Vorige | Volgende

Amstel 260 1017AL Amsterdam, Amstelveldbuurt

Vraagprijs € 1.980.000 

Bouwjaar
1941
Woonoppervlakte
188 m²
Aantal kamers
8

Omschrijving

Heerlijk, modern en multifunctioneel woonhuis met werkelijk een ''one million view''.

*English text below*

Hoekhuis met een onwaarschijnlijk mooi en vrij uitzicht over de Amstel en de Magere Brug. Wijds licht en in een levendige setting. 'S avonds met één van de meest romantische zichten op de Amstel.

Dit huis omvat ruim 188 m², doch voelt meteen groter, mede door de hoekligging en de vele ramen.

Verdeeld over 6 prettig ingedeelde en steeds weer verrassende woonlagen met twee adressen en een dubbele bestemming. Het geheel is in 2004 gerenoveerd en in 2011 verbouwd tot een modern en vrij tijdloos huis. Bij de renovatie zijn hoogwaardige materialen toegepast en het pand is altijd goed onderhouden.

Mooi vooral in dit huis is dat het pand een ultieme ''Amstelzicht'' ervaring heeft.

Indeling:
Beletage/souterrain: apart entree aan de Amstel met een aparte bedrijfsruimte van ca 18 m². Thans in gebruik als hobby/bergruimte/wasruimte. Met een tweede entree aan de Kerkstraat met toilet, garderobe en opgang naar het woongedeelte.

Eerste verdieping: overloop en hal met een aan de Amstelzijde gelegen woonkeuken, met erker en grote ramen met een prachtig uitzicht. Een compleet moderne keuken met een fraaie granito keukenblad. De verdieping is voorzien van een houten parketvloer.

Tweede verdieping: overloop met entree naar de tweede badkamer en met nog twee aparte slaapkamers. Één van de slaapkamers is in gebruik als studeer/werkkamer.

Derde verdieping: overloop met apart toilet, een master suite met aparte badkamer, kleedruimte en de hoofdslaapkamer.

Vierde verdieping: riante en super lichte woonkamer van bijna 40 m² met zes raampartijen, een pantry en een prachtige houthaard.

Vijfde verdieping: grote overloop met veel licht met toilet, cv/wasruimte en een intieme slaapkamer. Vanaf de overloop is toegang tot het dakterras van ruim 12 m². Van hier wederom een prachtig uitzicht.

Ligging:
Gelegen op een uitstekende hoeklocatie nabij de Amstel.

Uit de drukte en toch met alle grootstedelijke voorziening om de hoek. Heel goed bereikbaar middels het openbaar vervoer en goede ontsluiting naar de Ring.

De winkels, restaurants en traiteurs zijn in de Utrechtsestraat. Goede basisscholen op Frederiksplein en de Nieuwe Looiersstraat.

Bijzonderheden
- Eigen grond
- Beschermd stadsgezicht
- Unesco
- Woning is in 2004 volledig gerenoveerd en in 2011 verbouwd.
- Woon - en kantoor bestemming
- Woning wordt onder N.K.V. (Notaris Kosten Verkoper) verkocht. De kosten voor het opstellen van de koop- en leveringsakte zijn ten laste van de verkoper
- Dakterras betreft een gedoog situatie
- Centrale deuropening/intercom (Comelit) systeem met camera bedienbaar vanaf alle verdiepingen
- Centraal aangestuurde geluidsinstallatie (HEOS) op de verdiepingen
- Mechanische ventilatie alle verdiepingen
- 2 parkeervergunningen
- De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting

-----------------------

Fabulous, modern and multi-functional home with a real ''one-in-a-million view''.

Corner home with an unbelievable, unobstructed view of Amstel river and the iconic Magere Brug bridge. Big skies in a vibrant setting. In the evening, this is one of the most romantic views of Amstel river the city has to offer.

This home spans over 188 sqm, yet feels even bigger, which is in part due to its corner positioning and countless windows.

Spanning 6 well-configured, surprising levels, this home has two addresses and mixed zoning. The property was renovated in 2004 and remodeled in 2011, resulting in a contemporary, timeless home. The renovated incorporated premium materials and the building is consistently well-maintained.

The best feature of this home is that it is the epitome of the ''Amstelzicht''(Amstel view) experience.

Layout:
Raised ground floor/basement: separate entrance off Amstel with a separate commercial space of ca. 18 sqm. Currently in use as a workshop/storage area/laundry room. With a second entrance off Kerkstraat with a restroom, coat area and stairs to the main level.

First floor: landing and hall with a kitchen/lounge facing Amstel, with a bay and large windows offering a stunning view. A fully equipped modern kitchen with a stunning granite countertop. This level is fitted with wooden parquet flooring.

Second floor: landing with access to the second bathroom and two separate bedrooms. One of the bedrooms is currently used as a study/ home office.

Third floor: landing with a separate restroom, master suite with a separate bathroom, dressing room and the main bedroom.

Fourth floor: generous and super-bright living room of nearly 40 sqm with six windows, a pantry and beautiful wood-burning fireplace.

Fifth floor: large, bright landing with a restroom, utility room with the central heating unit and laundry and an intimate bedroom. The landing also accesses the roof deck spanning over 12 sqm. This deck also offers a magnificent view.

Location:
Situated in a prime corner location nearby Amstel.

Away from the masses yet around the corner from all urban amenities. Excellent accessibility by public transportation and excellent connectivity to the A10 beltway.

A wide selection of shops, restaurants and delis can be found on Utrechtsestraat. Good elementary schools on Frederiksplein and Nieuwe Looiersstraat.

Specifications:
- Freehold property
- Protected cityscape
- Unesco world heritage site
- Property fully renovated in 2004 and remodeled in 2011.
- Designated purpose: mixed residential/ commercial
- Property sale subject to N.K.V. (Notarial fees paid by seller). The expenses for drafting the purchase agreement and
the deed of transfer will be for the expense of the seller.
- Status of the roof deck is tolerated
- Central door opener /intercom (Comelit) system with a camera, can be operated from all floors
- Centrally controlled audio system (HEOS) on all floors
- Mechanical ventilation on all floors
- 2 parking permits
- The Measurement Code is based on NEN2580 standards. The Measurement Code is intended to ensure a more universal survey method for indicating total net internal area (usable floor area). The Measurement Code cannot fully preclude discrepancies between individual surveys, due to e.g. differences regarding interpretation, rounding and restrictions to conducting measurement surveys.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
10-09-2020
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1941

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
188 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
8
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Grachtengordel-Zuid

Grachtengordel-Zuid is het deel van de Amsterdamse grachtengordel (met de vier hoofdgrachten Singel, Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht) tussen de Leidsestraat en de Amstel. De grootste dwarsstraten in dit deel van de grachtengordel zijn de Nieuwe Spiegelstraat, de Vijzelstraat, de Reguliersgracht en de Utrechtsestraat.
UNESCO werelderfgoedlijst
De grachtengordel staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en wordt gekenmerkt door de breedte van de grachten en de relatief grotere panden. De zuidelijke gordel heeft, net als de rest van de grachtengordel, een rijke geschiedenis en er bevinden zich veel kantoren, bezienswaardigheden en musea, zoals Foam en Museum Van Loon. Maar ook wordt er gewoon gewoond; eind 2017 woonden er 5500 inwoners in dit deel van de stad.
Uitgaan, winkelen en sightseeing in de grachtengordel
De vier eerdergenoemde dwarsstraten hebben elk een andere toevoeging aan de stad. Zo staat het Spiegelkwartier bekend om de antiquairs, galeries en juweliers. De Vijzelstraat is een grote verkeersader tussen de ten zuiden van de grachtengordel gelegen Pijp en het Muntplein, een centraler in de stad gelegen plein met beroemde toren, De Munt. De Reguliersgracht is een van de meest pittoreske dwarsgrachten van de stad en de nabijgelegen Utrechtsestraat een van de leukste winkelstraten, met – in tegenstelling tot het winkelaanbod in koopgoten - unieke winkels zoals platenspeciaalzaak Concerto. Om de hoek van de Utrechtsestraat ligt het bekende uitgaansgebied rondom het Rembrandtplein, met cafés en restaurants en niet te vergeten Tuschinski, de bioscoop die beroemd is vanwege zijn Art Deco-inrichting en waar vaak filmpremières worden gehouden. Al met al is Grachtengordel Zuid een wijk met een breed aanbod aan kunst, cultuur, vertier, werken en wonen.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder