Vorige | Volgende

Amsteldijk 714 1074JH Amsterdam, Willibrordusbuurt

Huurprijs excl. € 3.000 per maand

Bouwjaar
1991-2000
Woonoppervlakte
70 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

Amsteldijk 714, 1074JH Amsterdam.

UNIQUE LIVING ON A LIGHT AND BRIGHT HOUSEBOAT LOCATED AT THE AMSTEL RIVER IN AMSTERDAM

Beautiful houseboat of approx. 70m2 with large terrace facing South-West overlooking the Amstel river.
The houseboat is renovated and fully furnished with modern furniture.

Surroundings,
The property is located around the corner of the bustling and popular "De Pijp" which is a neighbourhood famous for its restaurants, cafes, the market and boutique shops.
On walking distance of shopping streets, Albert Cuyp market and Sarphatipark.
Excellent public transport facilities – tram as well as the North/South metro line - in the near vicinity and easy commute to the Amsterdam ring road.

Layout,
Entrance, light and bright open plan living room with fireplace and a beautiful view at the river and access to the large and sunny terrace.
Fully equipped open kitchen with dining area.
Master bedroom with modern bathroom equipped with a spacious shower, large bubble bath with jets, toilet and washbasin.
Second bedroom with shower, washbasin and toilet to be used as a guest bedroom or home office.
Both bedrooms and bathrooms with underfloor heating.
Washing and drying machine located in the hallway.
Separate storage room.
Possibility to divide master bedroom into two rooms.

Particulars:
• Approx. 70m² renovated houseboat.
• Terrace of approx. 17m² with space to dock a boat.
• Fully furnished.
• Light and bright.
• Open fully equipped kitchen.
• 2 bedrooms.
• 2 bathrooms.
• 2 toilets.
• Seperate storage.

Rental price excluding € 350,-- monthly advance payment for utilities G/W/E and television + internet.

Available per September 1st 2020.

Not for sharing.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
29-07-2020
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
per 1-9-2020

Bouw

Soort woning
Woonboot
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1991-2000

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
70 m²
Inhoud
219 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
2
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Nieuwe Pijp

De Pijp is een wijk in het noorden van stadsdeel Amsterdam-Zuid en grenst naast aan de rest van Zuid aan het centrum en Oost. Wat in de volksmond gewoon ‘De Pijp’ heet, bestaat officieel uit – van noord naar zuid - drie wijken: Oude Pijp, Nieuwe Pijp en Zuid Pijp.
De Pijp, toonbeeld van revolutiebouw
De Pijp wordt aan de noordzijde begrensd door de Stadhouderskade, in het westen door de Boerenwetering, in het zuiden door de Jozef Israëlskade en in het oosten door de Amstel. De bouw van de Pijp wordt anno nu gezien als een voorbeeld van revolutiebouw, terwijl in 1866 het nog de bedoeling was dat dit deel van de stad er heel anders uit zou gaan zien. In dat jaar presenteerde ingenieur Johannes van Niftrik namelijk een stadsuitbreidingsplan voor buurt YY, zoals het gebied toen nog heette. Het zou een mooi nieuw centrum worden, compleet met het Centraal Station van Amsterdam, villawijken en veel groen, met een grandeur zoals die van Parijs en Wenen. Wegens kosten en tijd werd het plan van Van Niftrik echter door de gemeenteraad afgekeurd. Er kwam een nieuw plan van Jan Kalff, directeur Publieke Werken, waarbij de bebouwing werd overgelaten aan de vrije markt; kleine bouwers gingen met geleend geld aan de slag en wilden snel winst maken. Ze bebouwden de ruimte die er was zo dicht en vol mogelijk; revolutiebouw. Het resultaat zijn de lange straten met huizen met vier bouwlagen, witte daklijsten, een hijsbalk en drie vensters breed die de Pijp tot op de dag van vandaag zo typerend maken.
De aantrekkingskracht van de Pijp
In de Pijp vind je al decennia een levendige mix van wonen en andere functies, zoals winkels, horeca, kleine bedrijven en natuurlijk de Albert Cuypmarkt, de Heineken Experience en het Sarphatipark. Samen met de gunstige ligging ten opzichte van het centrum, bepaalt dit de aantrekkingskracht van de buurt op haarbewoners (relatief veel hoger opgeleiden en studenten), de overige bewoners van de stad en de vele bezoekers van buitenaf.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Schakel een MVA/NVM makelaar in om te huren in Nederland

Het werkgebied van een makelaar reikt verder dan alleen het kopen of verkopen van huizen. Ook bij het vinden van een huurhuis is het inschakelen van een makelaar een verstandige keuze. Je makelaar kan je adviseren over welk soort woning het beste bij je past en in welke buurt deze het meest geschikt is.

Lees verder