Open Huis - 5 oktober van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Amsteldijk 70 III 1074HZ Amsterdam, Diamantbuurt

Bouwjaar
1962
Woonoppervlakte
44 m²
Aantal kamers
2

Omschrijving

Een licht 2 kamer appartement van 44 m2 (Nen 2580 gemeten) met drie ramen aan de woonkamer zijde met een fantastisch uitzicht op de Amstel. Het appartement is gelegen op de derde verdieping van een goed onderhouden pand uit 1962 en ligt in de Pijp (stadsdeel Zuid).

De indeling is als volgt:
Opgang vanaf de straat met op de derde verdieping de entree van het appartement. Hal, binnenkomst in de woonkamer met lichtkoepel en een super uitzicht door de drie ramen! In het midden van het appartement is de badkamer met douche en toilet. Aan de achterzijde is de slaapkamer en de keuken. Grenzend aan deze twee ruimtes een balkon (West). Aparte wasmachine ruimte waar ook de CV hangt en er is nog een berging (kast).

Bijzonderheden:
- Balkon op het westen;
- Volle eigendom, dus geen erfpacht;
- Fantastische ligging aan de Amstel;
- Houten massieve vloer in heel de woning;
- Gebruiksoppervlakte wonen 44 m2 (Nen rapport aanwezig *);
- Professionele beheerder VvE;
- Servicekosten VvE € 101,- per maand;
- Dubbel glas.

Omgeving:
In de nabije omgeving liggen de van Woustraat en de Eerste Oosterparkstraat waar alle winkels te vinden zijn. Tevens is de Albert Cuypstraat op loopafstand met een dagmarkt. Het Sarphatipark ligt op enkele minuten afstand per fiets. De Weesperzijde met diverse horeca en zwemplekken ligt tegenover het appartement.

Het appartement bevindt zich naast het Asscher Complex, de voormalige diamantslijperij. Dit gebied wordt een nieuwe hot-spot met veel creatieve bedrijvigheid, een luxe hotel, gezellige horeca, een theater en omringd door prachtige historische gebouwen.

Bereikbaarheid:
Het appartement is met de auto goed te bereiken (betaald parkeren voor de deur), ringweg west afslag S110 op 7 minuten afstand rijden en per openbaar vervoer uitstekend bereikbaar (halte voor de tramlijn 5 alsmede de halte voor de buslijn 284 op de van Woustraat). Het Amstelstation ligt op loopafstand.

Vereniging van Eigenaren:
De vereniging bestaat uit de “Vereniging van Eigenaars Amsteldijk 70 te Amsterdam”. De servicekosten bedragen € 101,00 per maand en bestaan uit: reservering ten behoeve van onderhoud, opstalverzekering en administratiekosten.

Eigendomssituatie:
Eigen grond.

Oplevering:
In huidige staat, leeg en ontruimd.

Notaris:
De koper heeft de keuze voor een Amsterdamse notaris welke een koopakte zal opstellen conform Amsterdams Model.

Op aanvraag beschikbaar:
- VvE stukken;
- Lijst van zaken;
- Vragenlijst;
- Akte van levering;
- Splitsingsakte.

Verkoop geschiedt onder voorbehoud gunning verkoper.

Graag maken wij een vrijblijvende afspraak voor een bezichtiging met u!

Deze aanbiedingstekst is met de grootste zorg samengesteld op basis van door de verkoper (en/of derden) verstrekte informatie. Aan deze informatie kunnen noch jegens de makelaar, noch jegens de verkoper rechten worden ontleend.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
10-04-2019
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1962

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
44 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Zuid Pijp

De Pijp is een wijk in het noorden van stadsdeel Amsterdam-Zuid en grenst naast aan de rest van Zuid aan het centrum en Oost. Wat in de volksmond gewoon ‘De Pijp’ heet, bestaat officieel uit – van noord naar zuid - drie wijken: Oude Pijp, Nieuwe Pijp en Zuid Pijp.
De Pijp, toonbeeld van revolutiebouw
De Pijp wordt aan de noordzijde begrensd door de Stadhouderskade, in het westen door de Boerenwetering, in het zuiden door de Jozef Israëlskade en in het oosten door de Amstel. De bouw van de Pijp wordt anno nu gezien als een voorbeeld van revolutiebouw, terwijl in 1866 het nog de bedoeling was dat dit deel van de stad er heel anders uit zou gaan zien. In dat jaar presenteerde ingenieur Johannes van Niftrik namelijk een stadsuitbreidingsplan voor buurt YY, zoals het gebied toen nog heette. Het zou een mooi nieuw centrum worden, compleet met het Centraal Station van Amsterdam, villawijken en veel groen, met een grandeur zoals die van Parijs en Wenen. Wegens kosten en tijd werd het plan van Van Niftrik echter door de gemeenteraad afgekeurd. Er kwam een nieuw plan van Jan Kalff, directeur Publieke Werken, waarbij de bebouwing werd overgelaten aan de vrije markt; kleine bouwers gingen met geleend geld aan de slag en wilden snel winst maken. Ze bebouwden de ruimte die er was zo dicht en vol mogelijk; revolutiebouw. Het resultaat zijn de lange straten met huizen met vier bouwlagen, witte daklijsten, een hijsbalk en drie vensters breed die de Pijp tot op de dag van vandaag zo typerend maken.
De aantrekkingskracht van de Pijp
In de Pijp vind je al decennia een levendige mix van wonen en andere functies, zoals winkels, horeca, kleine bedrijven en natuurlijk de Albert Cuypmarkt, de Heineken Experience en het Sarphatipark. Samen met de gunstige ligging ten opzichte van het centrum, bepaalt dit de aantrekkingskracht van de buurt op haarbewoners (relatief veel hoger opgeleiden en studenten), de overige bewoners van de stad en de vele bezoekers van buitenaf.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder