Vorige | Volgende

Amstel 204 1017AH Amsterdam, Rembrandtpleinbuurt

Vraagprijs € 1.750.000 

Bouwjaar
-1906
Woonoppervlakte
270 m²
Aantal kamers
9
Perceeloppervlakte
73 m²

Omschrijving

WONEN AAN DE AMSTEL!

Op een unieke locatie gelegen, geheel monumentaal grachtenpand aan de Amstel, bestaande uit 5 woonlagen met een dakterras. Vanuit elke verdieping een fenomenaal en historisch uitzicht op een van de mooiste delen aan de Amstel.

Het pand heeft een woonoppervlak van ca 270 m2, staat op eigen grond. Intern is modernisatie de moeite waard. Voor een impressie zie de foto's na de tekst: sfeerimpressie na verbouwing. Het souterrain en de bel-etage hebben bestemming bedrijf/kantoor, bestemmingswijziging is mogelijk. De daarboven gelegen etages zijn bestemd voor wonen. De indeling is multifunctioneel. Het souterrain kan eenvoudig apart of als onderdeel van het geheel worden gebruikt.

Locatie
De locatie is uniek met de Amstel als voortuin, uitzicht op de Stopera, Hermitage en Waterlooplein. Gelegen ter hoogte van de Blauwbrug tussen Amstelstraat en Herengracht. Op loopafstand bevinden zich alle interessante facetten die Amsterdam te bieden heeft; zoals het Rembrandtplein, het Waterlooplein, de Stopera met parkeergarage, Carré, de Utrechtsestraat met een mooi en divers winkelaanbod en het Rokin. In de directe omgeving is een scala aan goede restaurants en gezellige terrasjes. De ligging is eveneens gunstig ten opzichte van het openbaar vervoer.

Indeling
Sous: eigen entree vanaf de straat, bedrijfsruimte.
Bel etage: entree, bedrijfsruimte.
Eerste verdieping: woon-/slaapkamer gelegen aan de voorzijde met een prachtig uitzicht over de Amstel. Aan de achterzijde zijn de keuken en badkamer (douche en toilet) gelegen met separaat toilet.
Tweede verdieping: aan de voorzijde is de woonkamer gelegen. Dit is een bijzonder sfeervolle kamer met hoge plafonds, originele schouw en monumentale houtenvloer met brede vloerdelen. Vanuit de woonkamer wederom een prachtig uitzicht over de Amstel. Aan de achterzijde is de slaapkamer gelegen met badkamer (ligbad) en separaat toilet.
Derde verdieping: de bovenste etage is een gezellige woon-/slaapkamer. Badkamer met douche en toilet. Tevens is er een dakterras van ca. 16 m2. Welke vanuit het gemeenschappelijke trappenhuis bereikbaar is.

Bijzonderheden:
• Gebruiksoppervlakte wonen ca 270 m2 (meetrapport aanwezig)
• Buitenruimte ca 16 m2
• Bruto inhoud 774 M3
• Gelegen op eigen grond!
• Originele details aanwezig zoals balken plafonds
• Rijks monument (zie www.monumenten.nl voor de mogelijkheden)
• De fundering is gedeeltelijk vernieuwd
• Geheel pand, leeg opgeleverd
• Verwarming middels 2 nieuwe c.v. ketels (Intergas)
• Uitstekend geschikt voor kantoor/bedrijf aan huis, B&B etc!

Kortom een pand met diverse mogelijkheden op een magnifieke locatie!

++++++++++
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
29-02-2020
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
-1906

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
270 m²
Perceeloppervlakte
73 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
9
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Grachtengordel-Zuid

Grachtengordel-Zuid is het deel van de Amsterdamse grachtengordel (met de vier hoofdgrachten Singel, Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht) tussen de Leidsestraat en de Amstel. De grootste dwarsstraten in dit deel van de grachtengordel zijn de Nieuwe Spiegelstraat, de Vijzelstraat, de Reguliersgracht en de Utrechtsestraat.
UNESCO werelderfgoedlijst
De grachtengordel staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en wordt gekenmerkt door de breedte van de grachten en de relatief grotere panden. De zuidelijke gordel heeft, net als de rest van de grachtengordel, een rijke geschiedenis en er bevinden zich veel kantoren, bezienswaardigheden en musea, zoals Foam en Museum Van Loon. Maar ook wordt er gewoon gewoond; eind 2017 woonden er 5500 inwoners in dit deel van de stad.
Uitgaan, winkelen en sightseeing in de grachtengordel
De vier eerdergenoemde dwarsstraten hebben elk een andere toevoeging aan de stad. Zo staat het Spiegelkwartier bekend om de antiquairs, galeries en juweliers. De Vijzelstraat is een grote verkeersader tussen de ten zuiden van de grachtengordel gelegen Pijp en het Muntplein, een centraler in de stad gelegen plein met beroemde toren, De Munt. De Reguliersgracht is een van de meest pittoreske dwarsgrachten van de stad en de nabijgelegen Utrechtsestraat een van de leukste winkelstraten, met – in tegenstelling tot het winkelaanbod in koopgoten - unieke winkels zoals platenspeciaalzaak Concerto. Om de hoek van de Utrechtsestraat ligt het bekende uitgaansgebied rondom het Rembrandtplein, met cafés en restaurants en niet te vergeten Tuschinski, de bioscoop die beroemd is vanwege zijn Art Deco-inrichting en waar vaak filmpremières worden gehouden. Al met al is Grachtengordel Zuid een wijk met een breed aanbod aan kunst, cultuur, vertier, werken en wonen.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder