Vorige | Volgende

Amstel 186 HS 1017AG Amsterdam, Rembrandtpleinbuurt

Vraagprijs € 625.000 

Bouwjaar
1905
Woonoppervlakte
74 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

**Please find the English translation below**


Wonen aan de Amstel met direct uitzicht op de Stopera? 's Avonds je oren spitsen om de muziek te kunnen horen of de bootjes op het water bekijken vanuit je eigen luxe huis?
We zijn trots dit prachtig monumentale en lichte appartement aan te kunnen bieden. Voorheen was dit een kapperszaak, maar sinds kort heeft het appartement een woonbestemming, en kun je alles geheel naar eigen smaak verbouwen en inrichten.
Nieuwsgierig geworden naar deze makkelijk bereikbare plek in hartje Amsterdam? Bel ons voor het maken van een afspraak, één van onze makelaars leidt je graag rond!

LOCATIE:
Deze omgeving mag met recht een van de leukste en meest bruisende delen van de stad worden genoemd. Veel jonge, creatieve ondernemers en jonge bewoners zorgen voor een levendige sfeer.
Het pand ligt letterlijk in de bocht die de Amstel daar maakt en biedt een schitterend uitzicht over de Staalkade, Stopera, Groenburgwal en Blauwbrug.
In de directe omgeving zijn er tal van leuke en hoogwaardige horecagelegenheden, musea en bezienswaardigheden. Carre, de Hermitage en de Hortus om er maar een paar te noemen. Het Rembrandtplein, Waterlooplein en de grachtengordel liggen letterlijk om de hoek, evenals de geliefde Utrechtsestraat met een groot aanbod winkels en horeca. De gezellige De Pijp vind je op slechts 5 minuten fiets-afstand. Ondanks de centrale ligging is er vrij uitzicht aan de voorzijde over de gracht.

INDELING:
Op dit moment bestaat de ruimte uit een begane grond-verdieping met daarboven een entresol/vide. Op de begane grond is er voldoende ruimte voor een eetkamer + zithoek, op de eerste verdieping kunnen 2 slaapkamers en een badkamer worden gerealiseerd. De keuze is aan jou wat je wilt en hoe je het wilt. Tussen de foto's staan een aantal artist impressions ter inspiratie.

BIJZONDERHEDEN:

-Het appartement staat op eigen grond;
-Bouwjaar 1905;
-Servicekosten € 140 per maand;
-VvE bestaande uit 3 leden, professioneel beheerd door Amsterdam VvE;
-Voormalig kapsalon met woonbestemming (woon / winkelfunctie);
-Een energielabel is niet nodig omdat het een monument betreft, monumentnummer 221;
-Voor de op te nemen clausules verwijzen we je door het formulier "op te nemen clausules in de koopakte";
-Oplevering in overleg, kan snel.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundig (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundig genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien.

==================================English=================================


Living on the Amstel with a direct view of the Stopera? Prick up your ears in the evening to hear the music or watch the boats on the water from your own luxury home?
We are proud to offer this beautiful monumental and bright apartment. Previously this was a hairdresser, but recently the apartment has a residential purpose, and you can renovate and furnish everything to your own taste.
Curious about this easily accessible place in the heart of Amsterdam? Call us to make an appointment, one of our brokers will be happy to show you around!

LOCATION:

This area can rightfully be called one of the nicest and most vibrant parts of the city. Many young, creative entrepreneurs and young residents ensure a lively atmosphere.
The property is literally in the bend that the Amstel makes there and offers a magnificent view over the Staalkade, Stopera, Groenburgwal and Blauwbrug.
In the immediate vicinity there are numerous fun and high quality restaurants, museums and attractions. Carre, the Hermitage and the Hortus to name but a few. The Rembrandtplein, Waterlooplein and the canals are literally around the corner, as well as the popular Utrechtsestraat with a wide range of stores and restaurants. The lively De Pijp area is just 5 minutes away by bike. Despite its central location there is an unobstructed view to the front over the canal.

LAYOUT:

At present the space consists of a first floor with a mezzanine / loft above. On the first floor there is enough space for a dining room + sitting area, on the second floor 2 bedrooms and a bathroom can be realized. The choice is yours what you want and how you want it. Between the photos are some artist impressions for inspiration.

DETAILS:

-The apartment stands on private land;
-Built in 1905;
-Service costs €140 per month;
-VvE consisting of 3 members, professionally managed by Amsterdam VvE;
-Former hairdresser with residential destination (residential / retail function);
-An energy label is not required because it is a monument, monument number 221;
-For the clauses to be included we refer you to the form "to include clauses in the sales contract";
-Delivery in consultation, can be fast.


This information has been compiled by us with the necessary care. However, on our part, no liability is accepted for any incompleteness, inaccuracy or otherwise, or the consequences thereof. All specified sizes and surfaces are indicative. The buyer has his own duty to investigate all matters that are important to him or her. The real estate agent acts as an advisor to the seller regarding this property. We advise you to engage an expert (NVM) broker who will guide you through the purchase process. If you have specific wishes regarding the home, we advise you to inform your purchasing broker in good time and to conduct an independent investigation into this. If you do not engage an expert representative, you consider yourself competent enough by law to be able to oversee all matters of importance.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
2021-07-30
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
benedenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1905

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
74 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3

Energie

Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Grachtengordel-Zuid

Grachtengordel-Zuid is het deel van de Amsterdamse grachtengordel (met de vier hoofdgrachten Singel, Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht) tussen de Leidsestraat en de Amstel. De grootste dwarsstraten in dit deel van de grachtengordel zijn de Nieuwe Spiegelstraat, de Vijzelstraat, de Reguliersgracht en de Utrechtsestraat.
UNESCO werelderfgoedlijst
De grachtengordel staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en wordt gekenmerkt door de breedte van de grachten en de relatief grotere panden. De zuidelijke gordel heeft, net als de rest van de grachtengordel, een rijke geschiedenis en er bevinden zich veel kantoren, bezienswaardigheden en musea, zoals Foam en Museum Van Loon. Maar ook wordt er gewoon gewoond; eind 2017 woonden er 5500 inwoners in dit deel van de stad.
Uitgaan, winkelen en sightseeing in de grachtengordel
De vier eerdergenoemde dwarsstraten hebben elk een andere toevoeging aan de stad. Zo staat het Spiegelkwartier bekend om de antiquairs, galeries en juweliers. De Vijzelstraat is een grote verkeersader tussen de ten zuiden van de grachtengordel gelegen Pijp en het Muntplein, een centraler in de stad gelegen plein met beroemde toren, De Munt. De Reguliersgracht is een van de meest pittoreske dwarsgrachten van de stad en de nabijgelegen Utrechtsestraat een van de leukste winkelstraten, met – in tegenstelling tot het winkelaanbod in koopgoten - unieke winkels zoals platenspeciaalzaak Concerto. Om de hoek van de Utrechtsestraat ligt het bekende uitgaansgebied rondom het Rembrandtplein, met cafés en restaurants en niet te vergeten Tuschinski, de bioscoop die beroemd is vanwege zijn Art Deco-inrichting en waar vaak filmpremières worden gehouden. Al met al is Grachtengordel Zuid een wijk met een breed aanbod aan kunst, cultuur, vertier, werken en wonen.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder