Vorige | Volgende

Amsteldijk 50 - H 1074HW Amsterdam, Willibrordusbuurt

Vraagprijs € 365.000 

Bouwjaar
1940
Woonoppervlakte
63 m²
Aantal kamers
2

Omschrijving

Unieke studio op de begane grond die nog geheel naar eigen wens en inzicht ingedeeld kan worden tot een 2-kamer woning met o.a. een aparte slaapkamer (zie optionele plattegrond) op EIGEN GROND en met zicht op de Amstel. De woning bevindt zich in de hippe en bruisende Amsterdamse Pijp, nabij o.a. de Van Woustraat, Ferdinand Bolstraat, Weesperzijde en het Sarphatipark.

** ENGLISH TRANSLATION BELOW **

Indeling
Eigen entree vanaf de straat. Riante woon/slaapkamer waar eenvoudig een aparte slaapkamer gecreëerd kan worden. Open keuken met een oven en koelkast. Badkamer met douche en wastafel. Separaat toilet met fonteintje. Wasruimte en kast met cv-ketel.

Omgeving
De woning ligt in de gezellige buurt de Pijp in stadsdeel Zuid, op een prachtige locatie aan de Amstel.
De Pijp staat bekend om haar variëteit aan cafés, restaurants en andere hotspots, zoals bijvoorbeeld bij het Marie Heinekenplein en het Gerard Douplein. Zodra u de deur uitloopt, vindt u alles wat u nodig heeft: voor de (dagelijkse) boodschappen kunt u o.a. terecht op de Van Woustraat (o.a. Marqt, Stach, Landmarkt en Albert Heijn), Ferdinand Bolstraat, Albert Cuypmarkt en de Ceintuurbaan. In de zomermaanden is het heerlijk vertoeven in een bootje of op de vele terrassen aan de Amstel.

Bereikbaarheid
De woning is gunstig gelegen; via de Amsteldijk bent u zo op de snelweg. Uitstekende verbindingen met het openbaar vervoer; meerdere busverbindingen en metrostations voor o.a. de Noord/Zuidlijn en daarbij vlakbij het Amstelstation. Parkeren gaat volgens het reguliere parkeervergunningsysteem van de gemeente Amsterdam.

Vereniging van Eigenaren
Er is sprake van een actieve en professioneel beheerde Vereniging van Eigenaren, bestaande uit 9 leden. De administratie wordt gevoerd door Amsterdam VvE en de servicekosten bedragen € 119,- per maand. Er is een meerjaren onderhoudsplan dat dit jaar geactualiseerd wordt.

Bijzonderheden
- Bouwjaar 1940;
- Begane grondwoning;
- Dient deels gerenoveerd te worden;
- Gelegen aan de Amstel;
- Eigen grond;
- Energielabel C;
- Volledig voorzien van dubbel glas;
- Woonoppervlakte 63m² (meetrapport aanwezig);
- Goed bereikbaar met auto en openbaar vervoer;
- Oplevering in overleg.

** ENGLISH TRANSLATION **

Unique studio on the ground floor that can be renovated according to your own wishes and insight into a 2-room house with, among other things, a separate bedroom (see optional floor plan) on OWN GROUND and with a view of the Amstel. The house is located in the hip and vibrant neighbourhood De Pijp, near the Van Woustraat, Ferdinand Bolstraat, Weesperzijde and the Sarphatipark.

Layout
Private entrance from the street. Spacious living /bedroom where a separate bedroom can easily be created. Open kitchen with an oven and refrigerator; Bathroom with shower and sink; separate toilet with hand basin; laundry room and closet with boiler.

Surroundings
The apartment is located in the cozy neighborhood De Pijp in the south district, in a beautiful location on the Amstel. De Pijp is known for its variety of cafes, restaurants and other hotspots, such as at Marie Heinekenplein and Gerard Douplein. As soon as you walk out the door, you will find everything you need: for (daily) shopping, you can visit the Van Woustraat (including Marqt, Stach, Landmarkt and Albert Heijn), Ferdinand Bolstraat, Albert Cuypmarkt and the Ceintuurbaan. In the summer months it is wonderful to stay in a boat or on the many terraces near the Amstel.

Accessibility
The house is conveniently located; via the Amsteldijk you can easily reach the highway. Excellent public transport connections; several bus connections and metro stations for, among others, the Noord/Zuidlijn and close to the Amstel station. Parking is done according to the regular parking permit system of the municipality of Amsterdam.

Owners Association
There is an active and professionally managed Owners Association, consisting of 9 members. The administration is conducted by Amsterdam VvE and the service costs are € 119,- per month. There is a multi-year maintenance plan that will be updated this year.

Particularities
- Built in 1940;
- Ground floor apartment;
- Needs some renovation;
- Located on the Amstel;
- Own ground;
- Energy label C;
- Fully equipped with double glazing;
- Living area 63m² (measurement report available);
- Easily accessible by car and public transport;
- Delivery in consultation.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
11-11-2020
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woning
benedenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1940

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
63 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Nieuwe Pijp

De Pijp is een wijk in het noorden van stadsdeel Amsterdam-Zuid en grenst naast aan de rest van Zuid aan het centrum en Oost. Wat in de volksmond gewoon ‘De Pijp’ heet, bestaat officieel uit – van noord naar zuid - drie wijken: Oude Pijp, Nieuwe Pijp en Zuid Pijp.
De Pijp, toonbeeld van revolutiebouw
De Pijp wordt aan de noordzijde begrensd door de Stadhouderskade, in het westen door de Boerenwetering, in het zuiden door de Jozef Israëlskade en in het oosten door de Amstel. De bouw van de Pijp wordt anno nu gezien als een voorbeeld van revolutiebouw, terwijl in 1866 het nog de bedoeling was dat dit deel van de stad er heel anders uit zou gaan zien. In dat jaar presenteerde ingenieur Johannes van Niftrik namelijk een stadsuitbreidingsplan voor buurt YY, zoals het gebied toen nog heette. Het zou een mooi nieuw centrum worden, compleet met het Centraal Station van Amsterdam, villawijken en veel groen, met een grandeur zoals die van Parijs en Wenen. Wegens kosten en tijd werd het plan van Van Niftrik echter door de gemeenteraad afgekeurd. Er kwam een nieuw plan van Jan Kalff, directeur Publieke Werken, waarbij de bebouwing werd overgelaten aan de vrije markt; kleine bouwers gingen met geleend geld aan de slag en wilden snel winst maken. Ze bebouwden de ruimte die er was zo dicht en vol mogelijk; revolutiebouw. Het resultaat zijn de lange straten met huizen met vier bouwlagen, witte daklijsten, een hijsbalk en drie vensters breed die de Pijp tot op de dag van vandaag zo typerend maken.
De aantrekkingskracht van de Pijp
In de Pijp vind je al decennia een levendige mix van wonen en andere functies, zoals winkels, horeca, kleine bedrijven en natuurlijk de Albert Cuypmarkt, de Heineken Experience en het Sarphatipark. Samen met de gunstige ligging ten opzichte van het centrum, bepaalt dit de aantrekkingskracht van de buurt op haarbewoners (relatief veel hoger opgeleiden en studenten), de overige bewoners van de stad en de vele bezoekers van buitenaf.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder