Vorige | Volgende

Amstel 106 II 1017AD Amsterdam, Rembrandtpleinbuurt

Huurprijs € 2.450 per maand

Bouwjaar
1659
Woonoppervlakte
71 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

Fully furnished (and possibility for completely serviced) luxurious 2 bedroom apartment in a Monumental canal house ('The dancing house') on a magnificent location with a wide view over the Amstel and the Groenburgwal.
The apartment has recently completely been renovated while retaining original details like authentic wooden beams.

Layout:
Monumental staircase to the front door, a very well-kept hall and stairs. Entrance on the first floor.
Second floor: Very bright and spacious living room with large windows at the front and rear of the apartment. Modern open kitchen that features all present day appliances such as a 5 burner gas stove, dishwasher, microwave/oven, refrigerator and freezer.The living area features a tasteful herringbone parquet floor (insulated).
Third floor: At the front a lovely bedroom with a nice view over the Amstel and a beautiful beamed ceiling. Bathroom with shower, wash basin and towel radiator. An equally well sized second bedroom is situated at the rear with authentic beams and wooden floor.

Location:
Located on the Amstel near the Muntplein and the Rembrandtplein.
Public transport is excellent, tram lines 4 and 14 and buses N85, N87, N89, N91, and N93 run from Rembrandtplein.
Because of its magnificent location, there is a wide view on the canal and the Old Town.
Rembrandtplein, Stopera Kleine Komedie are all within walking distance, as are numerous restaurants and bars and shops.
The Amstel is a one-way traffic on this part therefore it's a very quiet canal in the middle of the city centre.

Super charming apartment with old characteristics yet with modern luxury!

Rental price: € 2.450,-- per month excl. utilities;
Possibility to rent fully serviced for € 2.750,-- per month (g/w/e, tv+internet and biweekly cleaning);
Deposit: 2 months' rent;
CPI with a min. of 2%;
Fully furnished;
Available: directly;
No students;
Sharers max. 2; to be discussed;
Pets; to be discussed.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
28-07-2020
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1659

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
71 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Grachtengordel-Zuid

Grachtengordel-Zuid is het deel van de Amsterdamse grachtengordel (met de vier hoofdgrachten Singel, Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht) tussen de Leidsestraat en de Amstel. De grootste dwarsstraten in dit deel van de grachtengordel zijn de Nieuwe Spiegelstraat, de Vijzelstraat, de Reguliersgracht en de Utrechtsestraat.
UNESCO werelderfgoedlijst
De grachtengordel staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en wordt gekenmerkt door de breedte van de grachten en de relatief grotere panden. De zuidelijke gordel heeft, net als de rest van de grachtengordel, een rijke geschiedenis en er bevinden zich veel kantoren, bezienswaardigheden en musea, zoals Foam en Museum Van Loon. Maar ook wordt er gewoon gewoond; eind 2017 woonden er 5500 inwoners in dit deel van de stad.
Uitgaan, winkelen en sightseeing in de grachtengordel
De vier eerdergenoemde dwarsstraten hebben elk een andere toevoeging aan de stad. Zo staat het Spiegelkwartier bekend om de antiquairs, galeries en juweliers. De Vijzelstraat is een grote verkeersader tussen de ten zuiden van de grachtengordel gelegen Pijp en het Muntplein, een centraler in de stad gelegen plein met beroemde toren, De Munt. De Reguliersgracht is een van de meest pittoreske dwarsgrachten van de stad en de nabijgelegen Utrechtsestraat een van de leukste winkelstraten, met – in tegenstelling tot het winkelaanbod in koopgoten - unieke winkels zoals platenspeciaalzaak Concerto. Om de hoek van de Utrechtsestraat ligt het bekende uitgaansgebied rondom het Rembrandtplein, met cafés en restaurants en niet te vergeten Tuschinski, de bioscoop die beroemd is vanwege zijn Art Deco-inrichting en waar vaak filmpremières worden gehouden. Al met al is Grachtengordel Zuid een wijk met een breed aanbod aan kunst, cultuur, vertier, werken en wonen.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Schakel een MVA/NVM makelaar in om te huren in Nederland

Het werkgebied van een makelaar reikt verder dan alleen het kopen of verkopen van huizen. Ook bij het vinden van een huurhuis is het inschakelen van een makelaar een verstandige keuze. Je makelaar kan je adviseren over welk soort woning het beste bij je past en in welke buurt deze het meest geschikt is.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder