Vorige | Volgende

Amazonenstraat 20 3 1076LJ Amsterdam, Van Tuyllbuurt

Bouwjaar
1930
Woonoppervlakte
116 m²
Aantal kamers
5

Omschrijving

Amazonenstraat 20-3, 1076 LJ Amsterdam

Dubbel bovenhuis (circa 116 m) met vier slaapkamers en twee zonnige dakterrassen in de populaire Stadionbuurt. De breedte van maar liefst 12 meter maakt dit appartement echt uniek!

Locatie/bereikbaarheid:

Dit dubbele bovenhuis met twee grote dakterrassen (circa. 52m) is gelegen in de Amazonenstraat, in het prachtige Amsterdam Zuid. Deze buurt staat bekend om het kindvriendelijke karakter. De woning bevindt zicht te midden van allerlei voorzieningen. Nabij treft u het Olympisch Stadion, de Zuidas en verschillende basis- en middelbare scholen (onder andere de British School of Amsterdam). Op een steenworp afstand bevinden zich tevens diverse gezellige restaurants, cafs en winkels waaronder een bakker, slagerij en supermarkt. Ook het nieuwe winkelcentrum op het Stadionplein bevindt zich op loopafstand.

Station-Zuid WTC met vele openbaar vervoersmogelijkheden is gelegen op loopafstand maar de locatie is ook uitstekend te bereiken met de auto via de ring A10 afslag Zuid en afslag RAI (S108 en S109). Het centrum van Amsterdam bevindt zich op enkele minuten fietsafstand en ook het Vondelpark voor sport en recreatie is dichtbij.

Indeling:

Derde verdieping:
Via het gemeenschappelijke trappenhuis bereikt u de eigen entree op de tweede verdieping. Trap naar derde verdieping. Het appartement is bijna 12 meter breed waardoor er bijzonder veel vierkante meters op n laag gesitueerd zijn. Ruime hal met toegang tot alle vertrekken. Aan de voorzijde de grote open woonkeuken met inbouwkasten, waaronder een separate afgesloten meterkast. De keuken is vernieuwd in 2014 en is voorzien van een 4-pits inductieplaat, vaatwasser, combi-oven, koelkast met vriesvak en is afgewerkt met een fraai granieten (Zuid-Afrikaans) aanrechtblad en art deco wandtegels. Aangrenzend de ietwat verhoogde eetkamer. Vanuit de eetkamer is het dakterras direct toegankelijk. De buitenruimte is voorzien van bamboe omheining wat zorgt voor veel privacy.

In het midden van de woning treft u de ruime badkamer met dubbele wastafel, toilet, inloopdouche en bubbelbad. Aan de achterzijde van de woning de twee ruime slaapkamers. In het midden van deze twee slaapkamers bevindt zich een walk-in closet die vanuit beide slaapkamers te bereiken is middels een schuifdeur. Op de hal is nog een toilet met fontein en een separate was kast met wasmachine aansluiting gesitueerd.

Vierde verdieping:
Via de trap in de woonkamer bereikt u de vierde etage. Hal met toegang tot de derde en vierde slaapkamer. Op deze verdieping zijn de authentieke balken in zicht, wat zorgt voor een bijzondere uitstraling. Aan zowel de voor- als aan de achterzijde nog een slaapkamer met grote inbouwkast. Op de hal zit tevens een kast ingebouwd. Vanuit de slaapkamer aan de voorzijde bereikt u het tweede grote dakterras. Ook dit terras kent een hoge mate van privacy.

Amazonenstraat: De vrouwelijke soldaten uit de Griekse mythologie. (Bron: Stadsatlas Amsterdam)

Bijzonderheden:
- Woonoppervlakte van circa 116m2 (NEN2580)
- Vier slaapkamers
- Twee dakterrassen van ca. 52m (NEN2580)
- Open keuken
- Kleine gezonde VVE Amazonenstraat 18-20
- Maandelijkse bijdrage is 170,-
- Erfpacht, tijdvak loopt tot 2054. Jaarlijkse canon bedraagt 780,-
- Aanvraag overstap is in 2019 gedaan
- Oplevering in overleg
- Parkeren via vergunningstelstel (bron: parkeren en verkeer gemeente Amsterdam)Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
24-02-2020
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
116 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
5
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Stadionbuurt

De Stadionbuurt De Stadionbuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en kreeg haar naam in 1922. De buurt is dus in tegenstelling tot wat iedereen denkt niet genoemd naar het Olympisch Stadion (1928) van architect Jan Wils, maar naar Het Stadion uit 1912 van architect Harry Elte. Een heel groot deel van de Stadionbuurt bestaat uit huurwoningen; meer dan de helft van de woningen wordt verhuurd door een woningcorporatie, slechts 13% van de huizen is particulier bezit. Meer dan 80% van de woningen is kleiner dan 80 m2. De Stadionbuurt en Plan Zuid Het Stadion van Elte stond 200 meter ten oosten van het Olympisch Stadion - aan de overzijde van de Amstelveenseweg - en werd na de Olympische Spelen van 1928 afgebroken zodat er woningbouw voor in de plaats kon komen. De Amazonenstraat, Van Tuyll van Serooskerkenweg, Argonautenstraat en de Jasonstraat liggen op de plek waar Het Stadion van Elte ooit stond. Plan Zuid, het uitbreidingsplan dat architect Berlage voor de bebouwing van Amsterdam Zuid had bedacht, kon na 1928 alsnog worden afgemaakt. Ware het niet volgens het originele plan van; De van Tuyll van Serooskerkenweg bijvoorbeeld, is aangepast ten gunste van het Olympisch Stadion, dat niet in Berlages Plan Zuid thuishoorde. Hij had op deze plek industrieterreinen en arbeiderswoningen bedacht. Drie buurten in de Stadionbuurt De wijk kan worden opgedeeld in drie buurten; De Marathonbuurt met veel kleinere sociale huurwoningen en de Van Tuyll van Serooskerkenbuurt met veel particuliere huurwoningen en een minderheid aan koopwoningen. Beide uit de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw in een voor die tijd herkenbare Amsterdamse Schoolbouw. Daarnaast is er nog de buurt ten westen van de Amstelveenseweg, met de woonboten aan het IJsbaanpad en het Olympisch Kwartier (direct naast het Olympisch Stadion), met straatnamen genoemd naar Griekse godinnen als Eos, Afrodite en Artemis. In deze nieuwbouwwijk zijn tussen 2004 en 2008 900 woningen gebouwd. Op dit moment wordt ook het nabijgelegen Het Stadionplein opnieuw ingericht, met extra voorzieningen en woningen.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder