt) te vinden zijn. Ook het Marnixbad ligt om de hoek. Het gezellige Hugo de Grootplein is eveneens gelegen op loopafstand. Voor ontspanning kunt u terecht bij het nabij gelegen Frederik Hendrikplantsoen of het Westerpark.

Het appartement is goed te bereiken met het openbaar vervoer (tram 3, bus 18, 21 en 348) en binnen 10 minuten rijdt u op de ring A10. Het Centraal Station is met de fiets makkelijk bereikbaar.

Indeling:
Via het trappenhuis komt u binnen in de woonkamer van de woning met aan de voorzijde een Frans balkon, aan de achterzijde van de woonkamer bevindt zich de open keuken voorzien van inbouwapparatuur en de badkamer die voorzien is van een ligbad, het toilet en een wastafel. De slaapkamer bevindt zich aan de achterzijde van het appartement. De woning is voorzien van een houten vloer en dubbelglas.

Kortom een heerlijk appartement geschikt voor een stel of iemand alleen.

Let op!! Dit appartement is niet geschikt voor studenten of woningdelers!!

Vraagprijs € 1.300,- excl. per maand.

______________________________________________________________________________________________

Amaliastraat 6-II, 1052GN Amsterdam

A lovely apartment located on the Amaliastraat in the popular district Westerpark, on the edge of the center! The Amaliastraat is a quiet street, situated in a prime location near the Frederik Hendrikplantsoen. The Jordaan is a stone's throw away, where many different shops, cafes, restaurants and markets (including the famous Noordermarkt) can be found. The Marnixbad is also around the corner. The cozy Hugo de Grootplein is also within walking distance. For relaxation you can visit the nearby Frederik Hendrikplantsoen or the Westerpark.

The apartment is easily accessible by public transport (tram 3, bus 18, 21 and 348) and within 10 minutes you can drive on the ring A10. The Central Station is easily accessible by bike.

Layout:
Through the staircase you enter the living room of the house with at the front a French balcony, at the rear of the living room is the open kitchen with appliances and the bathroom with a bath toilet and sink. The bedroom is located at the rear of the apartment. The house has a wooden floor and double glazing.

In short, a lovely apartment suitable for a couple or someone alone.

Pay attention!! This apartment is not suitable for students or house dividers !!

Asking price € 1.300, - excl. per month.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
10-03-2020
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
per 1-4-2020

Bouw

Soort woning
Appartement
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1906-1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
60 m²
Inhoud
150 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Aantal slaapkamers
1
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Frederik Hendrikbuurt

De Frederik Hendrikbuurt is een wijk in Amsterdam West en ligt tussen de Singelgracht (Nassaukade) en de Kostverlorenvaart, ten noorden begrensd door de Kattensloot (Jacob Catskade) en ten zuiden door de Hugo de Grootkade. De belangrijkste straat in deze wijk is – hoe kan het ook anders - de Frederik Hendrikstraat, het Frederik Hendrikplantsoen is het groene hart van de wijk. Ook leuk om te weten: Frederik Hendrik was een stadhouder in de eerste helft van de 17e eeuw.
Frederik Hendrikbuurt: een diverse wijk vlakbij de Jordaan
De ligging van de Frederik Hendrikbuurt is uitmuntend. De wijk grenst direct aan de Jordaan. Echter, van de drukte van dit deel van de stad heeft de wijk geen last; het is een echte woonwijk, met ruim opgezette huizen en goede en gevarieerde voorzieningen, zoals behalve Albert Heijn ook een goede Turkse supermarkt. Het winkelgebied van deze buurt is de Hugo de Grootbuurt, rond het Hugo de Grootplein. In 2007 is het plein opgeknapt en is een rotonde aangelegd. Op het plein is veel horeca met terrassen. Ook de winkelgevels zijn opgeknapt om ze in de oorspronkelijke staat terug te brengen. De bewoners zijn zeer divers, zowel qua achtergrond als inkomen. Van revolutiebouw tot nieuwbouw De bouw van de Frederik Hendrikbuurt begon zo eind 19e eeuw, toen in 1870 woningbouw mogelijk werd gemaakt in het gebied dat daarvoor industriegebied was geweest. Bij de bouw werd, zoals ook in andere wijken van Amsterdam, veel revolutiebouw toegepast; een relatief goedkope manier van bouwen. Gelukkig werd vrijwel alles van deze bouw later vervangen door ‘nieuwbouw’. Zo gaf architect Berlage in 1912 opdracht om een woningbouwcomplex aan de Rombout Hogerbeetsstraat en Zaagmolenstraat te bouwen. Ook kwam in de jaren 60 en 70 van vorige eeuw een groot deel van de woningen uit de buurt in bezit van woningbouwvereniging Zomers Buiten, die de slechtste complexen sloopte en verving door nieuwe woningen. Andere complexen werden gerenoveerd.
Molen De Otter
Molen De Otter langs de Kostverlorenvaart is de enige overgebleven molen in het gebied, dat vroeger in de Zaagmolenbuurt lag; dit stuk van Amsterdam werd gekenmerkt door molens die hout zaagden voor de scheeps- en woningbouw. Een mooi stukje historisch erfgoed dus, daar in de Frederik Hendrikbuurt. De molen had er zonder de bemoeienis van de bewoners waarschijnlijk niet meer had gestaan.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Schakel een MVA/NVM makelaar in om te huren in Nederland

Het werkgebied van een makelaar reikt verder dan alleen het kopen of verkopen van huizen. Ook bij het vinden van een huurhuis is het inschakelen van een makelaar een verstandige keuze. Je makelaar kan je adviseren over welk soort woning het beste bij je past en in welke buurt deze het meest geschikt is.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder