Vorige | Volgende

Amazonenstraat 30 1 1076LK Amsterdam, Van Tuyllbuurt

Bouwjaar
1930
Woonoppervlakte
54 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

Heerlijk licht en ruim 3-kamerappartement met balkon gelegen op de eerste verdieping in een leuke en rustige straat in de populaire Stadionbuurt in Amsterdam Zuid. Het appartement is goed onderhouden en is door de authentieke details (bijvoorbeeld paneeldeuren met glas-in-lood ramen) bijzonder sfeervol.

OMGEVING EN BEREIKBAARHEID
Dit charmante appartement ligt in een mooi stukje van Amsterdam Zuid. De buurt beschikt over groene pleintjes, gezellige cafés en restaurants (Marathonweg, Neni, Jack Dish, Bar Baut en Bar Alt). Het Stadionplein is omgetoverd tot een plek waar mensen wonen, winkelen en ontspannen. Het plein beschikt onder andere over een grote Albert Heijn, drogisterij, slijterij, koffietentjes, ambachtelijke winkels (voor vis en brood) en een wekelijkse versmarkt. Op de Stadionweg kunt u terecht bij prettige speciaalzaken, zoals Marqt, bakkerij Le Fournil en kaaswinkel L’Amuse en ook de Beethovenstraat met vele kwaliteitswinkels is nabij gelegen.

Voor recreatie kunt u terecht in het Vondelpark, het Beatrixpark of het Amsterdamse Bos. Alle parken liggen binnen loop- & fietsafstand.

De woning is zeer goed te bereiken met zowel het openbaar vervoer als met de auto. Het ligt op 5 minuten fietsafstand van station Amsterdam Zuid/WTC en op enkele autominuten afstand van de ring A10 (afslag S108). Vanaf het Stadionplein gaan tram 24 naar het Centraal Station en bus 62 naar Station Lelylaan. En niet onbelangrijk, er zijn in deze buurt twee parkeervergunning te verkrijgen per adres en er zijn op dit moment geen wachtlijsten!

INDELING
Middels het gemeenschappelijke trappenhuis bereikt u de eerste verdieping waar deze woning gelegen is.

Entree, hal met toegang naar alle vertrekken. De ruime en lichte woonkamer (met oorspronkelijk een zijkamer) is gelegen aan de voorzijde, dit is de zonnige zuidkant. Aan de achterzijde zijn twee slaapkamers gelegen die beide met openslaande deuren toegang hebben tot het balkon. Het brede balkon ligt op het noordwesten, hier kunt u ‘s avonds nog in het zonnetje zitten. De moderne keuken, welke is vernieuwd in 2017, is voorzien van diverse inbouwapparatuur, t.w. koelkast, vriezer, 4-pits gaskookplaat, afzuigkap en vaatwasser. De in 2015 vernieuwde badkamer heeft een douche, wastafel en toilet. Hier bevindt zich ook de wasmachineaansluiting.

BIJZONDERHEDEN
- Sfeervol en goed onderhouden appartement met luxe keuken (2017) en vernieuwde badkamer (2015);
- Twee goed formaat slaapkamers aan de achterzijde;
- Hoge plafonds van ca. 2,75 meter;
- Behoud van authentieke details (glas-in-lood elementen);
- Heerlijk balkon waar je ’s avonds nog kan genieten van de zon;
- Gelegen in een rustige straat;
- Centrale locatie in Amsterdam Zuid;
- Nabij het Stadionplein met diverse winkels en leuke restaurants;
- Twee parkeervergunningen aan te vragen zonder wachtlijsten;

VERENIGING VAN EIGENAARS
De VvE bestaat uit 3 leden en het beheer is deels ondergebracht bij VvE Manager. De maandelijkse bijdrage is € 129,-. Er is een meerjarenonderhoudsplan aanwezig. Het schilderwerk aan de buitenzijde staat voor 2021 op de planning.

EIGENDOM
Het appartementsrecht is gelegen op grond uitgegeven in erfpacht. Het huidig tijdvak loopt tot 31-12-2054. De algemene bepalingen van 1994 van de gemeente Amsterdam zijn van toepassing. Er is sprake van een jaarlijkse canon van €794,71. De canon wordt 5-jaarlijks opnieuw geïndexeerd.De huidige eigenaren hebben een aanvraag bij de gemeente gedaan voor de afkoop voor eeuwigdurende erfpacht.

De indicatie die eigenaar nu vanuit de gemeente heeft ontvangen is als volgt:
- Vastklikken nieuwe canon vanaf 01-01-2055 bedraagt € 1.055,74;
- Overstappen met afkoop van alleen eeuwigdurende canon € 17.432,-;
- Overstappen met afkoop van huidige en eeuwigdurende canon (met recht op optimumkorting) € 32.480,-;
- Afkopen van huidige canon zonder overstappen € 16.224,-;
- Afkopen van huidige en verlengde canon (voorbeeld: 50 jaar) zonder overstappen € 30.848,-;

Deze aanvraag is nog in behandeling bij de afdeling erfpacht van de gemeente Amsterdam, de officiële aanbieding is nog niet door de eigenaar ontvangen.

KADASTRALE AANDUIDING
Het appartementsrecht, rechtgevende op het uitsluitend gebruik van de woning, gelegen op de eerste verdieping van na te melden gebouw, plaatselijk bekend te 1076 LK Amsterdam, Amazonenstraat 30-1, kadastraal bekend gemeente Amsterdam, sectie AB, complexaanduiding 2193-A, appartementsindex 2, uitmakende het 64/249ste onverdeeld aandeel in de gemeenschap, bestaande uit het voortdurend recht van erfpacht op een perceel grond.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wonderfully light and spacious 3-room apartment with balcony located on the first floor in a nice and quiet street in the popular Stadion neighbourhood in Amsterdam Zuid. The apartment is well-maintained and the authentic details (i.e. panel doors with stained glass windows) make this apartment particularly attractive.

AREA AND ACCESSIBILITY
This charming apartment is located in a beautiful part of Amsterdam Zuid. De neighbourhood has green squares, cosy cafes and restaurants (Marathonweg, Neni, Jack Dish, Bar Baut and Bar Alt). The Stadionplein has been transformed into a place where people can live, shop and relax. The square has a large Albert Heijn, chemist, off-licence, coffee places, artisan shops (for fish and bread) and a weekly farmers market. On the Stadionweg, you can visit lovely specialty shops such as Marqt, Le Fournil bakery and L’Amuse cheese shop and the Beethovenstraat with its many quality shops is also nearby.

For leisure activities, you can visit the Vondelpark, the Beatrixpark or the Amsterdamse Bos. All parks are within walking & cycling distance.

The apartment is very easy to reach by both public transport and car. It is only 5 minutes by bike from the Amsterdam Zuid/WTC station and a few minutes by car from the A10 ring road (exit S108). From Stadionplein you can take tram 24 to Central Station and bus 62 to Station Lelylaan. What’s more; you can apply for two parking permits per address in this area and there are currently no waiting lists!

LAYOUT
You will reach the first floor where this apartment is located via the communal stairwell

Entrance, hall with access to all rooms. The spacious and bright living room (originally with a side room) is located at the front, this is the sunny south side. At the rear, there are two bedrooms, both with access to the balcony with French doors. The wide balcony is northwest-facing, so you can still enjoy the sun in the evening. The modern kitchen, which was renovated in 2017, features various built-in appliances, including fridge, freezer, 4-burner gas hob, extractor and dishwasher. The bathroom, renovated in 2015, is fitted with a shower, sink and toilet. The washing machine connection can also be found here.

FEATURES
- Beautiful, well-maintained apartment with luxurious kitchen (2017) and renovated bathroom (2015).
- Two good-sized bedrooms at the back.
- High ceilings of approximately 2.75 metres
- Preservation of authentic details (stained glass elements)
- Lovely balcony where you can enjoy the sun in the evening.
- Located in a quiet street.
- Central location in Amsterdam Zuid.
- Near the Stadionplein with various shops and great restaurants
- Apply for two parking permits without waiting lists
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
25-10-2020
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woning
bovenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
54 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Stadionbuurt

De Stadionbuurt De Stadionbuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en kreeg haar naam in 1922. De buurt is dus – in tegenstelling tot wat iedereen denkt – niet genoemd naar het Olympisch Stadion (1928) van architect Jan Wils, maar naar Het Stadion uit 1912 van architect Harry Elte. Een heel groot deel van de Stadionbuurt bestaat uit huurwoningen; meer dan de helft van de woningen wordt verhuurd door een woningcorporatie, slechts 13% van de huizen is particulier bezit. Meer dan 80% van de woningen is kleiner dan 80 m2. De Stadionbuurt en Plan Zuid Het Stadion van Elte stond 200 meter ten oosten van het Olympisch Stadion - aan de overzijde van de Amstelveenseweg - en werd na de Olympische Spelen van 1928 afgebroken zodat er woningbouw voor in de plaats kon komen. De Amazonenstraat, Van Tuyll van Serooskerkenweg, Argonautenstraat en de Jasonstraat liggen op de plek waar Het Stadion van Elte ooit stond. Plan Zuid, het uitbreidingsplan dat architect Berlage voor de bebouwing van Amsterdam Zuid had bedacht, kon na 1928 alsnog worden afgemaakt. Ware het niet volgens het originele plan van; De van Tuyll van Serooskerkenweg bijvoorbeeld, is aangepast ten gunste van het Olympisch Stadion, dat niet in Berlages Plan Zuid thuishoorde. Hij had op deze plek industrieterreinen en arbeiderswoningen bedacht. Drie buurten in de Stadionbuurt De wijk kan worden opgedeeld in drie buurten; De Marathonbuurt met veel kleinere sociale huurwoningen en de Van Tuyll van Serooskerkenbuurt met veel particuliere huurwoningen en een minderheid aan koopwoningen. Beide uit de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw in een voor die tijd herkenbare Amsterdamse Schoolbouw. Daarnaast is er nog de buurt ten westen van de Amstelveenseweg, met de woonboten aan het IJsbaanpad en het Olympisch Kwartier (direct naast het Olympisch Stadion), met straatnamen genoemd naar Griekse godinnen als Eos, Afrodite en Artemis. In deze nieuwbouwwijk zijn tussen 2004 en 2008 900 woningen gebouwd. Op dit moment wordt ook het nabijgelegen Het Stadionplein opnieuw ingericht, met extra voorzieningen en woningen.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder