Vorige | Volgende

Amazonenstraat 49 1 1076LG Amsterdam, Van Tuyllbuurt

Vraagprijs € 400.000 

Bouwjaar
1906-1930
Woonoppervlakte
54 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

NIEUW IN DE VERKOOP-
Een courant ingedeeld drie kamer appartement met een ruim, op het zuiden gelegen dakterras in de populaire ''Stadionbuurt'',een bruisend deel van het chique Oud Zuid'

De Stadionbuurt is een relatief rustige wijk met veel groen, en met een divers aanbod van winkels, cafés en restaurants. Het Vondelpark, Olympisch Stadion, Amsterdamse Bos en diverse sportgelegenheden bevinden zich op een paar minuutjes fietsen. Ook is het station zuid-WTC om de hoek en zit je per auto binnen minuten op de A10 en A4. De wijk is opgezet in de jaren '30 van de vorige eeuw en draagt daar de karakteristieke kenmerken van. In de straat en omgeving zijn vele laadpalen voor elektrische voertuigen geplaatst.

Indeling
Via het gemeenschappelijke trappenhuis bereikt u de woning op de eerste verdieping, de centrale hal geeft toegang tot alle vertrekken. De woonkamer is gelegen aan de voorzijde van de woning en de keuken juist aan de achterzijde van de woning. De keuken is voorzien van 4-pits gasfornuis, een hete lucht combi-oven, een nieuwe vaatwasser, een losstaande koel -/vriescombinatie, een afzuigkap en een gelamineerd werkblad. Het zonnige, op het zuiden gelegen balkon (11 m2) is bereikbaar vanuit de keuken en vanuit de kleine slaapkamer middels openslaande dubbele deuren, en strekt zich uit over de volle breedte van de woning. De badkamer bevindt zich aan de grote slaapkamer en is voorzien van een natuurstenen wastafel en inloopdouche met rainshower. De slaapkamers zijn gelegen aan de achterzijde van de woning en geven ook toegang tot het balkon, daarnaast is er een separaat toilet. Badkamer en toilet zijn recentelijk gerenoveerd en voorzien van grote natuurstenen tegels.
In 2020 is het gehele appartement van binnen geverfd, inclusief houtwerk en gietvloer in de keuken. Tevens is de massief eikenhouten vloer opgeschuurd en opnieuw in de olie gezet.

Erfpacht
Voortdurend erfpacht, huidige tijdvak loopt tot en met 15 november 2054. Voorwaarden 2000 met ingroeiregeling. De canon bedraagt voor de periode 16-11-2020 t/m 15-11-2021 €334,77; voor de periode 16-11-2021/15-11-2022 €336,78 (jaarlijkse indexering).

Vereniging van eigenaren
De servicekosten bedragen € 50,= per maand; de financieel gezonde VVE, bestaande uit drie leden.

Bijzonderheden:
Gesplitst in 2004;
Appartementsrecht, 54m² (NEN-2580 meetrapport aanwezig);
Gemeentelijke erfpacht: € €334,77 per jaar, AB-2000, tijdvak tot 15-11-2021;
Actieve VVE, bestaande uit 3 leden;
Servicekosten bedragen € 50,- per maand;
Balkon over de gehele breedte van het appartement en gelegen op het zuiden;
Oplevering in overleg.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
NEW ON SALE-
A commonly classified three-room apartment with a spacious, south-facing roof terrace in the popular 'De Stadionbuurt'

The Stadionbuurt is a relatively quiet area with lots of greenery and a diverse range of shops, cafes and restaurants. The Vondelpark, Olympic Stadium, Amsterdamse Bos and various sports facilities are a few minutes by bike. The south WTC station is also around the corner and you are on the A10 and A4 within minutes by car. The district was set up in the 1930s and bears its characteristic features. Many charging stations for electric vehicles have been installed in the street and surrounding area.

Layout
Via the communal staircase you reach the house on the first floor, the central hall gives access to all rooms. The living room is located at the front of the house and the kitchen at the rear of the house. The kitchen is equipped with a 4-burner gas stove, a hot air combi oven, a new dishwasher, a separate fridge / freezer, an extractor hood and a laminated worktop. The sunny, south-facing balcony (11 m2) is accessible from the kitchen and the small bedroom through French double doors, and extends over the full width of the house. The bathroom is located next to the master bedroom and has a natural stone sink and walk-in shower with rain shower. The bedrooms are located at the rear of the house and also give access to the balcony, there is also a separate toilet. Bathroom and toilet have been recently renovated and fitted with large natural stone tiles.
In 2020 the entire apartment has been painted on the inside, including woodwork and slurry floor in the kitchen. The solid oak floor has also been sanded and re-oiled.

Ground lease
Continuous ground lease, current period runs up to and including November 15, 2054. Conditions 2000 with development scheme. The ground rent for the period 11/16/2020 to 11/15/2021 is € 334.77; for the period 11/16/2021 / 11/15/2022 € 336.78 (annual indexation).

Owners Association
The service costs are € 50 per month; the financially healthy VVE, consisting of three members.

Particularities:
Spilt in 2004;
Apartment right, 54m² (NEN-2580 measurement report available);
Municipal leasehold: € 334.77 per year, AB-2000, period until 11/15/2021;
Active VVE, consisting of 3 members;
Service costs are € 50 per month;
Balcony over the entire width of the apartment and located on the south;
Delivery in consultation.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
19-03-2021
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
bovenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1906-1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
54 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Stadionbuurt

De Stadionbuurt De Stadionbuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en kreeg haar naam in 1922. De buurt is dus – in tegenstelling tot wat iedereen denkt – niet genoemd naar het Olympisch Stadion (1928) van architect Jan Wils, maar naar Het Stadion uit 1912 van architect Harry Elte. Een heel groot deel van de Stadionbuurt bestaat uit huurwoningen; meer dan de helft van de woningen wordt verhuurd door een woningcorporatie, slechts 13% van de huizen is particulier bezit. Meer dan 80% van de woningen is kleiner dan 80 m2. De Stadionbuurt en Plan Zuid Het Stadion van Elte stond 200 meter ten oosten van het Olympisch Stadion - aan de overzijde van de Amstelveenseweg - en werd na de Olympische Spelen van 1928 afgebroken zodat er woningbouw voor in de plaats kon komen. De Amazonenstraat, Van Tuyll van Serooskerkenweg, Argonautenstraat en de Jasonstraat liggen op de plek waar Het Stadion van Elte ooit stond. Plan Zuid, het uitbreidingsplan dat architect Berlage voor de bebouwing van Amsterdam Zuid had bedacht, kon na 1928 alsnog worden afgemaakt. Ware het niet volgens het originele plan van; De van Tuyll van Serooskerkenweg bijvoorbeeld, is aangepast ten gunste van het Olympisch Stadion, dat niet in Berlages Plan Zuid thuishoorde. Hij had op deze plek industrieterreinen en arbeiderswoningen bedacht. Drie buurten in de Stadionbuurt De wijk kan worden opgedeeld in drie buurten; De Marathonbuurt met veel kleinere sociale huurwoningen en de Van Tuyll van Serooskerkenbuurt met veel particuliere huurwoningen en een minderheid aan koopwoningen. Beide uit de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw in een voor die tijd herkenbare Amsterdamse Schoolbouw. Daarnaast is er nog de buurt ten westen van de Amstelveenseweg, met de woonboten aan het IJsbaanpad en het Olympisch Kwartier (direct naast het Olympisch Stadion), met straatnamen genoemd naar Griekse godinnen als Eos, Afrodite en Artemis. In deze nieuwbouwwijk zijn tussen 2004 en 2008 900 woningen gebouwd. Op dit moment wordt ook het nabijgelegen Het Stadionplein opnieuw ingericht, met extra voorzieningen en woningen.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder