Vorige | Volgende

Amstel 75 1018EK Amsterdam, Weesperbuurt

Vraagprijs € 3.200.000 

Bouwjaar
1905
Woonoppervlakte
301 m²
Aantal kamers
8
Perceeloppervlakte
92 m²

Omschrijving

Uniek geheel pand aan de Amstel recht tegenover de MAGERE BRUG met vanaf elke verdieping magisch uitzicht over deze prachtige bezienswaardigheid van Amsterdam. Het woonhuis heeft een totale woonoppervlakte van 300 m2, maar voelt zelfs nog ruimer door de zeer speelse indeling verdeeld over maar liefst 5 woonlagen. Naast de patio stadstuin op de begane grond, bevindt er zich ook nog een royaal dakterras aan de achterzijde, alsmede een uniek dakterras met veel privacy op de bovenste verdieping die een ongekend mooi uitzicht geeft over de Amstel, de magere brug en over de daken van het echte Amsterdamse uitzicht met grachtenpanden waar onze hoofdstad bekend om staat.

De afwerking is subliem, er is gekozen voor een stijlvolle afwerking waarbij de authentieke details mooi samen komen met modern design van de drie badkamers en de geplaatste verbindingstrappen met glasombouw. Deze zorgen voor bijzonder veel lichtinval in het al zo ruime pand. Een bijzonder Rijksmonument met nieuwe fundering op een A-locatie in het centrum van Amsterdam gelegen op eigen grond.

Indeling:

Het woonhuis is verdeeld over een bel-etage, 1e , 2e en derde verdieping alsmede een souterrain en kent de volgende indeling:

Bel-etage: Middels een bordes trap toegang naar de hoofdingang. Glazen vestibule, entree naar de woonkamer die door middel van de zeer hoge raampartijen aan de voorzijde veel lichtinval heeft. Dit wordt nog eens versterkt door de patio tussenruimte die centraal in de woning is gelegen. De woonverdieping is smaakvol afgewerkt met een rustieke houten vloer, een charmant balkenplafond en een sfeervolle open haard met marmeren schouw. Vanaf de voorzijde is er mooi uitzicht over het vaarwater van de Amstel alsmede op de bekende Magere Brug. In het ruime achterhuis is de moderne woonkeuken gesitueerd met houten fronten en stoer stenen blad. Deze beschikt over alle denkbare inbouwapparatuur, een open haard en een grote tegelvloer. Middels een wenteltrap bij het lichthof en via een afsluitbaar vide zijn de overige verdiepingen te bereiken.

Souterrain: Toegang middels een eigen entree onder de bordestrap aan de voorzijde: hal, binnenkomst in de ruime kamer die voor diverse doeleinden gebruikt zou kunnen worden, onder andere als kantoor of als zitkamer. De tweede hal met toilet verbindt de voorkamer met het achterhuis en is thans ingericht als logeer-/slaapkamer en beschikt over een eigen badkamer met speels ingedeeld bad, een inloopdouche en een handig opgesteld wasmeubel. Aan de voorzijde van deze verdieping is nog een extra kamer die handig voor opslag gebruikt kan worden.

Eerste verdieping: De eerste verdieping is helemaal ingericht als master bedroom en kan oprecht gekenmerkt worden als de slaapkamer met het mooiste uitzicht van Amsterdam. Wakker worden en vanuit bed zicht hebben op de voorbij varende bootjes op de Amstel! De unieke plafondhoogte, hoge raampartijen en een open haard maken de gehele sfeer af. Er is een zeer royale op maat gemaakte walk in closet

gecreëerd en de gehele ruimte in het achterhuis in ingericht als badkamer. Deze beschikt over een ligbad, een zeer groot wastafelmeubel met dubbele wasbak, een toilet, een bidet en een inloopdouche. De bijzondere lichtstrook die geplaatst is in de badkamer zorgt ervoor dat het geheel in moderne stijl is afgewerkt.

Tweede verdieping: Deze gehele etage is ingedeeld als een zelfstandig appartement waarbij er een fijne woon-/slaapkamer aan de voorzijde gelegen is, met een keuken aan het lichthof voorzien van diverse comfort en centraal in het midden de verzorgde badkamer voorzien van douche, wastafel en toilet. Vanaf het trappenhuis met glazen ombouw is er aan de achterzijde toegang naar het zeer grote dakterras van 18 m2.

Derde verdieping: Vanaf de binnendoor trap vanuit de tweede verdieping is er toegang naar de kapverdieping, waar zich twee ruimtes/kamers bevinden die zich uitstekend lenen voor opslag en als mooie fitnessruimte. Vanaf de voorste kamer is er een trap die naar het dakterras op de bovenste verdieping leidt. Deze heeft een uniek en spectaculair uitzicht over de prachtige grachtenpanden aan de Amstel, het vaarwater met de bootjes en uiteraard het zicht op de Magere Brug. Voorzien van een buitendouche.

Kenmerken:

- Gelegen op eigen grond
- Conform de nen2580 meting bedraagt de totale woonoppervlakte 300,08m2.
- Conform de nen2580 meting bedraagt de totale oppervlakte van de dakterassen 38,86 m2.
- Gelegen in een karakteristiek pand welke gekenmerkt is als een Rijksmonument en gebouwd in 1905.
- Zeer charmante woning met direct uitzicht op de mooie Magere Brug.
- Twee royale dakterrassen en een patio tuin, zonnig, veel privacy en fantastisch uitzicht.
- Geheel pand aan de Amstel!
- Kadastraal bekend; Gemeente Amsterdam, sectie O, nummer 897, kadastrale grootte 92 m2
- Gelegen op een fantastische locatie in het centrum van Amsterdam, met alle voorzieningen zeer nabij.
- Nieuwe fundering

Omgeving: Op een unieke locatie ligt dit prachtige grachtenpand van 300 m². In het centrum, om de hoek van de Theater Carré en de Hermitage, met uitzicht op de Amstel en de Magere Brug. In de directe omgeving liggen ook de Stopera, Artis en het Rembrandtplein. Het centrum is aangewezen als Unesco Erfgoed. Wonen en werken aan een rustige gracht, met op loopafstand winkels, sportfaciliteiten en de gezelligheid van vele restaurants en café´s. Voor de boodschappen kunt u terecht bij de Spar, maar voor de liefhebber garandeert de nabijheid van de Utrechtsestraat ook vele gespecialiseerde winkels. Middels de uitvalswegen S116 (IJ-tunnel), S112 (Weesperstraat) is de Ring A-10 zeer goed bereikbaar. Tevens bevinden zich uitstekende openbaar vervoerverbindingen in de directe nabijheid van het huis. De metro is aan het einde van de straat en om de hoek bij de Stopera.


*************

Unique whole building on the Amstel opposite of the MAGERE BRUG with magical views from all floors over this beautiful Amsterdam landmark. The house has a total living area of ??300 m2, but feels even more spacious due to the playful layout spread over 5 floors. In addition to the patio city garden on the ground floor, there is also a spacious rooftop terrace at the rear, as well as a unique rooftop terrace with a lot of privacy on the top floor, which offers an unprecedented beautiful view over the Amstel, the Magere Brug and the real Amsterdam view with canal houses that our capital is known for.

The finishing is sublime. The building has authentic details which combine nicely with the modern design of the three bathrooms and the connecting stairs with glass casing. These provide a lot of light in the already spacious building. A special national monument with new foundations on an A-location in the centre of Amsterdam located on its own land.

Layout:

The house is divided over a first floor, second and third floor as well as a basement and has the following layout:

First floor: Access to the main entrance via a landing staircase. Glass vestibule, entrance to the living room with a lot of light through the high windows at the front. This is further enhanced by the patio space that is located in the centre of the house. The living area is tastefully finished with a rustic wooden floor, a charming beamed ceiling and an attractive marble fireplace. In the front of the building there is a beautiful view over the water of the Amstel as well as the famous Magere Brug. In the annex is the modern kitchen with wooden fronts and sturdy stone top. This has all built-in appliances, a fireplace and a large tile floor. The other floors can be reached by a spiral staircase at the light court and via a lockable loft.

Basement: Access through the private entrance under the steps at the front: hall, entrance into the spacious room which could be used for various purposes, such as an office or as a sitting room. The second hall with toilet connects the front room to the annex and is now furnished as a guest / bedroom and has a private bathroom with a playfully arranged bath, a walk-in shower and a conveniently arranged washbasin. At the front of this floor is an extra room that can be used for storage.

First floor: The first floor is fully furnished as a master bedroom that could be characterized as the bedroom with the best view of Amsterdam. Wake up and have a view of the passing boats on the Amstel from your bed! The unique ceiling height, high windows and a fireplace complete the entire atmosphere. There is a very generous custom-made walk-in closet. The entire space in the back of the house functions as a bathroom with a bath, a very large washbasin with double sink, a toilet, a bidet and a walk-in shower. The special light strip placed in the bathroom ensures that the space is finished in a modern style.

Second floor: This entire floor is classified as an independent apartment where a nice living / bedroom is located at the front, with a kitchen at the with various comfort. In the middle of this floor is the well-kept bath
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
2021-04-02
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
grachtenpand
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1905

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
301 m²
Perceeloppervlakte
92 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
8

Energie

Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Weesperbuurt/Plantage

Oost staat bekend als de stille kant van het Centrum, een gebied met veel groen, water en grote (culturele) instellingen. Deze eigenschappen maken de oostelijke binnenstad tot een aantrekkelijk woongebied. Vergeleken met de binnenstad wonen in deze buurten veel jongeren. Oost is met de Oostelijke Eilanden en het oude havengebied nog een relatief onbebouwd gebied waar veel zal veranderen. Ook de Weesper- en Plantagebuurt ontwikkelt zich nog volop.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder