Open Huis - 28 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Amsteldijk 149 H 1079LG Amsterdam, Kromme Mijdrechtbuurt

Bouwjaar
1923
Woonoppervlakte
155 m²
Aantal kamers
6

Omschrijving

Op een mooie locatie in Amsterdam, aan de Amstel, ligt dit authentieke, royale zes-kamer dubbel benedenhuis van ca. 155mē met eigen opgang en tuin op het zuid-westen. Het karakteristieke pand uit 1923 in de stijl van de Amsterdamse School is gelegen in het gezellige Stadsdeel de Rivierenbuurt, een bijzonder aantrekkelijke woonomgeving door een gevarieerd aanbod van winkels en cafeetjes.

Indeling:
Begane grond:
Het dubbele benedenhuis heeft een eigen opgang op de begane grond. Via de vestibule met marmeren vloer en lambrisering bereikt u de ruime hal die u toegang geeft tot: voor- en achterkamer, keuken, toilet, kelder en trap naar de eerste verdieping. Handig is de extra bergruimte die zich in de hal bevindt. De tuin ligt op het zuid-westen met een vrijstaande stenen schuur en berging.

Plafondhoogte: 3,5 meter

Vanuit de achterkamer is via openslaande deuren de tuin te bereiken ook de keuken bevindt zich aan de achterzijde en biedt toegang tot de tuin.

Eerste verdieping:
De overloop geeft u toegang tot 4 lichte kamers. De 2 ruime slaapkamers hebben beide toegang tot de badkamer welke voorzien is van een douche en een wastafel. Beide kamers zijn voorzien van originele, ruime inbouwkasten. De ruime slaapkamer aan de achterzijde biedt d.m.v. openslaande deuren toegang tot het balkon gelegen op het zuid-westen. Daarnaast zijn er nog twee kleinere (slaap)kamers aan de voor- en achterzijde die prima fungeren als studeer/werkruimte. Ook de eerste verdieping heeft een separaat toilet.

Plafondhoogte: 3,2 meter

Bijzonderheden:
- Bouwjaar ca. 1923
- Beschermd stads- of dorpsgezicht
- Erfpacht is afgekocht t/m 31-05-2049 (PIP is aangevraagd)
- Woonoppervlakte: 155mē (NEN2580)
- Schuur en kelder (VvE heeft toestemming verleend aan het uitbreiden van de kelder)
- VVE is in eigen beheer en bestaat uit 2 appartementsrechten
- Woning bevat authentieke elementen
- Zeer hoge plafonds: 3,5m & 3,2m
- Zeer courante slaapkamers
- Gedeeltelijk dubbel glas
- Servicekosten € 120,- per maand
- Het Amstelstation bevindt zich op enkele minuten loopafstand en ook de A10 en A2 op enkele minuten
- Projectnotaris: Kasper Notariaat, Dirk Kasper Amsterdam
- De koopovereenkomst zal worden opgemaakt volgens het model van de Ring Amsterdam, waarin additioneel een niet-bewoners-, asbest- en ouderdomsclausule worden opgenomen
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
21-04-2020
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1923

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
155 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
6
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Rijnbuurt

Rijnbuurt De Rijnbuurt ligt in de Rivierenbuurt aan de oostkant van Amsterdam Zuid. Het is het deel ten noordoosten en zuidwesten van de Rijnstraat en wordt aan de noordelijke zijde afgesloten door de Vrijheidslaan en de Uiterwaardenstraat. Aan de zuidzijde wordt de Rijnbuurt begrensd door de rivier de Amstel met daaraan de bekende begraafplaats Zorgvlied. Middenin de buurt ligt de President Kennedylaan, met vele zijstraten, waaronder de Hunzestraat en de Vechtstraat. Het grootste park is het Martin Luther Kingpark, waar in de zomer altijd de Parade neerstrijkt. Plan Zuid In gebied rondom de Rijnstraat wonen gemiddeld meer hoger opgeleiden dan in de rest van Amsterdam en over het geheel wat minder kinderen. Het grootste deel van de bouw in de Rijnbuurt dateert, net als de bouw van de rest van de Rivierenbuurt, uit de jaren twintig tot veertig van de twintigste eeuw en maakt deel uit van ‘Plan Zuid’, het uitbreidingsplan dat architect Berlage voor Amsterdam Zuid bedacht. Amsterdamse School in de Rivierenbuurt Ondanks dat Berlage zelf niet in Amsterdamse Schoolstijl ontwierp, deden zijn opvolgers dat wel. Zie daar, de zo herkenbare stijl van de Rivierenbuurt, die veel architectuurliefhebbers naar deze wijk trekt. Naast de door velen geliefde bouwstijl, is de Rijnbuurt uiteraard ook een aantrekkelijke woonbuurt; zowel dichtbij het centrum als bij bijvoorbeeld de populaire Pijp en de ring.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder