Vorige | Volgende

Amazonenstraat 41 H 1076LG Amsterdam, Van Tuyllbuurt

Bouwjaar
1930
Woonoppervlakte
74 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

Wonen op een top locatie in een sfeervol benedenhuis van 74 m2 met zonnige achtertuin gelegen op het zuiden in een van de meest gewilde buurten van Amsterdam, de Stadionbuurt.

Oud-Zuid is gewild. Dat is altijd zo geweest en dat zal altijd zo blijven.
De monumentale huizen, het Vondelpark, de drukbezochte straatjes, de gezellige restaurants en trendy winkels dragen bij aan een heel eigen scene, een beetje chic en toch hip.

Omgeving
Op deze uitstekende locatie in de zeer geliefde Stadionbuurt treft men vele voorzieningen in de directe omgeving. Op loopafstand bevinden zich diverse winkels, zoals Marqt, Albert Heijn en de heerlijke bakkerij Le Fournil. Om de hoek kunt u terecht bij restaurant Spaghetteria voor een hemelse pasta en op het vernieuwde Stadionplein is een scala aan leuke restaurants en winkels te vinden.
De Zuid As, het museumkwartier, maar ook goede scholen zijn allen in de directe omgeving gelegen, alsmede sportgelegenheden rondom het Olympisch stadion en natuurlijk divers aanbod van gezellige cafés en restaurants waaronder ‘de Marathonweg’ en ‘Kiebert’.

Bereikbaarheid
Op dit plekje in de stad liggen het Vondelpark en het Amsterdamse bos op fietsafstand en met de fiets of het OV bent u zo in het centrum van Amsterdam.
Maar ook de stad uit via de Ring A10 is geen probleem of via Treinstation Amsterdam Zuid, beiden makkelijk binnen 5 minuten bereikbaar.

VvE en erfpacht
Het appartement is gelegen op erfpacht grond en de canon is afgekocht tot en met 15 november 2054. Daarnaast is het appartement onderdeel van een actieve VvE met 3 leden.

Indeling
Ruime en vooral lichte woonkamer met half open keuken (vernieuwd in 2019) voorzien van divers inbouwapparatuur; Quooker, wijnkast, combi oven/magnetron, inductie plaat met randafzuiging en vaatwasser. De eetkamer grenst aan de tuinzijde welke middels openslaande deuren toegang geeft tot de zonnige tuin op het zuiden.
De master bedroom en tweede slaapkamer bevinden zich aan de achterzijde waarbij de tweede slaapkamer openslaande deuren heeft naar de tuin en toegang tot de eetkamer.
De kozijnen aan de achterzijde zijn vernieuwd in 2019.
De badkamer bevindt zich tussen de master bedroom en woonkamer in en is bijzonder praktisch ingedeeld en voorzien van een douche en wastafel.
Het gehele appartement is voorzien van een houten lamel parket vloer.
Verder is er een separaat toilet, bergkast en een super handige berging in de tuin van 6 m2.

Bijzonderheden:

- Benedenhuis (ca. 74m², NEN2580) gelegen in de Stadionbuurt in Amsterdam Zuid
- Tuin (ca. 35m²) op het zuiden
- 2 slaapkamers
- Gehele woning dubbelglas
- Servicekosten 146,50 per maand
- Erfpacht is afgekocht tot en met 15-11-2054
- Oplevering in overleg

Vanzelfsprekend leiden wij u graag rond voor een bezichtiging. Maar, we hebben in deze tijd wel enkele corona voorzorgsmaatregelen. Wij vertellen het u graag bij het inplannen van de bezichtiging. Bent u geïnteresseerd maar wilt u (nog) geen fysieke bezichtiging laat het ons weten, dan kunnen wij u de woning laten zien via videobellen en kunt u aan onze collega alle vragen stellen die u heeft terwijl hij/zij in de woning met u rondloopt.

Deze woning is gemeten volgens de Meetinstructie. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Hoewel wij de woning met veel zorg hebben opgemeten kan het zijn dat er verschillen zijn in de afmetingen. Noch verkoper noch de makelaar accepteert enige aansprakelijkheid voor deze verschillen. De maatvoeringen worden door ons gezien als zuiver indicatief. Indien de exacte maatvoering voor u van belang is, raden wij u aan de maten zelf te (laten) meten.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
2021-05-06
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
benedenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1930

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
74 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3

Energie

Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Stadionbuurt

De Stadionbuurt De Stadionbuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en kreeg haar naam in 1922. De buurt is dus – in tegenstelling tot wat iedereen denkt – niet genoemd naar het Olympisch Stadion (1928) van architect Jan Wils, maar naar Het Stadion uit 1912 van architect Harry Elte. Een heel groot deel van de Stadionbuurt bestaat uit huurwoningen; meer dan de helft van de woningen wordt verhuurd door een woningcorporatie, slechts 13% van de huizen is particulier bezit. Meer dan 80% van de woningen is kleiner dan 80 m2. De Stadionbuurt en Plan Zuid Het Stadion van Elte stond 200 meter ten oosten van het Olympisch Stadion - aan de overzijde van de Amstelveenseweg - en werd na de Olympische Spelen van 1928 afgebroken zodat er woningbouw voor in de plaats kon komen. De Amazonenstraat, Van Tuyll van Serooskerkenweg, Argonautenstraat en de Jasonstraat liggen op de plek waar Het Stadion van Elte ooit stond. Plan Zuid, het uitbreidingsplan dat architect Berlage voor de bebouwing van Amsterdam Zuid had bedacht, kon na 1928 alsnog worden afgemaakt. Ware het niet volgens het originele plan van; De van Tuyll van Serooskerkenweg bijvoorbeeld, is aangepast ten gunste van het Olympisch Stadion, dat niet in Berlages Plan Zuid thuishoorde. Hij had op deze plek industrieterreinen en arbeiderswoningen bedacht. Drie buurten in de Stadionbuurt De wijk kan worden opgedeeld in drie buurten; De Marathonbuurt met veel kleinere sociale huurwoningen en de Van Tuyll van Serooskerkenbuurt met veel particuliere huurwoningen en een minderheid aan koopwoningen. Beide uit de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw in een voor die tijd herkenbare Amsterdamse Schoolbouw. Daarnaast is er nog de buurt ten westen van de Amstelveenseweg, met de woonboten aan het IJsbaanpad en het Olympisch Kwartier (direct naast het Olympisch Stadion), met straatnamen genoemd naar Griekse godinnen als Eos, Afrodite en Artemis. In deze nieuwbouwwijk zijn tussen 2004 en 2008 900 woningen gebouwd. Op dit moment wordt ook het nabijgelegen Het Stadionplein opnieuw ingericht, met extra voorzieningen en woningen.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder