Open Huis - 28 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Amsteldijk 143 II&III 1079LE Amsterdam, Kromme Mijdrechtbuurt

Bouwjaar
1925
Woonoppervlakte
164 m²
Aantal kamers
6

Omschrijving

Royaal en licht dubbel bovenhuis van 164 m2 met twee zonnige balkons op het Zuiden.
Het karakteristieke pand uit 1925 in de stijl van de Amsterdamse School is gelegen nabij de Amstel in het populaire stadsdeel Rivierenbuurt. Een buurt met een gevarieerd aanbod van winkels, horeca en scholen, een bijzonder aantrekkelijke woonomgeving.
De woning is zowel te gebruiken als zeer ruime dubbele bovenwoning als in te delen als twee losse verdiepingen.

Locatie
De woning ligt nabij de Amstel aan de rand van De Pijp. Er is een ruim en divers aanbod van gezellige cafés en restaurants. Zo is het genieten op het terras van de Ysbreker, Café Vrijdag, Bruist, Restaurant La Maria, Weesper en Hesp.
Voor de dagelijkse boodschappen kunt u terecht in de Rijnstraat, Waalstraat of Maasstraat.
De Pijp is dichtbij en heeft ook een grote keuze aan winkels, leuke restaurants en natuurlijk de bekende Albert Cuyp markt.

De verbindingen met openbaar vervoer zijn uitstekend (zowel met tram, metro en trein) en er is een goede ontsluiting naar de Ring A10. Het Martin Luther Kingpark, Beatrixpark en het Amstelpark zijn op loopafstand. Met 10 minuten fietsen bent u in het Vondelpark of op het Museumplein. Met de auto bent u binnen een minuut op de A2 richting Utrecht en in twee minuten op de ringweg A10. Het Amstelstation is op loopafstand, ook station RAI en Zuid zijn dichtbij en de tram stopt om de hoek.


Indeling:

Begane grond:

Eigen opgang vanaf straatzijde.

Tweede verdieping:
Entree, hal, toilet met fonteintje, aparte douche of wasmachine ruimte , open keuken aan de achterzijde. De aantrekkelijk ruime woon/ eetkamer kamer en suite is zeer licht door de hoge plafonds en heeft diverse originele vaste kasten. Zowel vanuit de keuken als vanuit de achterkamer komt u op het zonnige balkon. De dubbele woonkamer heeft voor een erker met vrij uitzicht en een schouw. Aan de voorzijde bevindt zich nog een 3e kamer welke prima kan fungeren als studeer-, werk- of slaapkamer.

Derde verdieping:
Middels een ruime trap komt men op de overloop van de derde etage. Hier zijn 2 grote slaapkamers met beide toegang tot de grote badkamer in het midden. De ruime slaapkamer aan de achterzijde heeft openslaande deuren naar het balkon op het zuiden. Daarnaast is er nog een derde slaapkamer aan de voorzijde. Ook deze verdieping heeft een separaat toilet en er is een keuken welke na verbouw ook kan dienen als vierde kamer. Ook op deze verdieping zijn diverse originele inbouwkasten.


Buiten:
Het balkon op de tweede en derde verdieping zijn allebei op het zuiden en hebben beide een balkonkast en vrij uitzicht.

Bijzonderheden:
- Bouwjaar 1925;
- Beschermd stads- of dorpsgezicht;
- Erfpacht is afgekocht t/m 31-05-2049;
- De aanvraag voor het afkopen van de eeuwigdurende erfpacht onder de gunstige voorwaarden van 2019 is gedaan;
- VVE is in eigen beheer en bestaat uit 2 appartementsrechten;
- Servicekosten € 120,- per maand;
- Splitisingsakte VvE geeft toestemming voor het realiseren van een dakterras als vergunning door Gemeente wordt verleend;
- Woning bevat authentieke elementen;
- Hoge plafonds: 3,5m & 3,2m;
- Courante slaapkamers;
- De koopovereenkomst zal worden opgemaakt volgens het model van de Ring Amsterdam, waarin additioneel een niet-
bewoners-, asbest-, ouderdomsclausule en As is Where is worden opgenomen;
- Oplevering in overleg en kan snel;
- Oppervlakte van NEN2580 / BMI 164m² en BVO 188 m2;
- Mogelijkheid tot dubbele bewoning.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
2021-07-23
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
bovenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1925

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
164 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
6

Energie

Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Rijnbuurt

Rijnbuurt De Rijnbuurt ligt in de Rivierenbuurt aan de oostkant van Amsterdam Zuid. Het is het deel ten noordoosten en zuidwesten van de Rijnstraat en wordt aan de noordelijke zijde afgesloten door de Vrijheidslaan en de Uiterwaardenstraat. Aan de zuidzijde wordt de Rijnbuurt begrensd door de rivier de Amstel met daaraan de bekende begraafplaats Zorgvlied. Middenin de buurt ligt de President Kennedylaan, met vele zijstraten, waaronder de Hunzestraat en de Vechtstraat. Het grootste park is het Martin Luther Kingpark, waar in de zomer altijd de Parade neerstrijkt. Plan Zuid In gebied rondom de Rijnstraat wonen gemiddeld meer hoger opgeleiden dan in de rest van Amsterdam en over het geheel wat minder kinderen. Het grootste deel van de bouw in de Rijnbuurt dateert, net als de bouw van de rest van de Rivierenbuurt, uit de jaren twintig tot veertig van de twintigste eeuw en maakt deel uit van ‘Plan Zuid’, het uitbreidingsplan dat architect Berlage voor Amsterdam Zuid bedacht. Amsterdamse School in de Rivierenbuurt Ondanks dat Berlage zelf niet in Amsterdamse Schoolstijl ontwierp, deden zijn opvolgers dat wel. Zie daar, de zo herkenbare stijl van de Rivierenbuurt, die veel architectuurliefhebbers naar deze wijk trekt. Naast de door velen geliefde bouwstijl, is de Rijnbuurt uiteraard ook een aantrekkelijke woonbuurt; zowel dichtbij het centrum als bij bijvoorbeeld de populaire Pijp en de ring.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder