Vorige | Volgende

Amstel 136 bel sou 1017AD Amsterdam, Rembrandtpleinbuurt

Bouwjaar
1648
Woonoppervlakte
88 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

Omschrijving (For English see below)
Midden in de stad tegenover de Stopera en Zwanenburgwal staat dit monumentale grachtenpand 't Paard van Aemstel. Door de fantastische locatie en de grote raampartijen heeft u een prachtig uitzicht over de Amstel. Het pand uit 1648 is in 2006 juridisch gesplitst en daarvoor gerenoveerd inclusief een nieuwe fundering.
Het betreffen twee woonlagen van in totaal 88m2 (nen 2580 meet rapport aanwezig) met elk een eigen woonunit op de bel-etage en sous welke thans NIET binnendoor met elkaar verbonden zijn. Oorspronkelijk heeft er wel een trap binnendoor gezeten dus raveling is nog aanwezig maar badkamer in sous moet dan verplaatst worden.
De bel-etage heeft een lichte woonkamer aan de voorzijde met grote raampartijen over de Amstel, een eetkeuken, douche toilet en slapen doet u aan de achterzijde. Door de hoekligging met de Paardenstraat ook ramen aan de zijkant. In het souterrain heeft u een woonkamer, een slaapkamer, pantry/keuken en een badkamer.
tevens is er een afzonderlijke eigen berging en een gemeenschappelijke fietsenberging

Omgeving:
De locatie is optimaal bereikbaar per openbaar vervoer, de metrohalte Waterlooplein ligt om de hoek. In de directe nabijheid is het volop genieten met alle geneugten van dien. Wie van theater en opera houdt, kan aan deze kant van de Amstel terecht in Theater Carré of in de Stopera aan de overkant van de straat, kleine komedie zijn bijna je buren. Binnen 1 minuut staat u in "De Hermitage" om te genieten van de kunstschatten uit het verleden. De diverse restaurants en bijzondere winkels van de' Utrechtsestraat" en de gezellige terrassen van het "Rembrandtplein", bevinden zich op nog geen 3 minuten loopafstand van uw appartement. Door de verkeer 'knip' bij de munt/Vijzelgracht is dit stuk van de Amstel nu eenrichtingsverkeer geworden.

Indeling:
Souterrain:
Een eigen opgang met entree/hal en pantry. Doorloop naar de badkamer en studio slaapkamer/woonkamer met twee goede ramen.
De badkamer is voorzien van een ligbad, toilet en wastafel.

bel-etage:
Ruim entree in de woonkamer met doorloop naar de eetkeuken.
Toilet met fonteintje.
Badkamer met douche en wastafel.
slaapkamer aan de achterzijde

Bijzonderheden:
- Pand is gelegen op eigen grond;
- Geweldig uitzicht over de Amstel en de Zwanenburgwal;
- Rijksmonument, bouwjaar 1648;
- Pand is gesplitst in 2006, nieuwe fundering;
- Eigen berging en en gemeenschappelijke fietsenberging (inpandig)
- Servicekosten: €303,- excl. stookkosten;
- Stand reservefonds per 31/12/2019 euro 120.827,-
- VVE administratie professioneel/extern via 'de huishouding', mjop aanwezig
- aandeel VVE 9.142/70.753e (= dus circa euro 15.612 aandeel in reservefonds !!)
- Voorschot stookkosten € 187,50 p/m
- Gehele woning is voorzien van enkele beglazing in houten kozijnen met roedeverdeling.
This monumental canal house 't Paard van Aemstel is located in the middle of the city across from the Stopera (City Hall / Opera) and Zwanenburgwal The fantastic location and the large windows offer a beautiful view over the Amstel. The building dates from 1648 and was completely renovated (including a new foundation) and officially split into apartments in 2006.
The apartment comprises two floors of in total 88m2 (NEN 2580 measurement report available) with each an own living unit on the bel étage and souterrain which have NOT been connected to each other internally. Originally there was a stair so construction wise it's possible to put stair back but bathroom souterrain has to be replaced.
The bel étage has a sunny living room at the front with large windows looking over the Amstel and an open kitchen. A bathroom and bedroom are located at the back. Due to the location on a corner with the Paardenstraat, there are also windows on the side of the building. The souterrain contains a living room, bedroom, pantry/kitchen and a bathroom.
It also has a separate own storage area and communal bicycle garage.

Surrounding Area:
The location can be reached optimally by public transport, the metro stop Waterlooplein is around the corner. In the immediate vicinity, you can enjoy everything that the city has to offer. If you love the theatre and opera, you can visit Carré Theatre on this side of the Amstel or the Stopera on the other side of the street, the ‘De Kleine Komedie’ theatre is practically your neighbour. Within 1 minute, you are in museum “De Hermitage” to enjoy its fantastic art collection. The various restaurants and trendy shops of the ‘Utrechtsestraat’ and the popular outdoor cafés of the ‘Rembrantplein’ are located within no more than three minutes walking distance of your apartment. This part of the Amstel has now become one-way traffic only as a result of the redirection at the Munt/Vijzelgracht.

Layout:
Souterrain:
Own entrance with hallway and pantry. Passage leading to the bathroom and studio bedroom / living room with two good windows.
The bathroom is equipped with a bath, toilet and sink.

Bel étage:
Spacious entrance in the living room with a passage to the open kitchen.
Toilet with small sink.
Bathroom with shower and sink.
Bedroom at the back

Specifications:
- The building is located on freehold land;
- Fantastic view over the Amstel and the Zwanenburgwal;
- National monument, year of construction 1648;
- The building was split into apartments in 2006, new foundation;
- Own storage area and a communal bicycle garage (in the building)
- Service charges: € 303 excluding heating costs;
- Balance reserve fund as of 31-12-2019 € 120,827
- Owners’ Association administration outsourced to a professional organisation via ‘the household’, Multi-year maintenance plan available.
- Share in Owners’ Association 9,142/70,753 th (= so about € 15,612 share in reserve fund!!)
- Advance for heating costs € 187.50 per month
- Whole apartment has single glazed windows in wooden window frames with grids.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
08-02-2021
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
Direct

Bouw

Soort woning
benedenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1648

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
88 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Grachtengordel-Zuid

Grachtengordel-Zuid is het deel van de Amsterdamse grachtengordel (met de vier hoofdgrachten Singel, Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht) tussen de Leidsestraat en de Amstel. De grootste dwarsstraten in dit deel van de grachtengordel zijn de Nieuwe Spiegelstraat, de Vijzelstraat, de Reguliersgracht en de Utrechtsestraat.
UNESCO werelderfgoedlijst
De grachtengordel staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en wordt gekenmerkt door de breedte van de grachten en de relatief grotere panden. De zuidelijke gordel heeft, net als de rest van de grachtengordel, een rijke geschiedenis en er bevinden zich veel kantoren, bezienswaardigheden en musea, zoals Foam en Museum Van Loon. Maar ook wordt er gewoon gewoond; eind 2017 woonden er 5500 inwoners in dit deel van de stad.
Uitgaan, winkelen en sightseeing in de grachtengordel
De vier eerdergenoemde dwarsstraten hebben elk een andere toevoeging aan de stad. Zo staat het Spiegelkwartier bekend om de antiquairs, galeries en juweliers. De Vijzelstraat is een grote verkeersader tussen de ten zuiden van de grachtengordel gelegen Pijp en het Muntplein, een centraler in de stad gelegen plein met beroemde toren, De Munt. De Reguliersgracht is een van de meest pittoreske dwarsgrachten van de stad en de nabijgelegen Utrechtsestraat een van de leukste winkelstraten, met – in tegenstelling tot het winkelaanbod in koopgoten - unieke winkels zoals platenspeciaalzaak Concerto. Om de hoek van de Utrechtsestraat ligt het bekende uitgaansgebied rondom het Rembrandtplein, met cafés en restaurants en niet te vergeten Tuschinski, de bioscoop die beroemd is vanwege zijn Art Deco-inrichting en waar vaak filmpremières worden gehouden. Al met al is Grachtengordel Zuid een wijk met een breed aanbod aan kunst, cultuur, vertier, werken en wonen.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder