Open Huis - 28 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Amsteldijk 47 - 3B 1074HW Amsterdam, Willibrordusbuurt

Vraagprijs € 700.000 

Bouwjaar
1916
Woonoppervlakte
78 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

Luxueus en hoogwaardig gerenoveerd appartement van ca. 78 m2 met een absoluut meer dan spectaculair uitzicht op rivier de Amstel!

Bij de renovatie van deze woning is veel aandacht uit gegaan naar de details en afwerking. Door het gehele appartement ligt een eikenhouten vloer in een Hongaarse punt gelegd en zijn er Maretti spots aanwezig. Ook is er vloerverwarming welke per vertrek geregeld kan worden. Daarnaast is de indeling van het appartement zeer efficiŽnt.

Indeling
Entree, u komt binnen op de derde verdieping. Direct bij binnenkomst springt het weidse uitzicht al in het oog. De gang geeft bovendien al een indruk van de enorme hoeveelheid natuurlijk licht wat het appartement geniet. De woonkamer ligt direct aan de Amstel en biedt een spectaculair uitzicht. Zo kijkt u bijvoorbeeld aan de noordzijde op het Amstel hotel, maar op de zuidzijde helemaal tot aan de skyline van het Amstelkwartier. De woonkamer is ruim van opzet en beschikt over een 4-tal grote raampartijen. Het maakt niet uit of u op de bank zit of aan tafel, het uitzicht is altijd aanwezig. De uitgebreide keuken beslaat bijna een gehele wand en is voorzien van allerlei inbouwapparatuur zoals bijvoorbeeld een combi-magnetron, inductiekookplaat, koelkast, vriezer, vaatwasser, Quooker en wijnklimaatkast. De charmante openslaande deuren in de erker zijn een waar genot tijdens het koken.
De 2 slaapkamers zijn gelegen aan de rustige achterzijde van de woning. De master bedroom is zeer goed geproportioneerd en beschikt over 2 deuren welke toegang geven tot het bescheiden balkon. De opzet is zo dat er meer dan voldoende ruimte is voor een grote garderobekast welke geÔntegreerd kan worden in de muur. De tweede slaapkamer is tevens ruim van opzet en ook hier kan een kast worden geÔntegreerd.
De badkamer is centraal gelegen en beschikt over een grote inloopdouche en dubbele wastafel met op maat gemaakt eikenhouten meubel met lades. Er is nog een aparte kast voor de wasmachine en droger en ook is er een separaat toilet aanwezig.

Omgeving
Het huis is centraal gelegen in Amsterdam Zuid; in de gezellige Pijp met prachtig uitzicht over de Amstel en nabij de Albert Cuyp markt, de Utrechtsestraat, het kindvriendelijke Sarphatipark, het prachtige Oosterpark en het Amstelkwartier. De Pijp is bijzonder populair door de diversiteit aan restaurants, charmante winkeltjes en leuke cafťs. De treinstations Amstel, Rai en Zuid liggen op een korte fietsafstand en bieden goede verbindingen naar bijvoorbeeld Schiphol. Zowel de Noord Zuid lijn als de Oost lijn liggen nabij. Het appartement is gunstig aan te rijden vanaf de A10 en A2 en er kan relatief goed geparkeerd worden.

De Amsteldijk
De Amsteldijk bevindt zich buiten de vroegere stadsmuren van Amsterdam en tot 1896 lag zelfs alleen het gedeelte ten noorden van de huidige Ceintuurbaan binnen de gemeentegrenzen (het overige deel lag in de gemeente Nieuwer-Amstel, het huidige Amstelveen). Voorheen werd de Amsteldijk "Utrechtsezijde" genoemd, welke benaming nog tot rond het begin van de twintigste eeuw werd gebruikt, ook nadat "Amsteldijk" als officiŽle naam was vastgesteld. Bij het begin van de Amsteldijk (gezien vanuit de stad) vertrok vroeger de trekschuit naar Utrecht.

Bijzonderheden
- Woonoppervlakte ca. 78 m2
- Recentelijk hoogwaardig gerenoveerd
- Hoge plafonds (ca. 3 meter)
- 2 slaapkamers
- Vloerverwarming
- Eigen grond
- Spectaculair uitzicht
- Projectnotaris Hartman LMH
- De servicekosten dienen nog vastgesteld te worden
- Oplevering in overleg, kan snel.

++++++++++

Luxurious and high quality renovated apartment of approx 78 m2 with an absolutely more than spectacular view of the Amstel River!

During the renovation of this house much attention was paid to the details and finishing. Throughout the apartment is an oak floor and there are Maretti spotlights. There is also underfloor heating which can be regulated per room. Furthermore, a very efficient layout has been chosen.

Layout
Entrance, you enter on the third floor. Immediately upon entering, the wide view catches the eye. Moreover, the hallway already gives an impression of the enormous amount of natural light that the apartment enjoys. The living room is located directly on the Amstel river and offers a spectacular view. For example, on the North side you look at the Amstel Hotel, but on the South side all the way to the skyline of the Amstel Quarter. The living room is spacious and has 4 large windows. It does not matter whether you sit on the couch or at the table, the view is always present. The extensive kitchen covers almost an entire wall and is equipped with all kinds of appliances such as a microwave, induction hob, fridge, freezer, dishwasher, Quooker and wine cooler. The charming patio doors in the bay window are a real pleasure to open while cooking.
The 2 bedrooms are located at the quiet rear of the house. The master bedroom is very well proportioned and has 2 doors giving access to the modest balcony. The design is such that there is more than enough space for a large closet which can be integrated into the wall. The second bedroom is also spacious and here a closet can be integrated as well.
The bathroom is centrally located and has a large walk-in shower and double sink with custom made oak furniture with drawers. There is a separate closet for the washer and dryer and there is also an individual toilet.

Surroundings
The house is centrally located in Amsterdam South; in the cozy Pijp with stunning views over the Amstel River and near the Albert Cuyp market, the Utrechtsestraat, the child-friendly Sarphatipark, the beautiful Oosterpark and the Amstel Quarter. De Pijp is very popular because of the diversity of restaurants, charming stores and nice cafes. The train stations Amstel, Rai and Zuid are a short cycling distance and offer good connections to Schiphol Airport for example. Both the North South line and the East line are nearby. The apartment is convenient to drive to from the A10 and A2 and there is relatively easy parking.

The Amsteldijk
The Amsteldijk is located outside the former city walls of Amsterdam and until 1896 only the part North of the current Ceintuurbaan was within the municipal boundaries (the remaining part was in the municipality of Nieuwer-Amstel, now Amstelveen). Previously the Amsteldijk was called "Utrechtsezijde", which name was still used until around the beginning of the twentieth century, even after "Amsteldijk" was established as the official name. At the beginning of the Amsteldijk (as seen from the city) the barge used to leave for Utrecht.

Details
- Living area approx. 78 m2
- Recently renovated to a high standard
- High ceilings (approx. 3 meters)
- 2 bedrooms
- Underfloor heating
- Own land
- Spectacular views
- Project Notary Hartman LMH
- The service costs have yet to be determined
- Delivery in consultation, can be done quickly.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
28-08-2020
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1916

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
78 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Nieuwe Pijp

De Pijp is een wijk in het noorden van stadsdeel Amsterdam-Zuid en grenst naast aan de rest van Zuid aan het centrum en Oost. Wat in de volksmond gewoon ĎDe Pijpí heet, bestaat officieel uit Ė van noord naar zuid - drie wijken: Oude Pijp, Nieuwe Pijp en Zuid Pijp.
De Pijp, toonbeeld van revolutiebouw
De Pijp wordt aan de noordzijde begrensd door de Stadhouderskade, in het westen door de Boerenwetering, in het zuiden door de Jozef IsraŽlskade en in het oosten door de Amstel. De bouw van de Pijp wordt anno nu gezien als een voorbeeld van revolutiebouw, terwijl in 1866 het nog de bedoeling was dat dit deel van de stad er heel anders uit zou gaan zien. In dat jaar presenteerde ingenieur Johannes van Niftrik namelijk een stadsuitbreidingsplan voor buurt YY, zoals het gebied toen nog heette. Het zou een mooi nieuw centrum worden, compleet met het Centraal Station van Amsterdam, villawijken en veel groen, met een grandeur zoals die van Parijs en Wenen. Wegens kosten en tijd werd het plan van Van Niftrik echter door de gemeenteraad afgekeurd. Er kwam een nieuw plan van Jan Kalff, directeur Publieke Werken, waarbij de bebouwing werd overgelaten aan de vrije markt; kleine bouwers gingen met geleend geld aan de slag en wilden snel winst maken. Ze bebouwden de ruimte die er was zo dicht en vol mogelijk; revolutiebouw. Het resultaat zijn de lange straten met huizen met vier bouwlagen, witte daklijsten, een hijsbalk en drie vensters breed die de Pijp tot op de dag van vandaag zo typerend maken.
De aantrekkingskracht van de Pijp
In de Pijp vind je al decennia een levendige mix van wonen en andere functies, zoals winkels, horeca, kleine bedrijven en natuurlijk de Albert Cuypmarkt, de Heineken Experience en het Sarphatipark. Samen met de gunstige ligging ten opzichte van het centrum, bepaalt dit de aantrekkingskracht van de buurt op haarbewoners (relatief veel hoger opgeleiden en studenten), de overige bewoners van de stad en de vele bezoekers van buitenaf.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder