Vorige | Volgende

Amstel 106 2 1017AD Amsterdam, Rembrandtpleinbuurt

Bouwjaar
1659
Woonoppervlakte
71 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

Luxe gerenoveerd monumentaal appartement aan de Amstel met een spectaculair uitzicht over de Amstel en de Groenburgwal.

*** For English please scroll down***

Dit Rijksmonument is in 2016 volledig gerenoveerd met behoud van originele balken, ramen, en is gesplitst in 3 appartementen.

Indeling:
Monumentale trap naar de voordeur, een zeer verzorgde hal en trappenhuis.
Entree op de eerste verdieping.

Tweede verdieping:
Zeer lichte woonkamer, voor- en achterzijde ramen, met open keuken, de keuken is voorzien van een 5 pits gasfornuis (Smeg), afwasmachine, magnetron/oven en een ijskast/vriezer, allen van Smeg.
Prachtige visgraat parketvloer geïsoleerd gelegd.
Aan de voorzijde openslaande ramen naar de Amstel met het waanzinnige uitzicht.

Derde verdieping:
Aan de voorzijde een heerlijke slaapkamer ook met uitzicht over de Amstel en prachtig balken plafond.
Aparte wc en badkamer met douche.
Aan de achterzijde de tweede slaapkamer ook met dit prachtige balken plafond.
De gehele verdieping is voorzien van een houten vloer.

Doordat de Amstel op dit stuk éénrichtingsverkeer is geworden is het een zeer rustige gracht.

Een turn-key prachtig appartement, zeker de moeite waard om te bezichtigen.

Rijksmonument
2016 geheel luxe verbouwd
Nieuwe fundering
Eigen grond
VVE wordt professioneel beheerd
VVE bestaat uit 3 leden
Servicekosten per maand € 57,00

ENGLISH

Luxury renovated monumental apartment on the Amstel with a spectacular view over the Amstel and the Groenburgwal.

This national monument was completely renovated in 2016 while retaining original beams, windows, and is split into 3 apartments.

Layout: Monumental staircase to the front door, a very well-kept hall and staircase. Entrance on the first floor.

Second floor: Very bright living room, front and rear windows, with open kitchen, the kitchen is equipped with a 5 burner gas stove (Smeg), dishwasher, microwave / oven and a refrigerator / freezer, all from Smeg. Beautiful herringbone parquet floor insulated. Opening windows at the front with an amazing view over the Amstel

Third floor: At the front a lovely bedroom with a view over the Amstel and a beautiful beamed ceiling. Separate toilet and bathroom with shower. At the rear the second bedroom, also with a beautiful beamed ceiling. The entire floor has a wooden floor.

Because the Amstel has become a one-way traffic on this part, it is a very quiet canal.

A turnkey beautiful apartment, definitely worth a visit.

National monument
2016 completely renovated
New foundation
Own ground
VVE is managed professionally
VVE consists of 3 members
Service costs per month are € 57.00
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
31-10-2019
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1659

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
71 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Grachtengordel-Zuid

Grachtengordel-Zuid is het deel van de Amsterdamse grachtengordel (met de vier hoofdgrachten Singel, Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht) tussen de Leidsestraat en de Amstel. De grootste dwarsstraten in dit deel van de grachtengordel zijn de Nieuwe Spiegelstraat, de Vijzelstraat, de Reguliersgracht en de Utrechtsestraat.
UNESCO werelderfgoedlijst
De grachtengordel staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en wordt gekenmerkt door de breedte van de grachten en de relatief grotere panden. De zuidelijke gordel heeft, net als de rest van de grachtengordel, een rijke geschiedenis en er bevinden zich veel kantoren, bezienswaardigheden en musea, zoals Foam en Museum Van Loon. Maar ook wordt er gewoon gewoond; eind 2017 woonden er 5500 inwoners in dit deel van de stad.
Uitgaan, winkelen en sightseeing in de grachtengordel
De vier eerdergenoemde dwarsstraten hebben elk een andere toevoeging aan de stad. Zo staat het Spiegelkwartier bekend om de antiquairs, galeries en juweliers. De Vijzelstraat is een grote verkeersader tussen de ten zuiden van de grachtengordel gelegen Pijp en het Muntplein, een centraler in de stad gelegen plein met beroemde toren, De Munt. De Reguliersgracht is een van de meest pittoreske dwarsgrachten van de stad en de nabijgelegen Utrechtsestraat een van de leukste winkelstraten, met – in tegenstelling tot het winkelaanbod in koopgoten - unieke winkels zoals platenspeciaalzaak Concerto. Om de hoek van de Utrechtsestraat ligt het bekende uitgaansgebied rondom het Rembrandtplein, met cafés en restaurants en niet te vergeten Tuschinski, de bioscoop die beroemd is vanwege zijn Art Deco-inrichting en waar vaak filmpremières worden gehouden. Al met al is Grachtengordel Zuid een wijk met een breed aanbod aan kunst, cultuur, vertier, werken en wonen.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder