Vorige | Volgende

Amsteldijk 14 huis 1074HR Amsterdam, Hemonybuurt

Vraagprijs € 1.350.000 k.k.

Bouwjaar
1875
Woonoppervlakte
210 m²
Aantal kamers
6

Omschrijving

UNIEK EN ZEER RUIM DRIE DUBBEL BENEDENHUIS MET EEN ENORME TUIN OP HET ZUID WESTEN OP EEN TOP LOCATIE IN DE GEZELLIGE PIJP. DE WONING LIGT OP EIGEN GROND!

Aan de gouden rand van de Pijp in een klassiek en statig herenhuis met allure bevindt zich dit drie dubbel benedenhuis. Aan de Amstel ligt de eigen voordeur, die toegang geeft tot een hoge ruime hal. Meteen waan je je in een andere wereld. Rust en ruimte overvalt je. De drukke stad is opeens heel ver weg.

INDELING
De hal biedt toegang tot de trap naar boven, een toilet, de deur naar de bijkeuken en de toegang naar de woonkamer. De woonkamer is royaal met een mooie houten vloer, en heeft aan de straatzijde een trap naar het souterrain, waar zich twee zeer grote vertrekken bevinden, momenteel in gebruik als studeerkamer en berging.

Vanuit de woonkamer naar de achterzijde van het pand is er eerst een ruime tussenkamer, daarna een paar treden af de keuken met kookeiland en eethoek. Het zicht op de tuin is overweldigend, het licht komt vol naar binnen, en dan te bedenken dat het pal west georiënteerd is! Je kijkt het diepe blok in: volstrekte privacy en zeer ver uitzicht. Zeker ongekend voor Amsterdam.

De keuken is in goede staat met alle wenselijke apparatuur. Dan is er nog een royale bijkeuken met aansluiting voor de wasmachine/droger combinatie en een wastafel.

Via de trap bereikt u de eerste verdieping waar zich de slaapkamers bevinden. Aan de voorzijde is er een speelse indeling die heel goed werkt: twee gelijkwaardige slaapkamers met natuurlijk dat prachtige uitzicht op de Amstel. Een van de slaapkamers heeft een inloopkast, de andere slaapkamer een eigen balkon. Ook is er een eigen badkamer met douche en toilet voor deze twee slaapkamers.

Aan de achterzijde van het pand is de zogenaamde master bedroom, een enorme slaapkamer met grote inloopkast en een eigen badkamer met ligbad, douche, toilet en dubbele wastafels. Deze slaapkamer heeft een groot terras op het Westen en kijkt uit over de prachtige tuin.

Tenslotte nog even over de tuin. Dat maak je niet veel mee: 185 m2 tuin. Dat betekent dat er altijd wel een plekje in de zon te vinden is, dat je bijna een eindeloze speel en ontspanningsruimte hebt een dat geeft dit huis dat stukje kwaliteit dat je nergens anders vindt.

OMGEVING
De noordelijke Pijp is het meest geliefde oude stukje Pijp met prachtige panden en fijne knusse straatjes vlakbij het Centrum. Hier vind je alle hippe winkeltjes en horeca, van hieruit ligt cultureel Nederland aan je voeten: Carré, de Hermitage, de grote musea, Artis en de Stopera. Verder is dit stuk Amsterdam, nog goed te bereiken met de auto, en natuurlijk heel goed te bereiken met OV, gelegen tussen de twee metrolijnen in die Amsterdam rijk is. Ook de meeste scholen zijn op 10 minuutjes fietsen. Kortom, wat een gouden plek.

BIJZONDERHEDEN
* Eigen grond
* Vereniging van Eigenaren bestaat uit 2 leden
* De servicekosten bedragen €100,- per maand
* Geweldige tuin op het zuidwesten!
* Top locatie

BIJZONDERE OPMERKING
Momenteel ligt er een offerte om het souterrain aan te pakken in verband met een lekkage in het souterrain. Hoewel de fundering is goedgekeurd, wordt er desgevraagd bij de verkoop een omgevingsvergunning gegeven die toestemming geeft tot het verbouwen van het pand. Dat houdt in: het vervangen van de fundering, uitdiepen van het souterrain, en de keuken aanpassen. Dat zou het aantal meters doen toenemen en de bruikbaarheid er van ook, natuurlijk. Deze informatie met het ontwerp door de architect kunt u opvragen bij de makelaar.UNIQUE, VERY SPACIOUS THREE STOREY GROUND FLOOR HOUSE WITH A HUGE SOUTH WEST FACING GARDEN IN AN INCREDIBLE LOCATION IN COZY DE PIJP. THIS IS A FREEHOLD PROPERTY!

Located on the borders of de Pijp in a charming, classic and stately mansion-house is this three-storey ground-floor property. The front door is on the Amsteldijk and opens straight into the spacious hall with its vaulted ceilings. The peace and space will immediately transport you to another world, leaving the hustle and bustle of city life outside as you close the door behind you.

INFORMATION
The hall provides access to the staircase, a guest WC, the door to the utility room and access to the living room. The living room itself is bright and airy with a beautiful wooden floor and has, at the front of the property, a staircase to the basement, where you will find two very large rooms, currently being used as a study and storage room.

The living area stretches all the way to the rear of the building and includes a separate lounge area before you reach the few steps down into the kitchen with its cooking island and conservatory-style dining area. The view of the garden is overwhelming, the light comes flooding into the west-facing kitchen and the garden itself stretches right back, offering complete privacy from your closest neighbours. Definitely unprecedented for Amsterdam!

The kitchen is in good condition with all the desired appliances. There is also a spacious utility room with plumbing for the washer / dryer combination and a sink.

The staircase in the hall leads to the second floor, where the bedrooms are located. At the front there is a playful layout that works very well: two equally sized bedrooms, each with a stunning view of the Amstel. One of the bedrooms has a walk-in closet and the other has a private balcony. There is also a private bathroom with shower and WC shared by these two bedrooms.

The main bedroom is at the rear of the property. A huge bedroom with a large walk-in closet, it also features a private bathroom with bath, shower, WC and double wash hand basins. This bedroom has a large west-facing terrace, overlooking the beautiful garden.

Last but not least the garden; all 185 m2 of it. That means you'll always find a spot in the sun in this never-ending play and relaxation area and that gives this house a quality and an edge that you won't find anywhere else.

SURROUNDING LOCATION
Northern de Pijp is the most popular part of this area, with its beautiful buildings and cozy, meandering streets near the centre. All the trendy stores, bars, cafés and restaurants are close by, as is high-culture at its best, including the Carré, the Hermitage, the Museum District, Artis and the Stopera. Furthermore, this part of Amsterdam is surprisingly easy to reach by car, and you have a full array of public transport choices because this property sits right between Amsterdam's two metro lines. Most schools are also 10 minutes away by bike. This property truly is second to none.

SPECIFIC INFORMATION
* Freehold
* Association of Owners (VvE) consists of 2 members
* The service costs are €100,- per month
* Enormous south/west-facing garden
* Incredible, central location

SPECIAL COMMENT
The current owners have received a quotation for work required to fix a leak in the basement. Although the foundations have received the necessary approval, an environmental permit will be provided upon request (at the time of the sale) that authorises the renovation of the property. This will involve replacing the foundations, deepening the basement, and re-fitting the kitchen. This would increase the number of meters and their usability, of course. This information, along with the architect's blueprints, are available upon request from the real estate agent.Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
03-11-2020
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
benedenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1875

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
210 m²
Inhoud
711 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
4
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Oude Pijp

De Pijp is een wijk in het noorden van stadsdeel Amsterdam-Zuid en grenst naast aan de rest van Zuid aan het centrum en Oost. Wat in de volksmond gewoon ‘De Pijp’ heet, bestaat officieel uit – van noord naar zuid - drie wijken: Oude Pijp, Nieuwe Pijp en Zuid Pijp.
De Pijp, toonbeeld van revolutiebouw
De Pijp wordt aan de noordzijde begrensd door de Stadhouderskade, in het westen door de Boerenwetering, in het zuiden door de Jozef Israëlskade en in het oosten door de Amstel. De bouw van de Pijp wordt anno nu gezien als een voorbeeld van revolutiebouw, terwijl in 1866 het nog de bedoeling was dat dit deel van de stad er heel anders uit zou gaan zien. In dat jaar presenteerde ingenieur Johannes van Niftrik namelijk een stadsuitbreidingsplan voor buurt YY, zoals het gebied toen nog heette. Het zou een mooi nieuw centrum worden, compleet met het Centraal Station van Amsterdam, villawijken en veel groen, met een grandeur zoals die van Parijs en Wenen. Wegens kosten en tijd werd het plan van Van Niftrik echter door de gemeenteraad afgekeurd. Er kwam een nieuw plan van Jan Kalff, directeur Publieke Werken, waarbij de bebouwing werd overgelaten aan de vrije markt; kleine bouwers gingen met geleend geld aan de slag en wilden snel winst maken. Ze bebouwden de ruimte die er was zo dicht en vol mogelijk; revolutiebouw. Het resultaat zijn de lange straten met huizen met vier bouwlagen, witte daklijsten, een hijsbalk en drie vensters breed die de Pijp tot op de dag van vandaag zo typerend maken.
De aantrekkingskracht van de Pijp
In de Pijp vind je al decennia een levendige mix van wonen en andere functies, zoals winkels, horeca, kleine bedrijven en natuurlijk de Albert Cuypmarkt, de Heineken Experience en het Sarphatipark. Samen met de gunstige ligging ten opzichte van het centrum, bepaalt dit de aantrekkingskracht van de buurt op haarbewoners (relatief veel hoger opgeleiden en studenten), de overige bewoners van de stad en de vele bezoekers van buitenaf.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder