Vorige | Volgende

Amsteldijk 149 II 1079LG Amsterdam, Kromme Mijdrechtbuurt

Bouwjaar
1923
Woonoppervlakte
160 m²
Aantal kamers
6

Omschrijving

*English text below*

Royaal vijf-kamer dubbel bovenhuis van ca. 160m. Het authentieke pand uit 1923 in de stijl van de Amsterdamse School is gelegen in het populaire Stadsdeel de Rivierenbuurt, aan de Amstel in een bijzonder aantrekkelijke woonomgeving door een gevarieerd aanbod van winkels en uitgaansgelegenheden.

Gunstige ligging ten opzichte van uitvalswegen (A-10, S110 en A-2) en goed te bereiken met het openbaar vervoer, het Amstelstation is op loopafstand.

Indeling:

Begane grond:

Eigen opgang vanaf straatzijde.

Tweede verdieping:
Entree, hal, fraai betegeld toilet met fonteintje, een gezellige keuken aan de achterzijde met diverse inbouwapparatuur,een prachtige woonkamer en suite met hoge plafonds en diverse vaste kasten en een zonnig balkon. Aan de voorzijde bevindt zich een kleine (slaap)kamer die prima kan fungeren als studeer/werkruimte.

Plafondhoogte: ca. 3 meter

Derde verdieping:
De overloop geeft u toegang tot 3 lichte slaapkamers, separaat toilet en de royale badkamer. De badkamer is voorzien van een inloopdouche, ligbad en wastafel met wastafelmeubel. De ruime slaapkamer aan de achterzijde biedt d.m.v. openslaande deuren toegang tot het balkon die gelegen is op het zuid/westen. Daarnaast is er nog tweede ruime slaapkamer aan de voorzijde van de woning en een derde (slaap)kamer. Ook de tweede verdieping heeft een separaat toilet.

Plafondhoogte: ca. 3 meter

Buiten:
Het balkon op de tweede en derde verdieping zijn allebei op het zuid/westen gelegen.

Bijzonderheden:
- Bouwjaar ca. 1923
- Beschermd stads- of dorpsgezicht
- Erfpacht is afgekocht t/m 01-05-2049
- Woonoppervlakte: ca. 160m (NEN2580)
- VVE is in eigen beheer en bestaat uit 2 appartementsrechten
- VvE geeft toestemming voor het realiseren van een dakterras
- Woning bevat authentieke elementen
- Hoge plafonds: 3,5m & 3,2m
- Courante slaapkamers
- Volledig dubbel glas
- Servicekosten 120,- per maand
- Het Amstelstation bevindt zich op enkele minuten loopafstand en ook de A10 en A2 op enkele minuten

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Generous five-room double upper house of approx. 160m. This authentic building from 1923 in the style of the Amsterdam School is located in the pleasant district of the Rivierenbuurt, on the Amstel in a particularly attractive residential area with a range of shopping and entertainment options. Convenient location to highways (A-10, S110, and A-2) and easily accessible by public transport, the Amstel station is within walking distance.

Layout:

Ground floor:

Own entrance from the street side.

Second floor:
Entrance, hall, beautifully tiled toilet with sink, a cozy kitchen at the rear with various built-in appliances,
a beautiful living room en suite with high ceilings and various closets and a sunny balcony. At the front is a small (sleeping)room that can function well as a study/workspace.

Ceiling height: approx. 3 meters

Third floor:
The landing gives you access to 3 bright bedrooms, a separate toilet, and a spacious bathroom. The bathroom has a walk-in shower, bath, and sink with washbasin. The spacious bedroom at the rear offers access to a southwest-facing balcony via french doors. There is a second spacious bedroom at the front of the house and a third (bed)room. The second floor also has a separate toilet.

Ceiling height: approx. 3 meters

Outside:
The second and third-floor balconies are both facing southwest.

Particularities:
- Built around 1923
- Protected city or village view
- Annual lease payments have been surrendered until 01-05-2049
- Living area: approx. 160m (NEN2580) - VVE is self-managed and consists of 2 apartment rights
- VvE permits the realization of a roof terrace
- House contains authentic elements
- High ceilings: 3.5m & 3.2m
- Large bedrooms
- Full double glazing
- Service costs 120 per month
- The Amstel station is a few minutes' away walk and the A10 and A2 are also a few minutes away
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
15-07-2020
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1923

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
160 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
6
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Rijnbuurt

Rijnbuurt De Rijnbuurt ligt in de Rivierenbuurt aan de oostkant van Amsterdam Zuid. Het is het deel ten noordoosten en zuidwesten van de Rijnstraat en wordt aan de noordelijke zijde afgesloten door de Vrijheidslaan en de Uiterwaardenstraat. Aan de zuidzijde wordt de Rijnbuurt begrensd door de rivier de Amstel met daaraan de bekende begraafplaats Zorgvlied. Middenin de buurt ligt de President Kennedylaan, met vele zijstraten, waaronder de Hunzestraat en de Vechtstraat. Het grootste park is het Martin Luther Kingpark, waar in de zomer altijd de Parade neerstrijkt. Plan Zuid In gebied rondom de Rijnstraat wonen gemiddeld meer hoger opgeleiden dan in de rest van Amsterdam en over het geheel wat minder kinderen. Het grootste deel van de bouw in de Rijnbuurt dateert, net als de bouw van de rest van de Rivierenbuurt, uit de jaren twintig tot veertig van de twintigste eeuw en maakt deel uit van Plan Zuid, het uitbreidingsplan dat architect Berlage voor Amsterdam Zuid bedacht. Amsterdamse School in de Rivierenbuurt Ondanks dat Berlage zelf niet in Amsterdamse Schoolstijl ontwierp, deden zijn opvolgers dat wel. Zie daar, de zo herkenbare stijl van de Rivierenbuurt, die veel architectuurliefhebbers naar deze wijk trekt. Naast de door velen geliefde bouwstijl, is de Rijnbuurt uiteraard ook een aantrekkelijke woonbuurt; zowel dichtbij het centrum als bij bijvoorbeeld de populaire Pijp en de ring.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder