Vorige | Volgende

Amsteldijk 130 1 1078RT Amsterdam, Hemonybuurt

Bouwjaar
1923
Woonoppervlakte
62 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

*English text below*

Unieke locatie aan de Amstel!
Op een van de mooiste stukjes van de Amsteldijk bieden wij u aan dit recent volledig gerenoveerde 3-kamer appartement gelegen op de eerste verdieping van ca. 62 m² met vrij zicht op de Amstel. De woning is gelegen in de Rivierenbuurt in stadsdeel Zuid. In de buurt is van alles te doen, er zijn diverse winkels aan de Rijnstraat, alsmede vele restaurants en cafés in de gezellig nabij gelegen buurt, de Pijp en de Albert Cuypmarkt. Het appartement is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer (Amstelstation) en diverse tram– en buslijnen op loopafstand en kent een gunstige ligging voor diverse uitvalswegen, zoals de A-10.

Indeling Begane grond:
Gezamenlijk entree en trapopgang. Eerste verdieping: entree, hal, meterkast(8 groepen), grote bergkast, een zwevend toilet met fonteintje, een luxe open woonkeuken met diverse inbouwapparatuur te weten: een afzuigkap, een gaskooplaat, een vaatwasser, een koel/vriescombinatie en een wasmachine. Aansluitend de woonkamer met een prachtig uitzicht over de Amstel. Aan de achterzijde bevinden zich twee prima slaapkamers met beide kastruimte. In het midden bevindt zich de badkamer welke voor ¾ is betegeld en voorzien van een vaste wastafel met meubel, een designradiator en een douchehoek.
Het gehele appartement heeft een fraaie laminaat vloer en overal dubbel glas.

Bijzonderheden:
- VVE is in eigen beheer en bestaat uit 3 appartementsrechten
- servicekosten € 129,75 per maand
- Erfpachtperiode: tot en met 15-10-2046
- Erfpachtscanon: €522,20 per jaar (aftrekbaar)
- Bepalingen 2000(jaarlijkse indexatie)
- 2 goede slaapkamers
- Direct nabij de Amstel
- Dubbel glas
- Plafondisolatie aangebracht
- Cv combiketel Intergas (2015)
- Schilderwerk buitenzijde mei 2015
- Het Amstelstation bevindt zich op enkele minuten loopafstand
- Bouwjaar ca. 1923
- Beschermd rijksstadsgezicht
- Per 1 maart 2020 beschikbaar

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Unique location on the Amstel!
On one of the most beautiful parts of the Amsteldijk, we offer you this recently fully renovated 3-room apartment on the first floor of approximately 62 m² with a view over the Amstel. The property is located in the Rivierenbuurt in the South district. There's a lot to do in the neighborhood, there are various shops on the Rijnstraat, as well many restaurants and cafés in the cozy neighborhood, De Pijp and the Albert Cuypmarkt. You also have a clear view over the Amstel. The apartment is easily accessible by public transport (Amstel station) and various tram and bus lines within walking distance and has a convenient location for various roads, such as the A-10.

Layout Ground floor:
Joint entrance and staircase. First floor: entrance, hall, meter cupboard (8 groups), large storage cupboard, a toilet with hand basin, a luxury open kitchen with various built-in appliances, namely: a hood, a gas purchase, a dishwasher, a fridge / freezer combination and a washing machine. Then the living room with a beautiful view over the Amstel. At the rear there are two excellent bedrooms with both cupboard space. In the middle is the bathroom which is tiled for ¾ and equipped with a washbasin with furniture, a design radiator and a shower corner.
The entire apartment has a beautiful laminate floor and double glazing everywhere.

Particularities:
- VVE is under own management and consists of 3 apartment rights
- Service costs € 129.75 per month
- Leasehold period: up to and including 15-10-2046
- Annual lease payments: € 522.20 per year (deductible)
- Provisions 2000 (annual indexation)
- 2 good bedrooms
- Directly near the Amstel
- Double glass
- Ceiling insulation applied
- CV combi boiler Intergas (2015)
- Paintwork outside May 2015
- The Amstel station is a few minutes' walk away
- Year of construction around 1923
- Protected government townscape
- Available from 1 March 2020
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
09-01-2020
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1923

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
62 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Oude Pijp

De Pijp is een wijk in het noorden van stadsdeel Amsterdam-Zuid en grenst naast aan de rest van Zuid aan het centrum en Oost. Wat in de volksmond gewoon ‘De Pijp’ heet, bestaat officieel uit – van noord naar zuid - drie wijken: Oude Pijp, Nieuwe Pijp en Zuid Pijp.
De Pijp, toonbeeld van revolutiebouw
De Pijp wordt aan de noordzijde begrensd door de Stadhouderskade, in het westen door de Boerenwetering, in het zuiden door de Jozef Israëlskade en in het oosten door de Amstel. De bouw van de Pijp wordt anno nu gezien als een voorbeeld van revolutiebouw, terwijl in 1866 het nog de bedoeling was dat dit deel van de stad er heel anders uit zou gaan zien. In dat jaar presenteerde ingenieur Johannes van Niftrik namelijk een stadsuitbreidingsplan voor buurt YY, zoals het gebied toen nog heette. Het zou een mooi nieuw centrum worden, compleet met het Centraal Station van Amsterdam, villawijken en veel groen, met een grandeur zoals die van Parijs en Wenen. Wegens kosten en tijd werd het plan van Van Niftrik echter door de gemeenteraad afgekeurd. Er kwam een nieuw plan van Jan Kalff, directeur Publieke Werken, waarbij de bebouwing werd overgelaten aan de vrije markt; kleine bouwers gingen met geleend geld aan de slag en wilden snel winst maken. Ze bebouwden de ruimte die er was zo dicht en vol mogelijk; revolutiebouw. Het resultaat zijn de lange straten met huizen met vier bouwlagen, witte daklijsten, een hijsbalk en drie vensters breed die de Pijp tot op de dag van vandaag zo typerend maken.
De aantrekkingskracht van de Pijp
In de Pijp vind je al decennia een levendige mix van wonen en andere functies, zoals winkels, horeca, kleine bedrijven en natuurlijk de Albert Cuypmarkt, de Heineken Experience en het Sarphatipark. Samen met de gunstige ligging ten opzichte van het centrum, bepaalt dit de aantrekkingskracht van de buurt op haarbewoners (relatief veel hoger opgeleiden en studenten), de overige bewoners van de stad en de vele bezoekers van buitenaf.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder