Vorige | Volgende

Amsteldijk 730 1074JH Amsterdam, Diamantbuurt

Vraagprijs € 595.000 

Bouwjaar
1913
Woonoppervlakte
92 m²
Aantal kamers
5
Perceeloppervlakte
100 m²

Omschrijving

WONEN OP EEN AUTHENTIEK SCHIP OP EEN SCHITTERENDE LOCATIE AAN DE AMSTEL

Te koop woonschip *Vertrouwen*, een originele Aak van 21.50 x 4.65 m gebouwd in 1913, voorheen een zeilschip, met ligplaats aan de Amsteldijk 730.

*English below*

De vrijstaande waterwoning ligt direct aan de wal aan de kade van de Amstel, tegenover de Smaragdstraat, met een 2e schip ernaast.
Het schip "Vertrouwen" ligt in de hot en happening wijk "de Pijp" en de nabijgelegen van Woustraat met vele aantrekkelijke winkels en populaire hippe restaurants.

Dit mooie schip verkeert in goede staat van onderhoud en is niet meer zelfstandig varend.

Het onderwatercasco is dubbel uitgevoerd.
De laatste helling is juni 2019 geweest: toen heeft ze een nieuwe anti-fouling laag gekregen. Ze is in prima conditie en heeft geen gebreken.

De ene helft van het schip wordt op dit moment verhuurd, wordt leeg opgeleverd, en de andere helft wordt als B&B verhuurd. Voor vele toeristen is het zeer aantrekkelijk om op een woonschip te slapen.

Heerlijk wonen op het water, een vrijheid en een waanzinnig vakantiegevoel.

Indeling

Er zijn 2 woningen op het schip.
Voorzijde: Brede loopplank naar het schip.
Woonkamer met keuken, slaapkamer en badkamer met douche, aparte wc en een heerlijk voordek.
Achterzijde: Smalle loopplank, die nog uitgebreid kan worden tot een extra terras van max 12 m2.
Woonkamer met keuken, badkamer met douche, aparte wc, 2 slaapkamers, achterdek om heerlijk buiten te zitten.

Bijzonderheden

Veel authentieke details;
CV ketel Remeha uit 2018;
Aangesloten op elektra, gas en riool;
1 van de 2 badkamers verbouwd in 2018;
Laatste werfbeurt juni 2019;
Het onderwatercasco is dubbel uitgevoerd
nieuwe anti-fouling laag in 2019
Ze is in prima conditie en heeft geen gebreken.

Liggeld (precario) aan gemeente Amsterdam € 682,38 per jaar;
Geen overdrachtsbelasting;
Notariskosten zijn voor de koper.

________________

ENGLISH

LIVING ON AN AUTHENTIC SHIP ON A PRIME LOCATION AT THE AMSTEL

For sale: houseboat with the name “Vertrouwen”. An original barge (formerly sailing ship) of 21.50 x 4.65 meter built in 1913, with its mooring at the Amsteldijk 730.

The houseboat is berthed at the quay of the Amstel, next to another ship and situated opposite the Smaragdstraat in the popular area “De Pijp”. Located in the vicinity of the Van Woustraat with lots of nice shops, cafes and restaurants.

The beautiful ship is no longer sailing and is in good condition.

The ship is divided in 2 houses.
One half of the ship is currently rented out and will be free of rent upon delivery. The other half of the ship is used as a B&B; houseboats are a popular place to stay amongst tourists.

Living on the water, freedom and holiday vibes.

Layout

Front side: wide gangway to the ship.
Living with kitchen, bedroom and bathroom with shower, separate toilet and lovely front deck.

Back side: gangway, which can be extended to an extra terrace with a maximum of 12 sqm.
Living with kitchen, bathroom with shower, separate toilet, 2 bedrooms and a lovely back deck to sit outside.

Specifics

Many authentic details;
CV boiler Remeha from 2018;
Connected to electricity, gas and sewer system;
New bathroom 2018;
Last servicing in June 2019;
Mooring fees to the municipality of Amsterdam: € 682,38 per year;
No property transfer tax;
Notary costs for buyer.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
07-01-2020
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1913

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
92 m²
Perceeloppervlakte
100 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
5
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Zuid Pijp

De Pijp is een wijk in het noorden van stadsdeel Amsterdam-Zuid en grenst naast aan de rest van Zuid aan het centrum en Oost. Wat in de volksmond gewoon ‘De Pijp’ heet, bestaat officieel uit – van noord naar zuid - drie wijken: Oude Pijp, Nieuwe Pijp en Zuid Pijp.
De Pijp, toonbeeld van revolutiebouw
De Pijp wordt aan de noordzijde begrensd door de Stadhouderskade, in het westen door de Boerenwetering, in het zuiden door de Jozef Israëlskade en in het oosten door de Amstel. De bouw van de Pijp wordt anno nu gezien als een voorbeeld van revolutiebouw, terwijl in 1866 het nog de bedoeling was dat dit deel van de stad er heel anders uit zou gaan zien. In dat jaar presenteerde ingenieur Johannes van Niftrik namelijk een stadsuitbreidingsplan voor buurt YY, zoals het gebied toen nog heette. Het zou een mooi nieuw centrum worden, compleet met het Centraal Station van Amsterdam, villawijken en veel groen, met een grandeur zoals die van Parijs en Wenen. Wegens kosten en tijd werd het plan van Van Niftrik echter door de gemeenteraad afgekeurd. Er kwam een nieuw plan van Jan Kalff, directeur Publieke Werken, waarbij de bebouwing werd overgelaten aan de vrije markt; kleine bouwers gingen met geleend geld aan de slag en wilden snel winst maken. Ze bebouwden de ruimte die er was zo dicht en vol mogelijk; revolutiebouw. Het resultaat zijn de lange straten met huizen met vier bouwlagen, witte daklijsten, een hijsbalk en drie vensters breed die de Pijp tot op de dag van vandaag zo typerend maken.
De aantrekkingskracht van de Pijp
In de Pijp vind je al decennia een levendige mix van wonen en andere functies, zoals winkels, horeca, kleine bedrijven en natuurlijk de Albert Cuypmarkt, de Heineken Experience en het Sarphatipark. Samen met de gunstige ligging ten opzichte van het centrum, bepaalt dit de aantrekkingskracht van de buurt op haarbewoners (relatief veel hoger opgeleiden en studenten), de overige bewoners van de stad en de vele bezoekers van buitenaf.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder