Vorige | Volgende

Amstel 238 1017AK Amsterdam, Amstelveldbuurt

Vraagprijs € 1.285.000 

Bouwjaar
1672
Woonoppervlakte
167 m²
Aantal kamers
6
Perceeloppervlakte
46 m²

Omschrijving

Charmant grachtenhuis met een functionele indeling t.b.v. een gezin. Rijksmonument met mooie halsgevel, totaal 167 m² bruto oppervlakte. die zijn verdeeld over 5 praktisch ingedeelde woonlagen met totaal 7 vertrekken.

*English text below*

Stenen buitenstoep met toegang tot het pand. Hal met oud marmeren vloer. Woonkamer met deels hoog plafond en groot raam aan de voorzijde. Aan de achterzijde ramen aan het lichthof. Op deze verdieping is er een badkamer met douche, wastafel en toilet. De ondergelegen souterrainverdieping is zowel binnendoor als buitenom met eigen entree te betreden. Hier is een woonkeuken gesitueerd met ruimte voor een grote eettafel. Verder zijn er veel inbouwkasten.

De eerste verdieping is opgedeeld in een voorkamer met uitzicht op de Amstel en een achterkamer met ramen aan het lichthof. In het midden is er een badkamer met een douche, wastafel en toilet.

De tweede verdieping heeft eveneens een voorkamer en een achterkamer met in het midden een badkamer met een douche en wastafel. Op de overloop is er een apart toilet met fonteintje.

De derde verdieping is een open kapverdieping met aan de voorzijde de woonkamer en aan de achterzijde in een uitbouw de lichte keuken. Op deze uitbouw is een terras gesitueerd welke toegankelijk is vanuit de dakkapel.

In de nok is er nog een berging aanwezig welke toegankelijk is via een luik.

Ligging:
De woning is gelegen in het Centrum van Amsterdam aan de Amstel nabij de hoek van de Keizersgracht en de Kerkstraat.

Een bijzonder aantrekkelijke omgeving door o.a. een uitgebreid aanbod van prettige winkels op de Utrechtsestraat en op loopafstand van het gezellige Amstelveld en om de hoek bij de Asvo-school.

Goed bereikbaar middels het openbaar vervoer via de tramlijnen 4 en 10 op het Frederiksplein en de Utrechtsestraat. Tevens gunstig gelegen ten opzichte van het Amstelstation en het metrostation aan de Wibautstraat en het Weteringcircuit.

Bijzonderheden
Bruto oppervlakte wonen ca. 167 m²
Gebruiksoppervlakte ca. 130 m² (NEN:2580)
Eigen grond
Rijksmonument
Patio en terras
Unieke locatie
Kijk voor meer informatie op de website van het Nationaal Monumenten Portaal, Restauratiefonds en Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed met betrekking tot mogelijke subsidies.
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting

-----------------------------------------------

Charming canal house with an excellent layout for a family. Listed national heritage property with a beautiful neck gable, spanning a total of 167 sqm gross floor area and 5 well-configured levels with a total of 7 rooms.

Stone steps to the building. Hall with antique marble flooring. Living room with a section with a tall ceiling and a large window at the front. At the rear, windows overlooking the atrium. This level includes a bathroom with a shower, sink and toilet. The basement floor can be accessed from inside and a private street entrance. This level encompasses a kitchen/lounge with countless fitted cabinets and room for a large dining table.

The first floor features a front room with a view of Amstel river and a back room overlooking the atrium. Central bathroom with a shower, sink and toilet.

The second floor also features a front room and a back room and a central bathroom with a shower and a sink. There is a separate restroom off the landing with a toilet and a washbasin.

The third floor is an open-plan attic space with a living room at the front and a bright kitchen in the extension at the rear. The roof deck situated on top of this extension can be accessed via the dormer.

Just under the roof ridge is a storage area, accessible via a hatch.

Location:
The property is in Amsterdam's city center on Amstel river, nearby the corner of Keizersgracht and Kerkstraat.

An exceptionally appealing area with a wide range of lovely shops on Utrechtsestraat, within walking distance of bustling Amstelveld and around the corner from the Asvo-school.

Excellent connectivity by public transportation via trams 4 and 10 on Frederiksplein and Utrechtsestraat. Equally favorable location relative to Amstel station and the metro station on Wibautstraat and Weteringcircuit.

Specifications
Gross residential floor area ca. 167 sqm
Usable residential floor area ca. 130 sqm (NEN:2580)
Freehold property
Listed national heritage property (Rijksmonument)
Patio and terrace
Unique location
For more information about potential subsidies, please consult the website of Nationaal Monumenten Portaal, Restauratiefonds and Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.
The Measurement Code is based on NEN2580 standards. The Measurement Code is intended to ensure a more universal survey method for indicating total net internal area (usable floor area). The Measurement Code cannot fully preclude discrepancies between individual surveys, due to e.g. differences regarding interpretation, rounding and restrictions to conducting measurement surveys.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
17-12-2020
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woning
grachtenpand
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1672

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
167 m²
Perceeloppervlakte
46 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
6
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Grachtengordel-Zuid

Grachtengordel-Zuid is het deel van de Amsterdamse grachtengordel (met de vier hoofdgrachten Singel, Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht) tussen de Leidsestraat en de Amstel. De grootste dwarsstraten in dit deel van de grachtengordel zijn de Nieuwe Spiegelstraat, de Vijzelstraat, de Reguliersgracht en de Utrechtsestraat.
UNESCO werelderfgoedlijst
De grachtengordel staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en wordt gekenmerkt door de breedte van de grachten en de relatief grotere panden. De zuidelijke gordel heeft, net als de rest van de grachtengordel, een rijke geschiedenis en er bevinden zich veel kantoren, bezienswaardigheden en musea, zoals Foam en Museum Van Loon. Maar ook wordt er gewoon gewoond; eind 2017 woonden er 5500 inwoners in dit deel van de stad.
Uitgaan, winkelen en sightseeing in de grachtengordel
De vier eerdergenoemde dwarsstraten hebben elk een andere toevoeging aan de stad. Zo staat het Spiegelkwartier bekend om de antiquairs, galeries en juweliers. De Vijzelstraat is een grote verkeersader tussen de ten zuiden van de grachtengordel gelegen Pijp en het Muntplein, een centraler in de stad gelegen plein met beroemde toren, De Munt. De Reguliersgracht is een van de meest pittoreske dwarsgrachten van de stad en de nabijgelegen Utrechtsestraat een van de leukste winkelstraten, met – in tegenstelling tot het winkelaanbod in koopgoten - unieke winkels zoals platenspeciaalzaak Concerto. Om de hoek van de Utrechtsestraat ligt het bekende uitgaansgebied rondom het Rembrandtplein, met cafés en restaurants en niet te vergeten Tuschinski, de bioscoop die beroemd is vanwege zijn Art Deco-inrichting en waar vaak filmpremières worden gehouden. Al met al is Grachtengordel Zuid een wijk met een breed aanbod aan kunst, cultuur, vertier, werken en wonen.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder