Vorige | Volgende

Amsteldijk 116 I 1078RR Amsterdam, IJselbuurt Oost

Vraagprijs € 695.000 

Bouwjaar
1923
Woonoppervlakte
126 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

Wonen in een monumentaal pand met een vrij uitzicht over de Amstel? Dat is mogelijk bij deze ruime (126 m2) en lichte vierkamer woning met een zonnig (west) gelegen balkon en een eigen entree en trapopgang.
De woning is maar liefst dik 10 meter breed en door de vele raampartijen erg licht. De eigen entree en praktische indeling zorgen ervoor dat de woning een fijne balans biedt van wonen, slapen en eventueel werken.

De riante woonkamer (voormalige en suite) heeft een erker aan de voorzijde en openslaande deuren naar een balkon (oost). Vanaf dit balkon heeft u een fraai uitzicht over de Amstel.
De eetkeuken is enkele jaren geleden gemoderniseerd en beschikt over een natuurstenen werkblad en diverse inbouwapparatuur.
De hoofdslaapkamer ligt aan de rustige achterzijde en is voorzien van vaste kasten en een directe toegang tot de badkamer. Het sanitair is netjes en eenvoudig. Er is een separaat toilet met fontein en een badkamer met een ligbad, wastafel en een granito vloer.
Daarnaast heeft de woning nog een goede tweede slaapkamer en een werkkamer.

Kortom een bijzondere woning op een geweldige locatie.

Bijzonderheden:
- Ruime woning van ca. 126 m2
- Vrij uitzicht over de Amstel
- Twee balkons
- Geheel voorzien van dubbele beglazing
- Gemeentelijk monument
- Ouderdoms-, asbest- en niet-zelfbewoningsclausule zijn van toepassing

English translation:
Want to live in a monumental building with an unobstructed view over the Amstel? This is possible with this spacious (126 m2) and bright four-room house with a sunny (west) located balcony and its own entrance and staircase.
The house is no less than 10 meters wide and very light because of the many windows. The private entrance and practical layout ensure that the house offers a nice balance of living, sleeping and possibly working.

The spacious living room (former en suite) has a bay window at the front and French doors to a balcony. From the balcony you have a beautiful view over the Amstel.
The dining kitchen was modernized a few years ago and has a natural stone worktop and various built-in appliances.
The master bedroom is located at the quiet rear and has fitted wardrobes and direct access to the bathroom. The sanitary facilities are neat and simple. There is a separate toilet with a handbasin and a bathroom with a bath, sink and a granite floor.
In addition, the house has a good second bedroom and an office room.

In short, a special house on a great location.

Details:
- Spacious house of approx. 126 m2
- Unobstructed view over the Amstel
- Two balconies
- Fully equipped with double glazing
- Municipal monument
- Old age-, asbestos clauses are applicable

Indeling woning:
Eigen entree op de bel-etage. Trapopgang.
Eerste verdieping:
Centrale hal met toegang tot alle vertrekken. Toilet met fontein. Bergkast. Werkkamer aan de voorzijde. Woonkamer met erker en toegang tot een balkon aan de voorzijde. Badkamer. Eetkeuken met toegang tot het balkon. Slaapkamer met toegang tot het balkon. Hoofdslaapkamer met toegang tot de badkamer en het balkon.

Ligging en omgeving:
Gelegen aan de rand van de populaire woonwijk De Rivierenbuurt met vrij uitzicht over de Amstel. De woning is gelegen tussen de Amstelkade en de Vrijheidslaan.
Een gevarieerd winkelaanbod en uitgaansgelegenheden bevinden zich in de Vrijheidslaan, de Rijnstraat en de Maasstraat.
Voor groen en rust is er het Martin Luther Kingpark en is het heerlijk wandelen langs de Amstel en de Weesperzijde.
Parkeren kan voor de deur langs de openbare weg en gebeurt via een vergunningensysteem.
Openbaar vervoervoorzieningen zijn op korte afstand bereikbaar, tram- en busverbindingen. Op loopafstand ligt ook het Amstelstation. De ringweg A10 en de uitvalswegen A1, A2 en A4 zijn zeer goed bereikbaar.

Eigendomssituatie:
Er is hier sprake van een voortdurend recht van erfpacht van de gemeente Amsterdam. De canon bedraagt momenteel 1111,64 per jaar. Het huidige tijdvak loopt tot november 2046. De AB van 2000 zijn van toepassing. De gunstige aanbieding voor de overstap naar AB 2016 is tijdig aangevraagd.

Grootte:
Woonoppervlak: 126 m2
Balkons: 9 m2
Inhoud: ca. 443 m3

Vereniging van eigenaren:
De vereniging bestaat uit 3 leden. De administratie is uitbesteed aan de heer Ruisendaal. De servicekosten voor deze woning bedragen 146,- per maand. De vereniging is ingeschreven bij de KvK en beschikt over een MJOP.

Bouwjaar:
1923

Technische gegevens:
- Elektra: moderne elektrische installatie met voldoende groepen en een aardlekschakelaar
- Verwarming en warm water: via een combiketel uit 2014
- Isolatie: de gehele woning is voorzien van dubbele beglazing

Vaste lasten:
Onroerend zaakbelasting: p.m. per jaar
Rioolrecht: 144,-- per jaar (2021)
Servicekosten: 146,-- per maand
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
30-01-2021
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woning
bovenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1923

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
126 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: IJselbuurt

De IJsselbuurt is een rustige woonwijk in Amsterdam Zuid. De buurt heeft voornamelijk jaren 30′ woningen. De buurt is aan de Amstel gelegen, net iets onder de Pijp. De buurt heeft allerlei leuke hotspots zoals horeca en restaurants. De buurt ligt op loopafstand van de Amstel, het Sarphatipark en de Albert Cuypmarkt. Tevens heeft de Ijsselbuurt station Amstel van waar verschillende openbaar vervoersmiddelen beschikbaar zijn.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder