Open Huis - 28 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Amsteldijk 71 - 73 1074HZ Amsterdam, Diamantbuurt

Vraagprijs € 3.800.000 

Bouwjaar
1931-1944
Woonoppervlakte
517 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

Beleggingsobject aan de Amstel!

Uitzonderlijke belegging van zes verhuurde appartementen in goede staat met terrassen en balkons op het westen. Boven de woningen zijn de bergingen, die grotendeels leeg worden opgeleverd. De fundering van de woningen op de Amsteldijk hebben een kwaliteitsklasse II (afgegeven in 2020).

Gelegen in stadsdeel Oud-Zuid op unieke locatie in de Pijp en aan de Amstel.

De woningen worden afzonderlijk en in combinatie aangeboden met drie bedrijfsruimten in de Tolstraat met een binnenterrein alsmede de Amsteldijk 70-72 een verhuurde winkel (Sigma Coatings) gelegen onder de woningen.

De gehanteerde vraagprijs betreft de woningen, voor het geheel is de vraagprijs op te vragen via ons kantoor.

De totale portefeuille bevat:
- 10 eenheden: 100% verhuurd
- 2 gehele panden en 3 bedrijfsruimten
- Ca. 561 m2 binnen terrein, toegankelijk met de auto
- Totale oppervlakte ca. 1293 m2 VVO/GO
- Eigen grond
- Huursom ruim € 200.000,--
- Gelegen in Oud zuid op zichtlocatie aan de Amstel
- Herontwikkelingspotentie
- Fundering Amsteldijk kwaliteitsklasse II
- Verkoop geschiedt onder voorbehoud gunning verkoper

Voor extra informatie en documentatie, neem contact op met ons kantoor.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Investment object at the Amstel!

Exceptional investment of six rented apartments in good condition with west facing terraces and balconies. Above the houses are the storage rooms, which are largely delivered empty. The foundations of the houses on the Amsteldijk have a quality class II (issued in 2020).

Located in the Oud-Zuid district in a unique location in the Pijp and at the Amstel.

The houses are offered separately and in combination with three commercial spaces in the Tolstraat with an inner area as well as the Amsteldijk 70-72 a rented shop (Sigma Coatings) located under the houses.

The asking price used concerns the houses, for the combined asking price, this can be requested through our office.

The total portfolio includes:

- 10 units: 100% rented
- 2 entire buildings and 3 commercial spaces
- Approx. 561 m2 inside area, accessible by car
- Total area approx. 1293 m2 VV / GO
- Freehold property
- Rent more than € 200.000
- Located in Oud Zuid with a view on the Amstel
- Redevelopment potential
- Foundation Amsteldijk quality class II

For additional information and documentation, please contact our office.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
05-06-2020
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1931-1944

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
517 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Zuid Pijp

De Pijp is een wijk in het noorden van stadsdeel Amsterdam-Zuid en grenst naast aan de rest van Zuid aan het centrum en Oost. Wat in de volksmond gewoon ‘De Pijp’ heet, bestaat officieel uit – van noord naar zuid - drie wijken: Oude Pijp, Nieuwe Pijp en Zuid Pijp.
De Pijp, toonbeeld van revolutiebouw
De Pijp wordt aan de noordzijde begrensd door de Stadhouderskade, in het westen door de Boerenwetering, in het zuiden door de Jozef Israëlskade en in het oosten door de Amstel. De bouw van de Pijp wordt anno nu gezien als een voorbeeld van revolutiebouw, terwijl in 1866 het nog de bedoeling was dat dit deel van de stad er heel anders uit zou gaan zien. In dat jaar presenteerde ingenieur Johannes van Niftrik namelijk een stadsuitbreidingsplan voor buurt YY, zoals het gebied toen nog heette. Het zou een mooi nieuw centrum worden, compleet met het Centraal Station van Amsterdam, villawijken en veel groen, met een grandeur zoals die van Parijs en Wenen. Wegens kosten en tijd werd het plan van Van Niftrik echter door de gemeenteraad afgekeurd. Er kwam een nieuw plan van Jan Kalff, directeur Publieke Werken, waarbij de bebouwing werd overgelaten aan de vrije markt; kleine bouwers gingen met geleend geld aan de slag en wilden snel winst maken. Ze bebouwden de ruimte die er was zo dicht en vol mogelijk; revolutiebouw. Het resultaat zijn de lange straten met huizen met vier bouwlagen, witte daklijsten, een hijsbalk en drie vensters breed die de Pijp tot op de dag van vandaag zo typerend maken.
De aantrekkingskracht van de Pijp
In de Pijp vind je al decennia een levendige mix van wonen en andere functies, zoals winkels, horeca, kleine bedrijven en natuurlijk de Albert Cuypmarkt, de Heineken Experience en het Sarphatipark. Samen met de gunstige ligging ten opzichte van het centrum, bepaalt dit de aantrekkingskracht van de buurt op haarbewoners (relatief veel hoger opgeleiden en studenten), de overige bewoners van de stad en de vele bezoekers van buitenaf.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder