Vorige | Volgende

Amazonenstraat 37 - 1 1076LG Amsterdam, Van Tuyllbuurt

Bouwjaar
1930
Woonoppervlakte
54 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

Zeer verzorgd en perfect ingedeeld 3-kamerappartement van 54 m2 met balkon op het zuiden in een zeer geliefd straatje in de Stadionbuurt (The Olympic) van Amsterdam Zuid.

!!WIJ BEZICHTIGEN 1 OP 1, NEMEN RUIM DE TIJD VOOR IEDERE AFSPRAAK EN BEZICHTIGEN UITSLUITEND OP AFSPRAAK!!

Dit goed afgewerkte, heerlijk lichte en meer dan comfortabele appartement heeft 2 goede slaapkamers, een moderne keuken, een royale living met een gezellig eetgedeelte, smaakvolle houten vloeren, strak afgewerkte wanden, een frisse badkamer, is recent geheel voorzien van dubbel glas en heeft een balkon op het zuiden!

Het appartement is gelegen in een vriendelijk straatje in Amsterdam Zuid om de hoek van het levendige en gerenoveerde Stadionplein en het Olympisch Stadion. De tram- en buslijnen 24 en 197 (o.a. richting centrum en Schiphol) liggen om de hoek en binnen enkele autominuten bent u op de ring A-10. Ook het Amsterdamse Bos (met de vele recreatiemogelijkheden waaronder het Amstelpark met tennis, squash, fitness en health/sauna center), N.S. station Zuid (binnen 9 minuten op Schiphol) en het Vondelpark liggen op 5/10 minuten fietsafstand. Om de hoek heeft u diverse leuke buurtwinkels zoals een slager, bakker en groenteboer, twee supermarkten van Albert Heijn én niet te vergeten; Marqt. Ook zitten de delicatesse zaken Le Fournil en l 'Amuse op het plein aan de Stadionweg. Op zaterdagen is er een gezellige markt op het Stadionplein met diverse dagverse producten. Ook in de Beethovenstraat met haar chique winkels bent u binnen enkele minuten. Het gebied rond het Olympisch Stadion is zeer sportief met o.a. een sportschool, een padel club en het bekende hotel/restaurant Amsterdam Proeflokaal met een heerlijk zonneterras, Vascobelo, alwaar u de lekkerste koffie kunt krijgen, De Drie Graefjes én de hippe restaurants Bar BAUT en NENI. Om de hoek aan de Stadionkade heeft u het Zuideramstelkanaal waar u met een vignet een bootje kunt aanleggen. Heerlijk rustig wonen maar toch op een levendige locatie.

Indeling:

Entree op de eerste verdieping, ruime hal met aan de voorzijde de lichte L-vormige woonkamer met grote raampartijen en voldoende plek voor een grote eettafel en goede zithoek. Vanuit de hal is de luxe badkamer te bereiken, welke is voorzien van inbouwspots, een douche, wastafelmeubel, toilet en aansluiting voor de wasmachine en droger. De moderne keuken is voorzien van inbouwapparatuur (vaatwasser, combimagnetron, koel-/vries combinatie) en een Smeg fornuis. Twee goed formaat slaapkamers aan de rustige achterzijde met vaste kast en toegang tot het zonnige balkon. Verder is het gehele appartement voorzien van een prachtige lamellenparketvloer.

Kortom: Een zowel charmant als modern jaren '30 appartement op absolute toplokatie waar je zo in kunt!

Specificaties:
- Perfect ingedeeld appartement van 54 m2 met 2 slaapkamers en een balkon op het zuiden;
- Recent geheel voorzien van dubbel glas in kiep/kantel ramen met ventilatie (Riga);
- Eigen cv-installatie NEFIT uit 2011;
- Houtwerk aan de buitenzijde wordt van het voorjaar geschilderd (is voor gespaard);
- Thans nog twee parkeervergunningen te verkrijgen (per direct beschikbaar);
- Energielabel D;
- Actieve vereniging van eigenaren met 3 leden;
- Servicekosten € 62,50,- per maand;
- Erfpacht canon afgekocht tot 16-11-2054, verkoper heeft in 2019 een aanvraag voor eeuwigdurende afkoop gedaan;
- Oplevering in overleg.
********************************************************************************************
Very well maintained and perfectly arranged 3-room apartment of 54 m2 with south-facing balcony in a very popular street in the Stadionbuurt (The Olympic) of Amsterdam South.

!! WE VISIT 1 ON 1, TAKE ENOUGH TIME FOR EVERY APPOINTMENT AND VISIT ONLY BY APPOINTMENT !!

This well-finished, wonderfully light and more than comfortable apartment has 2 good bedrooms, a modern kitchen, a spacious living room with a cozy dining area, tasteful wooden floors, sleekly finished walls, a fresh bathroom, has recently been fully double glazed and has a south-facing balcony!

The apartment is located in a friendly street in Amsterdam South around the corner from the lively and renovated Stadionplein and the Olympic Stadium. The tram and bus lines 24 and 197 (including towards the center and Schiphol) are around the corner and within a few car minutes you are on the ring A-10. The Amsterdamse Bos (with many recreational options including the Amstelpark with tennis, squash, fitness and health / sauna center), N.S. South station (within 9 minutes at Schiphol) and the Vondelpark are a 5/10 minute bike ride away. Around the corner you have several nice local shops such as a butcher, bakery and greengrocer, two supermarkets from Albert Heijn and not to forget; Marqt. The delicatessen Le Fournil and l 'Amuse are also located on the square at the Stadionweg. On Saturdays there is a pleasant market on the Stadionplein with various fresh products. Also in the Beethovenstraat with its chic shops you are within minutes. The area around the Olympic Stadium is very sporty with a gym, a padel club and the famous hotel / restaurant Amsterdam Tasting Room with a lovely sun terrace, Vascobelo, where you can get the best coffee, De Drie Graefjes and the trendy restaurants Bar BAUT and NENI. Around the corner on the Stadionkade you have the Zuideramstelkanaal where you can moor a boat with a vignette. Wonderfully quiet living yet in a lively location.

Layout:

Entrance on the first floor, spacious hall with at the front the bright L-shaped living room with large windows and enough space for a large dining table and good seating area. The luxury bathroom can be reached from the hall, which is equipped with recessed spotlights, a shower, washbasin furniture, toilet and connection for the washing machine and dryer. The modern kitchen is equipped with built-in appliances (dishwasher, combination microwave, fridge freezer) and a Smeg stove. Two good sized bedrooms at the quiet rear with closet and access to the sunny balcony. Furthermore, the entire apartment has a beautiful parquet floor.

In short: A charming and modern 1930s apartment in an absolute top location where you can go!

Specifications:
- Perfectly arranged 54 m2 apartment with 2 bedrooms and a south-facing balcony;
- Recently fully equipped with double glazing in tilt / tilt windows with ventilation (Riga);
- Own NEFIT central heating system from 2011;
- Woodwork on the outside is painted from the spring (is pre-stretched);
- Currently obtain two more parking permits (available immediately);
- Energy label D;
- Active association of owners with 3 members;
- Service costs € 62.50 per month;
- Annual lease payments surrendered to 11/16/2054, the seller made an application for perpetual surrender in 2019;
- Delivery in consultation.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
03-04-2020
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Appartement
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
54 m²
Inhoud
124 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
2
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Stadionbuurt

De Stadionbuurt De Stadionbuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en kreeg haar naam in 1922. De buurt is dus – in tegenstelling tot wat iedereen denkt – niet genoemd naar het Olympisch Stadion (1928) van architect Jan Wils, maar naar Het Stadion uit 1912 van architect Harry Elte. Een heel groot deel van de Stadionbuurt bestaat uit huurwoningen; meer dan de helft van de woningen wordt verhuurd door een woningcorporatie, slechts 13% van de huizen is particulier bezit. Meer dan 80% van de woningen is kleiner dan 80 m2. De Stadionbuurt en Plan Zuid Het Stadion van Elte stond 200 meter ten oosten van het Olympisch Stadion - aan de overzijde van de Amstelveenseweg - en werd na de Olympische Spelen van 1928 afgebroken zodat er woningbouw voor in de plaats kon komen. De Amazonenstraat, Van Tuyll van Serooskerkenweg, Argonautenstraat en de Jasonstraat liggen op de plek waar Het Stadion van Elte ooit stond. Plan Zuid, het uitbreidingsplan dat architect Berlage voor de bebouwing van Amsterdam Zuid had bedacht, kon na 1928 alsnog worden afgemaakt. Ware het niet volgens het originele plan van; De van Tuyll van Serooskerkenweg bijvoorbeeld, is aangepast ten gunste van het Olympisch Stadion, dat niet in Berlages Plan Zuid thuishoorde. Hij had op deze plek industrieterreinen en arbeiderswoningen bedacht. Drie buurten in de Stadionbuurt De wijk kan worden opgedeeld in drie buurten; De Marathonbuurt met veel kleinere sociale huurwoningen en de Van Tuyll van Serooskerkenbuurt met veel particuliere huurwoningen en een minderheid aan koopwoningen. Beide uit de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw in een voor die tijd herkenbare Amsterdamse Schoolbouw. Daarnaast is er nog de buurt ten westen van de Amstelveenseweg, met de woonboten aan het IJsbaanpad en het Olympisch Kwartier (direct naast het Olympisch Stadion), met straatnamen genoemd naar Griekse godinnen als Eos, Afrodite en Artemis. In deze nieuwbouwwijk zijn tussen 2004 en 2008 900 woningen gebouwd. Op dit moment wordt ook het nabijgelegen Het Stadionplein opnieuw ingericht, met extra voorzieningen en woningen.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder