Open Huis - 5 oktober van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Amsteldijk 141 III 1079LE Amsterdam, Kromme Mijdrechtbuurt

Vraagprijs € 800.000 

Bouwjaar
1924
Woonoppervlakte
99 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

Unieke en hoogwaardig gerenoveerde bovenwoning van bijna 100m² met 3 slaapkamers en dakterras op het Westen op de Amsteldijk in de Rivierenbuurt. De woning is voorzien van isolerende beglazing, visgraat vloer en luxueuze open keuken. Vanuit het appartement heeft u een prachtig uitzicht over de Amstel, een fantastische luxe woning op een schitterende locatie.

Omgeving

De woning is gelegen in de Rivierenbuurt in Amsterdam Zuid, waar naast het uitzicht ook diverse horecagelegenheden op loopafstand zijn gelegen. Op de hoek van de straat is Café Vrijdag, aan de overzijde van de Amstel kun je lekker op het terras genieten bij Café Hesp, Riva of relaxed dineren bij Dauphin. De afstand naar Rai, Zuid-As of Amstel is ideaal, per fiets ben je er binnen 5 minuten!

Bereikbaarheid

Het openbaar vervoer is ruimschoots aanwezig: NS/metro stations Amsterdam Zuid en Amsterdam Amstel, tram 12 en buslijnen 62 en 65. Met eigen vervoer is de Ringweg A10 om de hoek, waardoor b.v. Schiphol binnen 15 minuten te bereiken is.

Indeling

Begane grond: Entree, gemeenschappelijk trappenhuis.

2e etage: Entree woning, garderobe, meterkast.

3e etage: Vanaf de trap stapt u direct de open en lichte woonruimte in. Door de breedte van de woonkamer (meer dan 7 meter) en de grote raamkozijnen is de lichtervaring fantastisch en het uitzicht wijds. De woonkamer en open keuken hebben een gezamenlijke oppervlakte van meer dan 40m².

De keuken is voorzien van een kookeiland en is tijdens de rigoureuze verbouwing geplaatst. Het geheel is uitgevoerd in een smaakvolle moderne kleurstelling en voorzien van diverse inbouwapparatuur (o.a. inductiekookplaat, afzuiginstallatie, ijskast en vriezer, Quooker, combi-oven).

Aan de achterzijde van de woning is een kleine slaap of werkkamer gesitueerd, deze wordt afgesloten door een melk witte schuifdeur (veiligheidsglas) en op de verdieping is een toiletruimte aanwezig, welke van hoogwaardige materialen is voorzien.

4e etage: Middels de brede trap bereikt u de bovenste etage van het gebouw. Aan de Westzijde van het gebouw is direct het dakterras aangelegd. Door de prettige ligging kunt u hier vroeg in de ochtend, tot zonsondergang heerlijk van het licht en uitzicht genieten.

De hoofdslaapkamer met een badkamer en-suite, in het ontwerp is rekening gehouden met de doorkijk van het bed richting het Westen. De ruime slaapkamer heeft een dakraam voorzien van een elektrisch systeem. De luxueuze badkamer is uitgevoerd met een heerlijk tweepersoons losstaand bad, inloopdouche, toilet en moderne wastafel. Er is een ruime kledingkast gesitueerd in de badkamer.

De tweede slaapkamer van de verdieping heeft een prettige afmeting en een eigen douche en wastafel.

De gehele woning is voorzien van isolerende beglazing, grotendeels in nieuwe kozijnen, het geheel is luxueus afgewerkt met inbouwspots, visgraatvloer en strak gestuukt. Het platte dak is in 2018 vernieuwd.

Kerngegevens woning

Oppervlakte: 99m²
Aantal kamers: 4 , waarvan 3l slaapkamers
Buitenruimte: 14 m²
Isolatie: woning is voorzien van isolerende beglazing in nieuwe kozijnen.
Bouwjaar: 1924
Gerenoveerd in: 2018
Verwarming: C.V. gas IGAS HRE036 CW 5

Kadastrale gegevens

Omschrijving registergoed:
Gemeente : Amsterdam (N.H.)
Sectie + nummer: V 11781 A10
Canon: €912,81 jaarlijkse bedrag, in 2 termijnen
Herziening / einde tijdvak: 15 oktober 2046
Algemene Bepalingen Gemeente Amsterdam: 2000

VVE

Aantal leden: 8
Professioneel beheer
Aandeel: 98/651e aandeel
Servicekosten: € 129,85 per maand ( per 20.19)
Reserve Groot onderhoud per heden ca. €2500,-
Kamer van Koophandel nummer: 50669141

Overig

Ouderdomsclausule is van toepassing
Notaris : ring Amsterdam
Oplevering in overleg.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
10-09-2019
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1924

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
99 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Rijnbuurt

Rijnbuurt De Rijnbuurt ligt in de Rivierenbuurt aan de oostkant van Amsterdam Zuid. Het is het deel ten noordoosten en zuidwesten van de Rijnstraat en wordt aan de noordelijke zijde afgesloten door de Vrijheidslaan en de Uiterwaardenstraat. Aan de zuidzijde wordt de Rijnbuurt begrensd door de rivier de Amstel met daaraan de bekende begraafplaats Zorgvlied. Middenin de buurt ligt de President Kennedylaan, met vele zijstraten, waaronder de Hunzestraat en de Vechtstraat. Het grootste park is het Martin Luther Kingpark, waar in de zomer altijd de Parade neerstrijkt. Plan Zuid In gebied rondom de Rijnstraat wonen gemiddeld meer hoger opgeleiden dan in de rest van Amsterdam en over het geheel wat minder kinderen. Het grootste deel van de bouw in de Rijnbuurt dateert, net als de bouw van de rest van de Rivierenbuurt, uit de jaren twintig tot veertig van de twintigste eeuw en maakt deel uit van ‘Plan Zuid’, het uitbreidingsplan dat architect Berlage voor Amsterdam Zuid bedacht. Amsterdamse School in de Rivierenbuurt Ondanks dat Berlage zelf niet in Amsterdamse Schoolstijl ontwierp, deden zijn opvolgers dat wel. Zie daar, de zo herkenbare stijl van de Rivierenbuurt, die veel architectuurliefhebbers naar deze wijk trekt. Naast de door velen geliefde bouwstijl, is de Rijnbuurt uiteraard ook een aantrekkelijke woonbuurt; zowel dichtbij het centrum als bij bijvoorbeeld de populaire Pijp en de ring.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder